Ahmet Kaya'nın hayatını konu alan 'İki Gözüm' filminin çekimleri başladı

Ahmet Kaya, 19 yıl önce Paris'te hayatını kaybetti.
Ahmet Kaya, 19 yıl önce Paris'te hayatını kaybetti.

● 19 yıl önce aramızdan ayrılan sanatçı Ahmet Kaya'nın hayatı beyazperdeye taşınıyor.

● Ölümün 20. yılına özel yapılacak olan 'İki Gözüm' filmine sanatçının ailesinden onay çıkmamasına rağmen çekimler başladı.

● Ayrıca Kaya'ya benzerliğiyle dikkati çeken şarkıcı Özgür Tüzer'in, usta sanatçıya hayat vereceği belirtildi.

19 yıl önce aramızdan ayrılan Ahmet Kaya'nın hayatı film oluyor. Sanat dünyasına adını altın harflerle yazdıran Kaya'nın hayatına dair detayların yer alacağı AHMEDO İki Gözüm adlı filminin çekimleri başladı.

Ancak, sanatçının eşi ve kızlarının filme onay vermediği belirtildi.

Filmin çekimleri başladı

Paris'te kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden usta sanatçı Ahmet Kaya'nın hayatı film oluyor. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen çekimleri başlayan filmin oyuncu kadrosu da belli oldu.

Filmde Kaya'yı şarkıcı Özgür Tüzer oynayacak ve sesinden usta sanatçının türkülerini söyleyecek.

29 Kasım'da vizyona girecek olan İki Gözüm filminin yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop üstleniyor
29 Kasım'da vizyona girecek olan İki Gözüm filminin yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop üstleniyor

Filmin bütçesi 6 milyon TL

Ahmet Kaya'nın eşi ve çocukları 'İki Gözüm' filmine karşı çıktı. Bunun üzerine yapım şirketi, 6 milyon TL bütçeli filmin çekim aşamasında durdurulmaması için avukatlarla görüştü.

Şirket, filmin türünü yarı belgesel olarak niteleyip bazı olay ve kişilere yer vermeme kararı aldı.

Şarkıları filmde yer almayacak

Habertürk Gazetesinden Mehmet Çalışkan'ın haberine göre, Ahmet Kaya'nın şarkıları telif hakkından dolayı filmde olmayacak. Telif Hakları Kanunu gereği, şarkıların hakkını elinde bulunduran temsilci kişi veya şirketin izni olmadan hiçbir eserin ticari bir yapımda kullanılamıyor.

Filmde Kaya'nın şarkıları yerine anonim türküler yer alacak. Sanatçının ailesinin filme izin vermemesinin bu durumda etkili olduğu belirtildi.

Filmde Ahmet Kaya'yı Özgür Tüzer, Kaya'nın gençlik aşkını, Kırgın Çiçekler'in başarılı oyuncusu Aleyna Solaker canlandıracak.

Özgür Tüzer, Ahmet Kaya'ya olan benzerliğiyle dikkati çekiyor
Özgür Tüzer, Ahmet Kaya'ya olan benzerliğiyle dikkati çekiyor

Aleyna Solaker
Aleyna Solaker

Ailesi açıklama yapmıştı

Ahmet Kaya'nın eşi ve kızları bir açıklama yaparak filme izin vermediklerini belirtti. Kaya'nın eşi ve kızlarının yaptığı açıklamada;

  • ''Muhtelif mecralarda bir süredir 'Sanatçı Ahmet Kaya'nın sinema filmi yapılıyor, yapılacak' şeklinde çıkan haberlerin, sanatçının yasal varisleri ve temsilcileri ile hiçbir ilgisi yoktur. Sanatçının ismini ve eserlerini temsil eden yasal varisleri (Kızları Çiğdem Kaya (Öztürk), Melis Kaya, eşi Gülten Kaya) ve eserlerini temsil eden yapım/edisyon firması GAM MÜZİK ve YAYINCILIK SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.'ne rağmen bu haberlerin çıkması, kamuoyunun ve sevenlerinin bu istismar kokan haberlerle manipüle edilmesi tarafları fazlasıyla üzmektedir.
  • Ahmet Kaya'nın yasal varislerinin, kendilerinden izin alınmadan Ahmet Kaya'yı dolaylı ya da dolaysız konu alan, çağrıştıran, onun hikayesinin anlatıldığı ya da esinlenmeler içeren, eserlerinin yer aldığı hiçbir projeye Türkiye Cumhuriyeti sınırları ve tüm Dünya kapsamında izinleri de yoktur.
  • Ahmet Kaya isminin marka tescil belgesi vardır. Ahmet Kaya'ya ait tescilli tüm eserler de başta Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin FSEK ilgili maddeleri olmak üzere, T.C. Kültür Bakanlığı ve ilgili tüm meslek birlikleri nezdinde koruma altındadır. İkinci ve üçüncü dereceden yakınları tarafından dahi izinsiz kullanılamaz. Değerli kamuoyu ve sevenlerinin, sanatçının yasal temsilcileri tarafından açıklanmayan ya da doğrulanmayan hiçbir bilgiye itibar etmemesini rica ederiz. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri ve savcılıkları bakımından, bu açıklamanın aynı zamanda bir "suç duyurusu" niteliği taşıdığını da bilgilerinize sunmak isteriz. Saygılarımızla'' ifadeleri yer aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >