Avengers'a sakal eklemesi: 'Wolverine geliyor!'

Wolverine, Avengers kadrosuna katılıyor.
Wolverine, Avengers kadrosuna katılıyor.

● Russo Kardeşler'in dönüşüyle gişe rekorları kırmayı başaran Avengers serisinin son ürünü 'Endgame' dünya çapında 2.8 milyar dolarlık bir hasılat elde etti.

● Serinin dijital versiyonlarının da izleme rekorları kırması yapımcıları harekete geçirirken serinin yeni içerikleri için bilgiler gelmeye devam ediyor.

● Son olarak, efsanevi sinematik karakter Wolverine'in; Thor, Ant-Man ve ekibin diğer üyeleriyle birlikte mücadele etmesinin planlandığı öğrenildi.

Marvel Sinematik Evreni'nin büyük bir merakla beklenen final parçası Endgame ile inanılmaz bir maceranın sonuna şahit olduk. 11 koca yıl ve 22 filmin ardından, birçok farklı sinema görüşüne sahip sinemaseverin odak noktası Avengers: Endgame oldu. Bundan tam 11 yıl önce başladığımız serüven; Iron Man ve The Incredible Hulk gibi çok özel karakterleri kalabalıklara duyurmanın yanı sıra hepsinin bir arada olduğu 'Yenilmezler' serisiyle de dünya sinema tarihine geçmeyi başardı. Serinin son filmi Avengers: Endgame, hem kökten çizgi romancı kitleyi tatmin edecek hem de genel izleyici kitlesine dahil olabilecek bir film olarak karşımıza çıktı. Seri için birçok kilometre taşını bünyesinde barındıran Endgame, istatistiki veriler noktasında da şaşırtıcı bir 'efsaneliğe' ulaşmış durumda.

Avengers serisi, Marvel Sinematik Evreni'nin en özel üyelerinden biri olarak değerlendiriliyor.
Avengers serisi, Marvel Sinematik Evreni'nin en özel üyelerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Marvel filmleri arasında zirveye yerleşen, sinema tarihindeki birçok rekoru ise tarihe gömen Avengers: Endgame, Avatar'ı geçemeyişiyle yapımcılarının tadını kaçırsa da toplamda 2.8 milyar dolarlık gişe başarısıyla tarihe geçmeyi başardı. Bir devam filminin bu denli başarıya ulaşması birçok farklı parametreyle açıklanabilir. Hikayenin sağlamlığı, efsanevi karakterler ve düzgün bir senaryo bu parametrelerden birkaçı olarak karşımızdayken Endgame, Avengers serisinin en fazla 'X faktöre' sahip üyesi konumunda yer alıyor.

Avengers, milyonlarca hayranıyla kendine özel bir kitle oluşturmuş durumda.
Avengers, milyonlarca hayranıyla kendine özel bir kitle oluşturmuş durumda.

Serinin tarihe düştüğü notlar bir yana; yeni filmlerin nasıl geleceğine dair bilgiler de netleşmeye başladı. Avengers: Endgame, Marvel Sinematik Evreni'ndeki özel Avengers serisinin son üyesi gibi görünse de süper kahramanların beyazperde için yeniden kostüm giyme hazırlığında olduğunu söyleyebiliriz. Yapım ekibine yakın kaynaklara dayandırılan iddialara göre sevilen bir Marvel karakteri de sisteme adapte edilecek.

Mayıs 2024'te yeni film gelebilir

Disney ve Fox’un birleşmesinden bu yana hayranlar X-Men ve Fantastik Dörtlü (Fantastic Four) karakterlerinin ne zaman boy göstermeye başlayacağını merak ediyordu. Marvel Studios Başkanı Kevin Feige de geçen ay Comic-Con’da yaptığı açıklamada bu yönde planlar olduğunu doğrulamıştı. We Got This Covered’da yer alan iddiaya göre çizgi roman serisindeki ana hikayelerin çoğunda ekibin önemli bir parçası olan Wolverine, X-Men’in sahneye çıktığı yeni bir filmin ardından Avengers üyesi olacak.

Hugh Jackman, Wolverine rolüyle akıllara kazındı.
Hugh Jackman, Wolverine rolüyle akıllara kazındı.

Wolverine olarak görmeye alıştığımız Hugh Jackman'ın yeniden sahne alıp almayacağını henüz bilmesek de karakterin Jackman yerine tercih edeceği oyuncunun da 'aynı klasmandan olabileceğini' söyleyebiliriz. Yakın zamanda, Mayıs 2024’te vizyona girecek sürpriz bir Marvel filmi hazırlığı içinde olunduğu iddia edilmişti. Eğer doğruysa bu, bir X-Men filminin -hatta X-Men karakterlerinin yer alacağı 5. Avengers filminin beklenenden daha erken gelebileceği anlamına gelebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >