Ajda Pekkan konserinde skandal olay! Ses gitti, dinleyiciler isyan etti

Ajda Pekkan

Ses sistemindeki arıza Ajda Pekkan'ın sesini götürdü. Seyirciler, konserin iptal edilmemesine sinirlendi.

BKM organizasyonuyla düzenlenen "Açık Hava Konserleri" kapsamında şarkıcı Ajda Pekkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda bir konser verdi. Ses sistemindeki arıza nedeniyle Ajda Pekkan'ın sesi izleyicilere bir türlü ulaşamadı. Bu durum seyircileri sinirlendirdi.

Üç saat süren konser sırasında izleyiciler de sahneye seslenerek sesin duyulmadığını belirtmeye çalıştı. Tüm bu aksaklıklara rağmen konser iptal edilmedi. Konserin ertelenmeyip devam etmesine isyan eden seyirciler, ünlü sanatçıyı dakikalarca sessiz bir şekilde dinlemek zorunda kaldı.

Ajda Pekkan
Ajda Pekkan

Ajda Pekkan kimdir?

Ajda Pekkan
Ajda Pekkan

12 Şubat 1946'da İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Rıdvan Pekkan deniz binbaşısı, annesi Nevin Dobruca ise ev hanımı olan Ajda Pekkan'ın çocukluğu babasının mesleği nedeniyle Gölcük, Kocaeli'de geçmiştir. Kendisi gibi ses sanatçısı kardeşi Semiramis Pekkan'ın desteğiyle 1961 yılında eğlence kulübü "Çatı"'nın sahibi olan şarkıcı İlham Gencer'e ulaşan Ajda Pekkan, seslendirdiği Mina'nın "Il Cielo In Una Stanza" şarkısıyla müzik çalışmalarına başlamış, Los Çatikos müzik topluluğu eşliğinde bir müddet sahne çalışması yapmıştır.

1963 yılında Ses Dergisi'nin açtığı "Ses Sinema Artisti Yarışması"'na katılan Ajda Pekkan, Ediz Hun'un erkekler dalında birinci, Hülya Koçyiğit'in ikinci olduğu yarışmanın kadınlar kategorisinde birinci olmuştur. Ses Dergisi'nin yarışmasında birinci olması, yenilikçi ve dikkat çeken fiziği ile ilgi toplamıştır.Aynı yıl Öztürk Serengil ile başrolde oynadığı Adanalı Tayfur ilk sinema filmidir. Adanalı Tayfur da seslendirdiği "Göz Göz Değdi Bana" şarkısı, arka yüzünde Öztürk Serengil'in seslendirdiği Abidik Gubidik Twist şarkısıyla birlikte 45'lik olarak yayınlandı.

Sanat kariyerine sinema oyunculuğuyla giriş yapan Ajda Pekkan, 1964'te B-yüzü olarak yayınlanan ilk kaydı Göz Göz Değdi Bana'nın ardından ilk 45'liği Her Yerde Kar Var'ın beğenilmesi üzerine müzik hayatına atıldı. 1977'de yayınladığı Süperstar albümünün getirdiği başarı ile de Türkiye’de "Süperstar" olarak anılmaya başladı. Albümün ardından günümüze dek Süperstar adıyla yayınladığı 3 albüm daha yayınladı. Türkiye’yi Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil eden ilk sanatçılardan birisi oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >