Avlu dizisi 3. sezonuyla sadece Netflix'te

Avlu dizisinin 3. sezonu Netflix'e satıldı
Avlu dizisinin 3. sezonu Netflix'e satıldı

Kadınların hapishanedeki yaşamına değinen, başarılı yapımlardan biri olan Avlu dizisi 3. sezondan itibaren Netflix'te yayınlanmaya başlayacak. Dizinin başrol oyuncularından Demet Evgar, "Dizimiz Netflix Original'a satıldı. Bu durum Netflix tarihinde de bir ilk'' diyerek haberi duyurdu. Dijital yayın platformu Netflix, Türk piyasasındaki hamleleriyle başarısını gün geçtikçe artırmaya devam ediyor.

Yayınlandığı ilk bölümden itibaren ilgiyle izlenen Avlu dizisi 3. sezonuyla Netflix'te yayınlanmaya başlayacak. Final haberleriyle gündeme gelen ancak Netflix'e satılan dizi büyük bir başarıya imza attı. Haberi başrol oyuncusu Demet Evgar duyurdu.

'Netflix tarihinde bir ilk'

Netflix, 3. sezondan itibaren Avlu dizisini yayınlamaya başlayacak. Konuyla alakalı olarak dizinin başrol oyuncusu Demet Evgar, ''Avlu yeni sezonda Netflix'te olacak: Dizimiz Netflix Original'a satıldı. Netflix tarihinde bir ilk. Baştan itibaren yapımında bulunmadığı bir işi Netflix Original olarak almıyor, Netflix olarak alıyor. Çok gurur duyuyorum" dedi. Dizinin yeni sezonunun Netflix'te ne zaman yayınlanmaya başlayacağı ve kaç bölümden oluşacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Avlu dizisinde başrolü canlandıran başarılı oyuncu Demet Evgar
Avlu dizisinde başrolü canlandıran başarılı oyuncu Demet Evgar

Avlu dizisinin konusu

Kadınların hapishanedeki yaşamını konu alan Avlu dizisi, Deniz karakterini canlandıran Demet Evgar'ın üzerinden ilerliyor.

Deniz karakterine hayat veren Demet Evgar, uzun zamandır eşinden şiddet gören bir kadını canlandırıyor. Hikaye Deniz karakteri üzerinden ilerliyor.

'Bir gece evinden gelen bağırışmalar, bir el silah sesiyle bıçak gibi kesiliyor. Deniz, kavga sırasında eşi Hakan’ı vurduğu iddiasıyla tutuklanıyor. Tutuklu olarak kalacağı cezaevine gelen Deniz’in tek isteği kızını arayıp durumunu öğrenmek oluyor. Fakat içeride, kendi kurallarını ve taraflarını oluşturmuş, birbirine düşman iki kadının arasında buluyor. İki düşman kadın da Deniz’i kendi tarafına çekerek cezaevi içindeki güçlerini artırmak için mücadeleye girişiyor. Deniz’in ise tek isteği hiçbir belaya ve suça bulaşmadan en kısa zamanda kızına kavuşmak oluyor.'

Avlu'nun ilk iki sezonu Star TV'de yayınlandı.
Avlu'nun ilk iki sezonu Star TV'de yayınlandı.

Avlu dizisini en iyi uyarlayan ülke Türkiye

Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu'nun haberine göre,

Foxtel kanalı ve Wentworth ekibi bir basın toplantısı yaptı. Projenin uluslararası başarısının konuşulduğu toplantıda dört ülkede uyarlamasının çekildiği belirtildi. Wentworth dizisinin senaryo sorumlusu Jo Porter ise konuşmasında Türkiye’ye özel bir yer ayırarak Avlu'dan bahsetti. Porter;

''Yapımın dört ülkede uyarlaması yapılıyor. Türkiye’de 90 dakika yayınlanmasına rağmen, her hafta bir numarada. Uyarlama konusunda Türkiye gerçekten çok başarılı'' ifadelerini kullandı.

Netflix Türkiye pazarında giderek büyüyor

Geleneksel televizyon izleyicisinin zamanla internet yayınlarına rağbet göstermesi bu mecrada farklı bir pazar oluşturdu. Nitekim bu büyük boşluğu da Amerikan şirketi Netflix doldurdu.

Netflix, Türk pazarındaki başarısını artırmaya devam ediyor
Netflix, Türk pazarındaki başarısını artırmaya devam ediyor

Son günlerde isminden sıkça bahsettiğimiz Netflix, yüzlerce yabancı yapımının yanı sıra 2019 yılıyla birlikte dünya pazarına açılmaya başladı.

Dünyada toplam abone sayısı 2018 sonu itibariyle 140 milyona yaklaşan dijital yayın platformu Netflix, abone sayısının çoğunun Amerika'daki kullanıcılarından oluşmasından rahatsız gözüküyor. Bu yüzden son 1 yıl içerisinde İngilizce dışında 80 ayrı dilde daha yayına başladı.

TRT kendi Netflix'ini kurabilir mi?

Televizyon ve teknoloji sektöründeki gelişmeleri yakından takip eden Türk televizyoncuları aslına bakılacak olursa bu girişimi BluTV ve PuhuTV gerçekleştirmişti. Özellikle Blu TV'nin, Sıfır Bir, Masum ve Şahsiyet gibi orijinal yapımları Türk seyircisinde karşılık bulmuştu. Fakat hali hazırda dizi ihraç ettiğimiz Orta Doğu ve Arap ülkelerine yayılmakta geç kalan platformlarımız bu konuda eksik kaldı diyebiliriz. Bu eksiği kapatmanın formülünü belki de İngilizler BritBox örneğiyle bize vermiş olabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >