İlaçları unutun: Antibiyotik yerine tüketebileceğiniz 10 mucizevi besin

Uzmanlar, gereksiz antibiyotik kullanımının vücudu yorduğu konusunda özellikle uyarıyor.
Uzmanlar, gereksiz antibiyotik kullanımının vücudu yorduğu konusunda özellikle uyarıyor.

Şimdilerde her türlü hastalıkta antibiyotiklere sığınılıyor. Oysa bilimsel çalışmalar gösteriyor ki, gereksiz antibiyotik kullanımı ileride geri dönüşü olmayan problemlere neden olabilecek güce sahip. Antibiyotik kullanmadan çok sayıda hastalığın üstesinden gelmeniz mümkün, mutfağınız bir şifa deposu. Antibiyotik yerine tüketebileceğiniz 10 mucizevi gıda!


Aşırı antibiyotik tüketimi, bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve beraberinde birçok ciddi hastalığa neden oluyor. Vücudun antibiyotiğe karşı direnç kazanması sonucu ise, ölüm riskine kadar gidebiliyor. Uzmanlar bu konuda özellikle uyarıyor; ilaç kullanmak yerine doğal yollarla çözümler aramaya çalışın.
İşte mutfağınızdaki doğal antibiyotikler!

Hem ucuz hem ulaşılması kolay: Soğan ve sarımsak 

                                    
                                    
                                    Neredeyse her evde bulunan soğan ve sarımsak hem ucuz hem ulaşılması kolay doğal bir antibiyotik. Oldukça güçlü bir antioksidan özelliği taşıyan soğan ve sarımsak, aynı zamanda bağışıklığı kuvvetlendiren en güçlü sebzelerden.
Hem ucuz hem ulaşılması kolay: Soğan ve sarımsak Neredeyse her evde bulunan soğan ve sarımsak hem ucuz hem ulaşılması kolay doğal bir antibiyotik. Oldukça güçlü bir antioksidan özelliği taşıyan soğan ve sarımsak, aynı zamanda bağışıklığı kuvvetlendiren en güçlü sebzelerden.
Vücut direncini kefir ile arttırın

                                    
                                    
                                    Mikropların neredeyse her yerde var olduğu kış mevsiminde, vücut direncini arttırmanın en etkili yollarından biri bol bol kefir tüketmek.
Özellikle bağışıklık sistemini güçlü tutmak ve üst solunum enfeksiyonlarından kurtulmak için en etkili çözüm.
Vücut direncini kefir ile arttırın Mikropların neredeyse her yerde var olduğu kış mevsiminde, vücut direncini arttırmanın en etkili yollarından biri bol bol kefir tüketmek. Özellikle bağışıklık sistemini güçlü tutmak ve üst solunum enfeksiyonlarından kurtulmak için en etkili çözüm.
Temel Reis'in gücü adına!

                                    
                                    
                                    Bağışıklık sisteminin diğer gücü ie ıspanaktan geliyor. Ispanakta A,B,C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, quarcetin hepsi bir arada bulunuyor. Enfeksiyonları önleyip, bağışıklığı güçlendiren ıspanağın içinde bol miktarda bulunan C vitamini ve folik asit sadece vücudu korumakla kalmıyor, aynı zamanda enfeksiyonlarla savaşıyor.
Temel Reis'in gücü adına! Bağışıklık sisteminin diğer gücü ie ıspanaktan geliyor. Ispanakta A,B,C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, quarcetin hepsi bir arada bulunuyor. Enfeksiyonları önleyip, bağışıklığı güçlendiren ıspanağın içinde bol miktarda bulunan C vitamini ve folik asit sadece vücudu korumakla kalmıyor, aynı zamanda enfeksiyonlarla savaşıyor.
"Turp gibi" sağlık kaynağı

                                    
                                    
                                    Kış mevsiminin sebzelerinin başında gelen turp, içerdiği C vitamini, folik asit, fosfor ve yüksek diyet lifi sayesinde tam bir sağlık kaynağı. Çok güçlü bir antioksidan olan turp, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde de birebir.
"Turp gibi" sağlık kaynağı Kış mevsiminin sebzelerinin başında gelen turp, içerdiği C vitamini, folik asit, fosfor ve yüksek diyet lifi sayesinde tam bir sağlık kaynağı. Çok güçlü bir antioksidan olan turp, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde de birebir.
Hem E hem C vitamini etkisi

                                    
                                    
                                    Brokoli içerdiği C ve E vitaminini ile bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkiye sahiptir.
Hem E hem C vitamini etkisi Brokoli içerdiği C ve E vitaminini ile bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkiye sahiptir.
Her derde deva zencefil

                                    
                                    
                                    Üst solunum enfeksiyonlarından kurtulmanın en etkili yolu zencefil, antibiyotikten çok daha etkili. Doğanın mucizevi besinlerinden zencefil, aşırıya kaçmamak koşuluyla gripten kansere çok sayıda fayda sağlıyor.
Her derde deva zencefil Üst solunum enfeksiyonlarından kurtulmanın en etkili yolu zencefil, antibiyotikten çok daha etkili. Doğanın mucizevi besinlerinden zencefil, aşırıya kaçmamak koşuluyla gripten kansere çok sayıda fayda sağlıyor.
Nar vitamin deposu 

                                    
                                    
                                    Özellikle kış aylarında artan gribal enfeksiyonlara karşı vitamin deposu görevinde olan nar, aynı zamanda kalp ve damar dostu. C vitamini ihtiyacının bir çoğunu karşılamaya yetecek nar, doğal bir antibiyotik değeri taşıyor.
Nar vitamin deposu Özellikle kış aylarında artan gribal enfeksiyonlara karşı vitamin deposu görevinde olan nar, aynı zamanda kalp ve damar dostu. C vitamini ihtiyacının bir çoğunu karşılamaya yetecek nar, doğal bir antibiyotik değeri taşıyor.
C vitamini zengini bir besin daha: Kırmızı biber 

                                    
                                    
                                    Ağrı kesici ve iltihap çözücü etkisinin yanı sıra, kolesterolü de düşüren kırmızı biber kış mevsiminde bağışıklık sisteminizin dostu olacak.
C vitamini zengini bir besin daha: Kırmızı biber Ağrı kesici ve iltihap çözücü etkisinin yanı sıra, kolesterolü de düşüren kırmızı biber kış mevsiminde bağışıklık sisteminizin dostu olacak.
Antioksidan özelliği ile kivi vitamin deposu

                                    
                                    
                                    Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığı güçlendiren kivi, tam bir C vitamini deposu. Portakaldan daha fazla C vitamini içeren kivi, soğuk günlerde sizi hastalıktan koruyacak en güçlü kalkan.
Antioksidan özelliği ile kivi vitamin deposu Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığı güçlendiren kivi, tam bir C vitamini deposu. Portakaldan daha fazla C vitamini içeren kivi, soğuk günlerde sizi hastalıktan koruyacak en güçlü kalkan.
Kış mevsiminin vazgeçilmez sebzesi: pırasa

                                    
                                    
                                    Özellikle mevsiminde tüketildiğinde çok daha fazla yarar sağlayan pırasa, tam bir kalp dostu. besin. İçerdiği vitaminler sayesinde antibiyotik özelliği taşıyan pırasa, özellikle soğuk kış günlerinde haftada birkaç defa mutlaka tüketilmeli.
Kış mevsiminin vazgeçilmez sebzesi: pırasa Özellikle mevsiminde tüketildiğinde çok daha fazla yarar sağlayan pırasa, tam bir kalp dostu. besin. İçerdiği vitaminler sayesinde antibiyotik özelliği taşıyan pırasa, özellikle soğuk kış günlerinde haftada birkaç defa mutlaka tüketilmeli.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >