Aman Kraliçe duymasın: Meghan Markle 'gizlice' Hillary Clinton ile buluştu

Meghan Markle.
Meghan Markle.

Prens Harry'nin eşi, eski Amerikalı oyuncu Meghan Markle, Kraliçe Elizabeth dahil olmak üzere tüm saraydan bağımsız olarak hareket etmeye devam ediyor.

İngiltere'ye yerleştikten sonra sık sık ve gizlice Amerika'ya gittiği bilinen Meghan, 'gizli bir işe' daha imza attı.

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'u Londra'ya davet edip Frogmore Kır Evi’nde ağırladı.

İngiliz basınının aktardığı bilgilere göre bu buluşmanın gerçekleşeceğinden Kraliçe'nin haberi yoktu.

Meghan Markle, İngiliz Kraliyet Ailesi'nin veliahdı Prens Harry ile evlenerek İngiltere'ye yerleşti. Meghan, evlenmeden önce Amerika'da oyunculuk kariyerinin en parlak dönemini yaşıyordu. Suits dizisi sayesinde ünlenen Markle, İngiltere'ye yerleştikten sonra gizlice ve sık sık Amerika'ya gitmeye devam etti.

Doğum yapmadan kısa bir süre önce saraydan ayrılan Düşes'in yine gizlice ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ı Frogmore Kır Evi’nde ağırladığı ortaya çıktı.

Meghan Markle'ın gizli saklı işleri

Meghan Markle İngiltere'ye yerleştiği günden beri kraliyetten ve aslında en önemlisi de Kraliçe'den bağımsız hareket ediyor. Bu duruma sinirlenen Elizabeth'ın odasında bulunan Markle ve Prens Harry'nın düğün fotoğraflarını kaldırdığı biliniyor.

Hatta ABD vatandaşı olan Markle, altı aylık bebeği Archie içinde bunu istediğini belirtti. Tüm bunlar İngiliz basını ve halkı tarafından eleştiriliyor. Ancak Düşes, bağımsız hareket etmesi dahil olmak üzere gizli saklı işlerden de vazgeçmiyor.

Hillary Clinton.
Hillary Clinton.

Daily Mail’in haberine göre Markle gizlice davet ettiği ABD’nin eski First Lady’si ve önceki Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ı Frogmore Kır Evi’nde ağırladı.

İngiliz basını bu haberi manşete taşırken 'gizlice' ifadesini özellikle kullanıyor. Bazı kesimler tarafından bu durumun Düşes'i zora sokmak için kasten yapıldığı söyleniyor. Ancak basın başından beri Meghan Markle'a karşı olumsuz bir tavır sergiliyor. Bu tavrın ise ilerleyen günlerde de değişmeyeceği aşikar.

Clinton hayranı Meghan

Daily Mail'in haberine göre Meghan Markle hayranı olduğu Hillary Clinton ile uzun süre kucaklaştı. Buluşmada Prens Harry ve çiftin altı aylık bebeği Archie de vardı. Clinton, Markle'ın bebeğini severek kendi büyükannelik serüveninden bahsetti.

Bu arada Markle ve Harry geçtiğimiz günlerde bir belgesel için kamera karşısına geçmişti. Bu çekimler sırasında Meghan duygusal anlar yaşayarak, 'basının üzerine çok fazla geldiğini ve bunun dayanılmaz bir hal aldığını' söylemişti. Clinton'ın buluşma sırasında bu belgesele değindiğini ve Düşes'e yapılan tavır için çok üzgün olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Meghan Markle'ın belgesel çekimlerinden bir kare.
Meghan Markle'ın belgesel çekimlerinden bir kare.

Markle ve Harry'nın Kraliçe'yi incitecek kararı

İngiliz Kraliyet Ailesi her yıl geleneksel olarak aile yemeği düzenliyor. Bu yemeğe Kraliçe'nin ekstra özen gösterdiği de biliniyor. Ancak Meghan Markle ve Prens Harry'nın bu yemeğe katılmak istemediği belirtildi.

Yine Daily Mail'in haberine göre, Sussex Dükü ve Düşesi yeni yılın ilk günlerinde ABD’ye Markle’ın annesi Doria Ragland’ın evine gidecek. Bu kararın Kraliçe'yi incittiği ancak buna rağmen izin verdiği gelen bilgiler arasında.

Bu arada Meghan Markle'ın annesinin yer aldığı aile fotoğrafı Düşes doğum yaptıktan sonra çekildi. Markle'ın annesi Doria Ragland aile ile birlikte olan herhangi bir fotoğrafta yer almıyor. Bu yüzden düğünden sonra en yeni fotoğraf karesi Archie'nin doğumdan sonra geldi. En son çekilen fotoğrafı aşağıya bırakıyoruz.

Dük ve Düşes'in unvanları ellerinden alınabilir

Meghan Markle ve Prens Harry uzun zamandır Güney Afrika'ya taşınmak istiyor. Daha önce saraydan taşınan çift İngiltere'de yaşamak istemiyor. Ayrıca bu saraydan taşınma olayı da kraliyet için oldukça sürpriz olan bir durum. Çünkü Kraliçe Elizabeth daha önce böyle bir durumun olmasına izin vermiyordu. Ancak gelen bilgilere bakılırsa Harry ve Meghan sadece saraydan taşınmakla kalmayacak.

Eğer Dük ve Düşes Afrika'ya taşınırsa unvanlarını kaybedecekler.

Prens Harry ve Markle, Güney Afrika'ya yerleşmeyi düşündüklerini açıklamalarının ardından Kraliyet muhabiri Victoria Arbiter ikilinin unvanlarında vazgeçmek zorunda kalacaklarını ifade etti.

Bu durum Meghan Markle'ı korkutmuyor. Çünkü Markle'ın amacı Kraliçe Elizabeth'ten bağımsız olmak. Üstelik İngiltere'de de istenmiyor. Aslında bu durumun Düşes'in taşınma kararında oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Meghan'ın uyması gereken kuralar listesi

Her zaman Meghan Markle'ın uyması gereken kurallar olduğunu bu yüzden saraydan bağımsız davrandığı için tepki çektiği belirtiliyor.

Peki Markle'ı zor durumda bırakan bu kurallar neler? Detaylara bakalım:

  • 1. Meghan'ın her zaman Kate Middleton'ın arkasında durması gerekiyor. Çünkü sıradaki Kraliçe adayı Middelton. Markle'ın Düşes dışında herhangi bir unvanı ya da tahta geçme ihtimali yok.
Meghan Markle'ın tüm resmi törenler ve etkinliklerde Kate Middleton'ın arkasından gelmesi gerekiyor.
Meghan Markle'ın tüm resmi törenler ve etkinliklerde Kate Middleton'ın arkasından gelmesi gerekiyor.
  • 2. Sosyal medya yasak
  • Meghan Markle Prens Harry ile evlenmeden önce Instagram'ı oldukça aktif kullanıyordu. Ancak kraliyet ailesinde bu tarz uygulamalar yasak. Bu yüzden Markle'ın bir dönem gizlice hesap açtığı söylenmişti.
  • 3. Koyu oje sürmesi yasak
  • Kraliçe Elizabeth koyu renkte oje sürülmesini istemiyor. Bunun hoş bir durum olmadığını belirten Kraliçe'ye rağmen Markle'ı sık sık koyu renk ojelerle gördük.

  • 4. İstediği yere oturması da yasak
  • Meghan Markle kraliyetin resmi etkinliklerinde istediği herhangi bir yere oturamaz. Markle kendisi için uygun görülen bir alanda durmak zorunda.
Meghan Markle ve Kate Middleton.
Meghan Markle ve Kate Middleton.
  • 5. Yemek için Kraliçe'yi beklemek zorunda
  • Meghan eğer Kraliçe'nin de katılacağı bir yemekte bulunursa yemeğe başlamak için beklemek zorunda. Elizabeth yemeğe başlamadan ya da masadan kalkmadan Markle'da kalkamaz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >