Batman v Superman'i tahtından eden film: Aquaman

Aquaman.
Aquaman.

Aquaman filmi vizyona girdikten sonra 3. haftasında 1 milyar dolar seyirci barajını dayanarak kırılması güç bir rekora imza atma yolunda ilerliyor. Box Office verilene göre Aquaman, 887,6 milyon dolar kazanan Batman v Superman: Adaletin Şafağında filmini geçerek zirvenin yeni sahibi oldu.

Başrolünü Jason Momoa'nun üstlendiği Amerikan yapımı süper kahraman filmi Aquaman, yayınlanmasının ardından henüz 3 hafta geçmesine rağmen 1 milyar dolarlık gişe hasılat başarısına oldukça yakın gözüküyor.

Aquaman filminin başrolünde Jason Mamao yer alıyor.
Aquaman filminin başrolünde Jason Mamao yer alıyor.

Aquaman filminin konusu ve oyuncu kadrosu

DC Comics evreninin “kadrolu” süper kahramanlarından olan Aquaman'i 2016 yapımı “Batman vSuperman: Dawn of Justice” filminde görmüştük. Sonra “Justice League”de (2017) karşımıza çıktı. Kendi adını taşıyan ilk solo filmi, annesi ve babasının tanışmasıyla başlıyor. Babası deniz feneri bekçisi Tom Curry (Temuera Morrison)... Annesi Atlantis kraliçesi Atlanna (Nicole Kidman)... Çocukları Arthur Curry / Aquaman (Jason Momoa) ise süper güçleri olan bir melez... Sadece karada değil, deniz altında da yaşayabiliyor.

Aquaman”, iki kardeş arasındaki taht kavgası itibarıyla Marvel'ın Thor serisinin ilk filmini hatırlatıyor. Ama Arthur bırakın kral olmayı, Atlantis'te yaşamayı dahi istemiyor. O kendini karaya ait olarak görüyor ve süper kahraman olarak takılmaktan memnun. Atlantis'te ya da “yedi denizler”de olup bitenlerle ilgisi yok. Atlantis'e karşı olan küskünlüğünde annesinin onu bırakıp gitmesinin de etkisi var.

İktidar hırsıyla yanıp tutuşan kardeşi Orm (Patrick Wilson) ise annesini vaktinden önce kaybetmenin öfkesiyle dolu ve bunun için Arthur'u suçluyor. Orm'un amacı önce Okyanusların Efendisi olmak, sonra da karada yaşayan insanları yok etmek... Orm'un nişanlısı, suya hükmetme yeteneği olan Mera (Amber Heard), vicdan sahibi bir Atlantisli olarak Arthur'dan yardım istiyor. Arthur'un Atlanna'nın büyük oğlu olarak tahtta hakkı var ama bunun için uzun süredir kayıp olan Üç Çatallı Mızrağı bulması gerekiyor. Üç Çatallı Mızrak fantazi türündeki birçok film, roman ve dizide karşımıza çıkan, iktidarı, gücü simgeleyen sihirli bir nesne... Ama anlam ya da metafor olarak çok önemli olduğu söylenemez...

Oyuncu kadrosu

Amber Heard (Mera), Nicole Kidman (Queen Atlanna), Patrick Wilson (Orm/Ocean Master), Willem Dafoe (Nuidis Vulko), Yahya Abdul-Mateen II (Black Manta), Ludi Lin (Murk), DolphLundgren (King Nereus), Djimon Hounsou (The Fisherman King), Natalia Safran (Fisherman Queen), ve Michael Beach (Jesse Kane) yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >