Ay Yapım'dan açıklama: Bizim La Casa de Papel uyarlaması bir projemiz yok

La Casa de Papel, üçüncü sezon da seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor.
La Casa de Papel, üçüncü sezon da seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor.

Dijital yayın platformu Netflix, İspanyol yapımı La Case de Papel'i izleyicileriyle buluşturuyor. Tüm dünyada ve Türkiye'de hatırı sayılır bir izleyici kitlesine ulaşan dizi ile ilgili, geçtiğimiz günlerde 'Ay Yapım, Türkiye uyarlamasını çekecek' haberleri çıkmış ve kadrosunun bile hazır olduğu söylenmişti. Kerem Çatay'ın yaptığı açıklamaya göre Ay Yapım'ın gündeminde böyle bir proje yok.

Netflix, son zamanlarda hem dünyada hem de Türkiye'de izlenme oranıyla, Oscar almasıyla ve orijinal yapımları ile gündemden düşmüyor. La Casa de Papel dizisiyle de adından söz ettiren platform, Türkiye ile ilgili de birçok projeye imza atmaya hazırlanıyor. Dünya çapında izlenen dizi La Casa de Papel için Türkiye uyarlaması çekileceği hatta bunun Ay Yapım tarafından yapılacağı iddia edilmiş ve izleyenlerini heycanlandırmıştı. Ancak Ay Yapım yaptığı açıklamada bu haberi yalanladı.

'Öyle bir şey yok'

La Casa de Papel’in Türkiye’de çekileceği yolunda haberler ortaya çıktı. Ay Yapım’ın çekeceği yazıldı. Hatta hangi oyuncuların hangi rollerde olacağına dair bilgiler de yayıldı. Milliyet yazarı Sina Koloğlu'na göre, Kerem Çatay bu iddiaları yalanlayarak, ''Böyle bir projemiz yok. Ben de basından okudum. Cast olayına kadar geldi konu. Bizim ‘La Casa de Papel’ uyarlaması bir projemiz yok'' dedi.

La Casa de Papel 19 Temmuz'da Netflix'te olacak.
La Casa de Papel 19 Temmuz'da Netflix'te olacak.

Oyuncular bile belliydi

Ay Yapım'ın, dünyaca ünlü dizi La Casa de Papel'in yerli uyarlamasını yapmaya karar verdiği iddia edildikten sonra Berlin karakteri için Kaan Urgancıoğlu ile anlaşma sağlayan şirketin cast görüşmelerinin devam edildiği söylenmişti. Tokyo Karakteri İçin Tuba Büyüküstün'e ve Cansu Dere'ye teklif götürüldüğü uzun süredir ekranlarda yer almayan iki güzel oyuncunun da teklife sıcak baktığı konuşuluyordu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >