Adını unutulmazlar arasına yazdıran '10 baba' karakteri

 The Pursuit of Happyness - Chris Gardner.
The Pursuit of Happyness - Chris Gardner.

Bazı film ve dizilerde karşımıza çıkan baba karakterleri adını unutulmazlar arasına yazdırmayı başardı. Bu filmlerin üstünden uzun yıllar geçmesine rağmen baba figürleri, yerini koruyor ve unutulmuyor. Bu roller kimi zaman duygusal, kimi zaman ilham verici, kimi zaman da mizahi yönleriyle karşımıza çıkıyor.

Bazı dizi ve filmler, işlenen baba figürleriyle ön plana çıkıyor. Adını unutulmazlar arasına yazdıran bu karakterler, ne kadar zaman geçerse geçsin etkisini kaybetmiyor. Baba - çocuk ilişkini en iyi yansıtan kemikleşmiş dizi ve filmlerin hem duygusal hem de ilham verici yönleriyle seyircinin karşısına çıkıyor. İşte o karakterlerden bazıları;

The Pursuit of Happyness - Chris Gardner (Will Smith)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Christopher Gardner’ın yaşanmış hikayesine dayanan bu filmde Will Smith, işlerinin kötü gitmesiyle eşi tarafından terk edilen, çocuğuyla beraber aç ve evsiz kalıp sokaklarda yatan ancak olsun çocuğunu asla yalnız bırakmayan bir baba rolünde. Buna rağmen bir gün bile yakınmayan, mücadeleci ve amacı uğrunda asla pes etmeyen tutumuyla unutulmaz baba karakterleri arasına girmeyi başardı.
The Pursuit of Happyness - Chris Gardner (Will Smith) Christopher Gardner’ın yaşanmış hikayesine dayanan bu filmde Will Smith, işlerinin kötü gitmesiyle eşi tarafından terk edilen, çocuğuyla beraber aç ve evsiz kalıp sokaklarda yatan ancak olsun çocuğunu asla yalnız bırakmayan bir baba rolünde. Buna rağmen bir gün bile yakınmayan, mücadeleci ve amacı uğrunda asla pes etmeyen tutumuyla unutulmaz baba karakterleri arasına girmeyi başardı.
 Mrs. Doubtfire - Daniel Hillard (Robin Williams)

                                    
                                    
                                    
                                    Eşiyle boşanma noktasına giden Daniel Hillard'ın kendine İngiliz bir dul olan Bayan Doubtfire karakterini oluşturup kılık değiştirerek çocuklarının yanında bakıcı olarak işe başlaması anlatılıyor.
Mrs. Doubtfire - Daniel Hillard (Robin Williams) Eşiyle boşanma noktasına giden Daniel Hillard'ın kendine İngiliz bir dul olan Bayan Doubtfire karakterini oluşturup kılık değiştirerek çocuklarının yanında bakıcı olarak işe başlaması anlatılıyor.
Harry Potter - Arthur Weasley (Mark Williams)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Arthur Weasley neşeli, meraklı, ve Harry’yi kendi oğullarından ayırt etmeyen iyi kalpli bir adam olarak karşımıza çıkıyor. Sihir Bakanlığı’nda çalışan ve genellikle ailesinin sosyal sınıfına yönelik eleştirilere hedef olan biri olsa da oldukça nazik biridir.
Harry Potter - Arthur Weasley (Mark Williams) Arthur Weasley neşeli, meraklı, ve Harry’yi kendi oğullarından ayırt etmeyen iyi kalpli bir adam olarak karşımıza çıkıyor. Sihir Bakanlığı’nda çalışan ve genellikle ailesinin sosyal sınıfına yönelik eleştirilere hedef olan biri olsa da oldukça nazik biridir.
 Avrupa Yakası - Tahsin Bey (Gazanfer Özcan)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Eski İstanbul beyefendilerinden, evde otururken bile pantolon ve pantolon askılarına özen gösteren, herkesin çevresinden mutlaka aşina olduğu geleneksel Türk aile babasını canlandıran bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.
Avrupa Yakası - Tahsin Bey (Gazanfer Özcan) Eski İstanbul beyefendilerinden, evde otururken bile pantolon ve pantolon askılarına özen gösteren, herkesin çevresinden mutlaka aşina olduğu geleneksel Türk aile babasını canlandıran bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.
The Descendants - Matt King (George Clooney)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Hayatı işinden ibaret olan Matt King, eşi beklenmedik bir kaza sonucu komaya girdiğinde bazı sorumluluklarla yüzleşir. Eşinin bir daha uyanmayacağını öğrendikten sonra 10 yaşındaki isyankar Scottie ile alkol ve madde kullanımı problemi olan 17 yaşındaki Alex'e dair alınacak tüm kararların kendisine ait olduğu bir süreci anlatıyor.
The Descendants - Matt King (George Clooney) Hayatı işinden ibaret olan Matt King, eşi beklenmedik bir kaza sonucu komaya girdiğinde bazı sorumluluklarla yüzleşir. Eşinin bir daha uyanmayacağını öğrendikten sonra 10 yaşındaki isyankar Scottie ile alkol ve madde kullanımı problemi olan 17 yaşındaki Alex'e dair alınacak tüm kararların kendisine ait olduğu bir süreci anlatıyor.
The Godfather - Don Vito Corleone (Marlon Brando)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Kurduğu büyük mafya imparatorluğu içerisinde, arkadaşlarına ve özellikle ailesine bağlılık konusunda sıkı ahlaki kuralları olan bir adam olarak seyircinin karşısına çıkıyor.
The Godfather - Don Vito Corleone (Marlon Brando) Kurduğu büyük mafya imparatorluğu içerisinde, arkadaşlarına ve özellikle ailesine bağlılık konusunda sıkı ahlaki kuralları olan bir adam olarak seyircinin karşısına çıkıyor.
Batman - Alfred Pennyworth (Michael Caine)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Alfred Pennyworth, Wayne ailesinin hizmetinde olan bir uşak. Thomas ve Martha Wayne'nin ölümünden sonra Bruce Wayne'in velayetini alarak onun için en belirgin baba figürü haline geldi.
Batman - Alfred Pennyworth (Michael Caine) Alfred Pennyworth, Wayne ailesinin hizmetinde olan bir uşak. Thomas ve Martha Wayne'nin ölümünden sonra Bruce Wayne'in velayetini alarak onun için en belirgin baba figürü haline geldi.
Garip - Kemal (Kemal Sunal)

                                    
                                    
                                    
                                    Kemal Sunal geçinmek için birçok zorluğa göğüs geren, ancak kundakta terk edilmiş bir bebek bularak ona bakarak fedakarlık yapan bir babanın hikayesiyle karşımıza çıkıyor.
Garip - Kemal (Kemal Sunal) Kemal Sunal geçinmek için birçok zorluğa göğüs geren, ancak kundakta terk edilmiş bir bebek bularak ona bakarak fedakarlık yapan bir babanın hikayesiyle karşımıza çıkıyor.
Fringe - Walter Bishop (John Noble)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Oğlunu hastalıktan kaybettikten sonra geri getirebilmek için paralel evren inşa etmeye çalışan bir babanın hikayesini anlatıyor.
Fringe - Walter Bishop (John Noble) Oğlunu hastalıktan kaybettikten sonra geri getirebilmek için paralel evren inşa etmeye çalışan bir babanın hikayesini anlatıyor.
The Simpsons - Homer Simpson

                                    
                                    
                                    
                                    Çocuklarına karşı arkadaşça bir tavır takınıp küçük suç ortaklıkları kuran Simpson'un geni nedeniyle sahip olduğu düşük IQ'su veya herhangi bir şey hakkında az bilgi ve beceri sahibi olması onun için bir engel teşkil etmiyor.
The Simpsons - Homer Simpson Çocuklarına karşı arkadaşça bir tavır takınıp küçük suç ortaklıkları kuran Simpson'un geni nedeniyle sahip olduğu düşük IQ'su veya herhangi bir şey hakkında az bilgi ve beceri sahibi olması onun için bir engel teşkil etmiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >