'Amirimden kiralık dizi': Behzat Ç. yeni yayın platformu arıyor

Behzat Ç.
Behzat Ç.

● Bir döneme damgasını vurun Behzat Ç. 3 sezonun ardından televizyon ekranlarına veda etmişti.

6 yıl aradan sonra BluTV'de yeniden seyirciyle buluşan Behzat Ç., yayınlanan 4. sezonun ardından yeniden bir krizin eşiğinde.

5. sezon için birçok konuda anlaşmazlık yaşayan taraflar şimdilik müzakere kapısını kapatmış gözüküyor.

● Hatta dizinin yeni sezonlarını yayınlamak için yeni bir yayın platformu arayışına girdiğini gelen haberler arasında yer alıyor.

Türk televizyonlarını başarısıyla alt üst eden Behzat Ç. dizisi 2013 yılında final bölümüyle ekranlara veda etmişti. 6 yıllık bir aranın ardından yeni bölümleriyle yeniden seyircisiyle buluşan ve oldukça olumlu tepkiler alan dizi yine bir krizin içerisine girdi.

4. sezonuyla BluTVekranlarında yayınlanan dizi, yeni sezonu için yayıncı kuruluşla yaşadığı anlaşmazlıklardan dolayı sıkıntıya girdi. Son günlerde meydana gelen bu hadiseler seyircileri ve dizi oyuncularını da doğrudan etkiledi. Dizide yer alan oyuncular konuya ilişkin açıklamalar yaparken BluTV cephesinden de bir cevap geldi.

Behzat Ç. yeni bölümleri ve yeni oyuncu kadrosuyla BluTV'de yeniden yayınlanmaya başlamıştı
Behzat Ç. yeni bölümleri ve yeni oyuncu kadrosuyla BluTV'de yeniden yayınlanmaya başlamıştı
BluTV


Dizinin BluTV'de yayınlanmayacağı haberlerinin ardından Aydın Doğan'ın torunu ve BluTV'nin CEO'su Aydın Doğan Yalçındoğan Twitter üzerinden konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamalara rağmen iddialar sürüyor: Behzat Ç'nin BluTV macerası bitti

Webtekno'nun yaptığı habere göre; 5. sezon hazırlıklarına devam eden dizi yayıncı platform BluTV ile anlaşmazlık yaşadı ve dizi iptal edildi.

Dizide Behzat’ın ağabeyi Şevket’e hayat veren Ege Aydan, bugün Instagram hesabındaki bir gönderisine yapılan yoruma yanıt verdi. Aydan yeni sezonun vaktini soran bir takipçisine, “Proje durdu ne yazık ki anlaşamadılar” şeklinde yanıt verdi. Aydan, yorumunu kısa süre sonra sildi. Böylece bir süredir ortalıkta dolaşan iddiaların gerçek olduğu da anlaşıldı.

Nejat İşler dizide Ercüment Çözer karakterini canlandırıyor
Nejat İşler dizide Ercüment Çözer karakterini canlandırıyor

Dizinin iptal edilme nedeni ortaya çıktı

Dizinin başrolü Erdal Beşikçioğlu, BluTV'nin çekeceği ikinci sezon öncesinde platformun teklifini kabul etmedi. Beşikçioğlu'na ek olarak Behzat baş düşmanı Ercüment karakterine hayat veren Nejatİşler'in de "Ben bu projede artık yokum" dediği öğrenildi.

Senaryo ile ilgili alınan kararlar, yapılan değişikliklerden dolayı Behzat Ç. iki önemli ismini, hatta Behzat karakterinin kendisini kaybetmişe benziyor. BluTV'nin anlaşma konusunda oyunculara karşı ısrarlı olduğu da elimize ulaşan detaylar arasında yer alıyor. Bu arada Şevket karakterine hayat veren Ege Aydan, Instagram hesabından da farklı karakterlere odaklanan Behzat Ç. evreninde geçecek bir başka dizinin sinyallerini verdi.

Behzat Ç.'nin yeni sezonlarıyla Netflix'te yayınlanacağı iddia ediliyor
Behzat Ç.'nin yeni sezonlarıyla Netflix'te yayınlanacağı iddia ediliyor

Peki şimdi hangi kanalda, platformda yayınlanacak?

Behzat Ç. gibi izleyici kitlesi oturmuş dizilerin yeniden çekilmesi ve kanal değiştirmesi oldukça muhtemel ve riski az olarak görülüyor. Nitekim Behzat Ç'nin yapımcıları da böyle düşünüyor olacak ki BluTV'nin ''devam edecek'' açıklamaları sürerken, oyuncular ağız birliği yapmışcasına ''bitti'' diyor. Bu iddialar neyi gösterir bilinmez ancak Behzat Ç.'nin kanalsız kalmayacağı kesin. Hal böyle olunca akla direkt Netflix gibi sektörün en güçlü yayın platformu geliyor. Söylentiler arasında Netflix ile Behzat Ç'nin dirsek temasında olduğu ve yeni sezonlarının burada yayınlanabileceği de geçiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >