Anne ve babalar sosyal medyanın yeni kurtları olma yolunda ilerliyor

Bir zamanlar evlatlarının telefonla oynamasına sinirlenen anne-babalar, şimdilerde birer fenomen oldu.

Sosyal medyada paylaştığınız her şeyi anında beğenen, yorum yapan insanların olmasını arzu eder misiniz? Birçoğunuzun yanıtı şüphesiz “evet” olacaktır. Ancak paylaştığınız her şeyi anne ya da babanız beğeniyorsa işler biraz değişebilir. Bir zamanlar telefonla vakit geçiren çocuklarına sitem eden anne ve babalar şimdilerde sosyal medyadan kafalarını kaldırmıyor.
Dert yanarlardı
Çok değil bundan beş sene önce ebeveynlerin çoğu, çocuklarının telefon ve bilgisayarda fazla vakit geçirmesinden dert yanıyordu.
Dert yanarlardı Çok değil bundan beş sene önce ebeveynlerin çoğu, çocuklarının telefon ve bilgisayarda fazla vakit geçirmesinden dert yanıyordu.
“Merhaba internet”
Akıllı telefonların yaygınlaşması, sosyal medyada yaş ortalamasının artması ve internet paketlerinde alternatiflerin çoğalmasının da etkisiyle ebeveynlerde sanal dünya ile tanıştı.
“Merhaba internet” Akıllı telefonların yaygınlaşması, sosyal medyada yaş ortalamasının artması ve internet paketlerinde alternatiflerin çoğalmasının da etkisiyle ebeveynlerde sanal dünya ile tanıştı.
Kafalarını kaldırmıyorlar
Bir zamanlar “Elinizden telefon düşmüyor” serzenişinde bulunan anne ve babalar şimdilerde kafalarını ekranlardan kaldırmıyor.
Kafalarını kaldırmıyorlar Bir zamanlar “Elinizden telefon düşmüyor” serzenişinde bulunan anne ve babalar şimdilerde kafalarını ekranlardan kaldırmıyor.
Mesajlar, mesajlar…
Her sabah sosyal medya hesaplarından günaydın mesajları atan büyükler, geceleri ise iyi geceler dileğinde bulunmayı ihmal etmiyor.
Mesajlar, mesajlar… Her sabah sosyal medya hesaplarından günaydın mesajları atan büyükler, geceleri ise iyi geceler dileğinde bulunmayı ihmal etmiyor.
Etkinlikler onlardan sorulur
Yeni nesil yaşlılar; dost buluşmaları, cenazeler, mevlitler, düğünler hiç fark etmeksizin tüm etkinlikleri sosyal medyadan duyuruyor.
Etkinlikler onlardan sorulur Yeni nesil yaşlılar; dost buluşmaları, cenazeler, mevlitler, düğünler hiç fark etmeksizin tüm etkinlikleri sosyal medyadan duyuruyor.
Ölümsüzleştirme durumu
Rutin kontrol için hastaneye gidilse bile “geçmiş olsun” mesajını okumak isteyen yaşlımız, bu durumu ölümsüzleştirmeyi tercih ediyor.
Ölümsüzleştirme durumu Rutin kontrol için hastaneye gidilse bile “geçmiş olsun” mesajını okumak isteyen yaşlımız, bu durumu ölümsüzleştirmeyi tercih ediyor.
Sitemlerin yönü değişti
Bir zamanlar “Telefonu bırakın” diye evlatlarına kızan anne ve babalar şimdilerde çocuklarından “Yeter artık biz geldik, yüzünü görebilir miyiz?” şeklinde sitemlere maruz kalmaya başladı.
Sitemlerin yönü değişti Bir zamanlar “Telefonu bırakın” diye evlatlarına kızan anne ve babalar şimdilerde çocuklarından “Yeter artık biz geldik, yüzünü görebilir miyiz?” şeklinde sitemlere maruz kalmaya başladı.
“Annesinin kuzusu”
Anne ve babalar evlatlarının en yakın takipçisi konumuna erişti. Çocuklarının, torunlarının paylaştığı her şeyi beğenip, yorum yapan ebeveynler bazen evlatlarını zor durumda da bırakabiliyor. 40 yaşındaki oğluna “Annesinin kuzusu” yazan bir ebeveyn, oğlunun arkadaşları karşısında düşeceği durumu hayal bile edemez.
“Annesinin kuzusu” Anne ve babalar evlatlarının en yakın takipçisi konumuna erişti. Çocuklarının, torunlarının paylaştığı her şeyi beğenip, yorum yapan ebeveynler bazen evlatlarını zor durumda da bırakabiliyor. 40 yaşındaki oğluna “Annesinin kuzusu” yazan bir ebeveyn, oğlunun arkadaşları karşısında düşeceği durumu hayal bile edemez.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >