Bakırköy Belediyesi tiyatro oyuncularını gerekçe göstermeden işten çıkardı

Bakırköy Belediyesi tarafından işten çıkarılan Muhammet Çakır, bu durum karşısında sessiz kalmadı
Bakırköy Belediyesi tarafından işten çıkarılan Muhammet Çakır, bu durum karşısında sessiz kalmadı

Bakırköy Belediyesi sözleşmeli tiyatro oyuncularını hiçbir gerekçe göstermeden işten çıkardı.

Uzun bir süredir belediye tiyatrosunda çalışan oyuncuların sözleşmelerinin yenilenmesine rağmen işten çıkarılmaları sanat camiasında tepkiye neden olurken aynı durumun 2015 yılında da yaşandığı ve yine hiçbir neden gösterilmeden de 59 oyuncunun işine son verildiği ortaya çıktı.

İşten çıkarılan oyunculardan Muhammet Çakır, sosyal medya hesabından çektiği bir video ile tepkisini dile getirdi.

2015 yılında yine gerekçesiz bir şekilde işten çıkarılan oyuncu Sinan Albayrak, Çakır'a destek vererek aynı soruları belediyeye yöneltti.

Tüm bu olanlar karşısında ise belediyeden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bakırköy Belediyesi son günlerde tiyatro oyuncularına yaptığı muamele ile gündeme geliyor. Belediye yıllardır bünyesinde çalışan sözleşmeli 4 tiyatro oyuncusunun işine hiçbir gerekçe göstermeksizin son verdi. Sözleşmelerinin tekrar yenilenmesine rağmen işten çıkarılan Ayla Kaymak, Hüseyin Durak, Muhammet Çakır ve Tuğba Yarbağ isimli oyuncularla ilgili ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

15 yıldır belediyede çalışan Muhammet Çakır isimli oyuncu sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile tepkisini dile getirdi. Daha önce aynı durumu yaşayan ve 2015 yılında 59 oyuncu ile birlikte hiçbir gerekçe gösterilmeksizin işten çıkarılan Sinan Albayrak, bu videoya destek vererek kişisel hesabından paylaştı.

Bu ilk değil: 59 oyuncu 2015 yılında işten çıkarılmıştı

Bakırköy Belediyesi sözleşmeli tiyatro oyuncularına sergilediği usulsüz işten çıkarmalarla gündeme gelmeye devam ediyor. Uzun yıllardır bünyesinde çalışan ve sözleşmelerini yenilemelerine rağmen 4 oyuncuyu gerekçe göstermeksizin işten çıkaran belediye daha önce de bu konuyla alakalı olarak gündeme gelmişti. 2015 yılında da yine sözleşmeleri 2016 yılına kadar geçerli olan 59 oyuncuyu işten çıkarmıştı.

2015 yılında işten çıkarılan oyuncular, tepkilerini dile getirmek için çeşitli çalışmalarda bulundu ancak, başarı sağlanamadı. Benzer durumu günümüzde de yaşayan oyunculardan biri olan Muhammet Çakır ise tepkisini sosyal medyayı kullanarak dile getirdi. Bir video çekerek belediyeye sorular yönelten Çakır'ın videosunu 2015 yılında aynı durumla karşılaşan başarılı oyuncu Sinan Albayrak paylaştı. Albayrak’ın bu davranışı diğer oyunculardan da destek gelmesine neden olabilir.

Başarılı oyuncu Sinan Albayrak 2015 yılında gerekçe gösterilmeksizin Bakırköy Belediyesi tarafından işten çıkarılmıştı. Bu durumun bu sene de yaşanması ve oyunculardan birinin tepkisini dile getirmek için paylaştığı videoya destek veren Albayrak'ın bu tavrı diğer oyunculara da örnek teşkil etti
Başarılı oyuncu Sinan Albayrak 2015 yılında gerekçe gösterilmeksizin Bakırköy Belediyesi tarafından işten çıkarılmıştı. Bu durumun bu sene de yaşanması ve oyunculardan birinin tepkisini dile getirmek için paylaştığı videoya destek veren Albayrak'ın bu tavrı diğer oyunculara da örnek teşkil etti

Bakırköy Belediyesi olanlar karşısında sessizliğini koruyor

İşten çıkarılan Muhammet Çakır sosyal medya hesabından paylaştığı videoda belediyeye çeşitli sorular yöneltti. İşte o sorular;

  1. İşten atılan 14 kişinin atılma gerekçeleri nelerdir, atılacaklar listeleri kim tarafından, hangi kriterler gözetilerek hazırlanmıştır?
  2. İşten atılan oyuncuların, neden tiyatro oyunları kaldırılmıştır ve son bir sezondur neden görevlendirilmemiştir?
  3. 14 kişinin işten atıldığı gün listedeki kimi isimlerin yerine yeni isimleri kimler yazdı bu pazarlıktan haberiniz var mı?
  4. 5 Aralık 2018 tarihinde yapılan kadro sınavının usulsüz olduğu gerekçesiyle verilen itiraz dilekçelerine neden cevap verilmedi, atılan kişilerin itiraz dilekçesi veren kişilerle aynı olması bir tesadüf mü? İşte o soruların olduğu video;

''KAYDIRMALI... Bir de böyle soralım dedik. #bbtişsizleri#bbtdeneleroluyor@dr.bulentkerimoglu @alicanyucesoy@b.b.t.official @bakirkoybeltr''

'İşsizce alkışlıyoruz'

Bakırköy Belediye Tiyatrosu oyuncu ve müzisyenleri, 2015 yılında işten çıkarılmaları protesto etmişti.Belediye-İş Sendikası üyeleri ve tiyatro oyuncuları, Bakırköy Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü'ndeki 26 oyuncu ile 3 müzisyenin işine son verilmesini düdük çalıp slogan atarak protesto etmişti. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanarak, CHP’nin genel seçimlerde kullandığı “Alkışlıyoruz” sloganına atıfta bulunarak, “İşsizce alkışlıyoruz” sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını Belediye İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir yaptı.

2015 yılında Bakırköy Belediyesi tarafından işten çıkarılan oyuncuların yaptığı eylemden bir kare
2015 yılında Bakırköy Belediyesi tarafından işten çıkarılan oyuncuların yaptığı eylemden bir kare

''Yıllardır konuk sanatçı olarak, geçici işçi statüsünde çalıştırılan 26 oyuncu ve 3 müzisyenin buna dur demek istemesinin kurumdan çıkarılmalarında etkili olduğunun belirtildiği açıklamada, “Seçim bildirgesinde sanata ve sanatçıya sahip çıkmaktan, taşeron işçiliği bitirmekten ve her çalışanı kadroya almaktan bahsedilen bu günlerde CHP’nin Bakırköy belediyesinde sanatçı kıyımı yapması hepimizi şaşırtmış aynı zamanda endişeye sürüklemiştir” denildi. Aynı protestonun bu senede olabileceği görüşü hakimken belediyenin bu durumda tavrının ne olacağı merak konusu oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >