Barış Manço'nun babası hayatını kaybetti

Barış Manço'nun babası ve Doğukan Manço.
Barış Manço'nun babası ve Doğukan Manço.

Usta sanatçı Barış Manço 1999 yılında hayatını kaybetmişti. 93 yaşında olan sanatçının babası Muhittin Kocataş yaşamını yitirdi. Sosyal medyadan açıklama yapan Doğukan Manço, ''Dedemin dün gece kalbi durdu' diyerek vefat ettiğini duyurdu.

Usta sanatçı Barış Manço 1999 yılında aramzıdan ayrıldı. Ölümü herkesi üzen ve şarkıları hala daha sevilen Manço'nun babası Muhittin Kocataş hayatını kaybetti. Torunu Doğukan Manço haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Kocataş'ın naaşı 30 Mart Cumartesi günü Kanlıca İskenderpaşa Camii’nde öğlen namazı sonrası kılınacak cenaze namazı sonrası defnedilecek.

Sosyal medyadan duyurdu

Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço, acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu:

Dedem dün gece kalbi durması sonucu 93 yaşında aramızdan ayrılmıştır. Babama 'Bu gitarı çalacaksan en iyi şekilde çalacaksın, yoksa kırıp atacaksın' diyerek ilk gitarını almış ve ona bir işi en doğru şekilde yapması gerektiğini aşılamış büyük adamdır Muhittin Kocataş. (Baba)dır o."

Barış Manço hakkında konuşmuşlardı

Türkçe müziğin mihenk taşlarından olan Kurtalan Ekspres ekibinden Ahmet Güvenç Barış Manço'yu da unutmadı.

Ahmet Güvenç Barış Manço'yla alakalı:

''Barış iki lisan biliyordu. Elinden kitap hiç düşmezdi. Birikimleri doğruydu ve biriktirdiği şeyleri ambalajlayıp sunardı. Çok çalışkandı. 5 dakika boş vakti yoktu. Yarın ölecekmiş gibi yaşardı. Hakikaten de erken gitti. Çocukları çok sever. Onlara nasıl davranacağını çok iyi bilirdi.'' dedi.

Barış Manço.
Barış Manço.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >