Apple See dizisine servet harcadı: Yönetmen bütçeye dair detayları paylaştı

Jason Momoa.
Jason Momoa.

Apple, cuma günü yayın hayatına başlayan Apple TV + için çıkardığı ilk orijinal dizisi See ile ilgili oldukça iddialı.

Jason Momoa'nın başrolünde oynadığı dizinin Game of Thrones etkisi vermesi bekleniyor. Hatta dizinin yapımcıları bu seriyi geride bırakarak daha iyi olacaklarını iddia ediyor.

Henüz 3 bölümü yayınlanan diziye dair detaylar gelmeye devam ediyor. See dizisinin yönetmeni Francis Lawrence, dizinin bütçesiyle ilgili açıklamalarda bulunurken, oluşturulma aşaması hakkında da bilgi verdi.

Dijital yayıncılıkta öncü olma yolunda ilerleyen Netflix'in hızı kesilmeye başladı. Apple, Apple TV +'yi açıkladıktan sonra Netflix'in bünyesindeki yapımlarını da geri çekmeye başladı.

Üstelik bunun yanında See ismini verdiği ve Game of Thrones'a rakip olacağını iddia ettiği diziyi piyasaya sürdü. Henüz 3 bölümü yayınlanan dizinin yönetmenliğini üstlenenFrancis Lawrence, yapımla alakalı bazı bilgiler paylaştı. Dizinin bütçesiyle ilgili yorumlarda bulunan Lawrence, oluşturulma aşaması hakkında da konuştu.

'Dizinin bütçesi sınırı aştı'

See dizisinin yönetmeniFrancis Lawrence verdiği bir röportajda yapıma dair merak edilenleri cevapladı.

Henüz üç bölümü yayınlanan diziyi yöneten Lawrence, yapımın bütçesinin sınırı aştığını ve oranın biraz dışına çıktığını açıkladı. Dizinin yayın hayatına başlamadan önce 240 milyon dolara mal olacağı söylendi. Ancak yönetmen Lawrence bu rakamın gerçeği yansıtmadığını söyleyerek bütçenin oranı aştığını belirtti.

'See pahalı bir dizi'

Dizinin bütçesi hakkında konuşan Lawrence, "See, pahalı bir dizi. İnsanlar bunu zamanın en pahalı dizisi olarak belirtiyor. Ancak sizi temin ederim ki değil. Bunu şu şekilde açıklayabilirim; Game of Thrones'da çekilen bir savaş sahnesi için 55 gün harcanıyor. Size bunun daha pahalı olduğunu garanti edebilirim. Ben See'nin üç bölümü için 50 gün harcadım. Bu yüzden büyük bütçeli TV dizilerinin bazılarına yaklaşabilecek seviyelerde değiliz'' ifadelerini kullandı.

Dizinin oluşturulma süresine de değinen yönetmen, ''Danışmanlar, evrimci biyologlar gibi farklı alanlardaki insanlarla bir beyin fırtınası gerçekleştirdik. Medeniyet yok olduktan ne kadar sonra bu hikaye başlıyor? Olaylar nasıl görünüyor? Dünya'da neler kaldı? gibi konulara karar verdik" açıklamasını yaptı.

See dizisinin 3 bölümü yayınlandı.
See dizisinin 3 bölümü yayınlandı.

Disney + yayına girmeye hazır

Firma yetkilileri Disney +'ın hangi ülkelerde yayına gireceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, Disney+ hizmeti ilk olarak Hollanda, ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da yayın hayatına başlayacak.

Bu ülkelerdeki yayına başlama tarihleri ise şöyle:

  1. Hollanda - 12 Eylül - 12 kasım 2019
  2. ABD - 12 Kasım 2019
  3. Kanada - 12 Kasım 2019
  4. Avustralya - 19 Kasım 2019
  5. Yeni Zelanda - 19 Kasım 2019

1 ay ücretsiz test edilebiliyor

Apple TV ilk ay ücretsiz. Böylece uygulamayı bir ay para ödemeden kullanmak mümkün. Ayrıca, ultra yüksek çözünürlük (4K desteği) sunuluyor.

Bu da önemli. Ayrıca Apple TV uygulaması Mac OS'lara ve televizyonlara da getiriyor. Yeni servis, şu anda 10 farklı ülkede kullanılabiliyor. Fakat dünya çapında 100'den fazla ülkeye bu hizmetin sunulacağı söyleniyor. Bu arada, verilerin hiçbir şekilde üçüncü parti şirketlerle paylaşılmadığı da özellikle belirtiliyor.

Diğer platformlarda ücretsiz test edilebiliyor

Netflix ve BluTV ücretsiz olarak test edilebiliyor. Apple TV + 1 ay boyunca ücretsiz. Aslında aynı uygulama Netflix'te de var. Platform ilk bir ay ücret almadan orijinal yapımlarını abonelerine sunuyor. Bu arada puhutv ise ücretsiz olarak izleniyor. Ancak Netflix'in bu iki platforma göre daha fazla dizi seçeneği var.

Üstelik Netflix''in dünya çapında da oldukça fazla abonesi bulunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >