Bavullardan önce, saçlarınızı tatile hazırlayın! Saçları güneşten korumanın 9 basit yolu

Saç bakımı
Saç bakımı

Sıcak yaz aylarında saçlarınızı güneş ışınlarından koruyun...

Sıcak yaz günlerinde, kendinizi özgür bırakmayın; güneş hiç de görüldüğü kadar masum değil.

Yaz aylarının gelmesiyle ısınan hava ve güneşin yaydığı ışınlar da giderek artış gösteriyor. Güneşten gelen ısının giderek artması, birtakım cilt ve saç hastalıklarına neden olabilir. Bu sıcak günlerde cilt sağlığınıza özen gösterirken, saç sağlığınızı da ihmal etmeyin. Özellikle tatil dönemlerinde güneş ışınlarının yanı sıra, tuzlu deniz suyu ve klorlu havuz suyu da saçları yıpratma konusunda oldukça etkilidir. Bu durum, özellikle boyalı saçlarda aşırı yıpranma ve renk kaybına neden olabilir. Bu yüzden de, saçları daha kış aylarından yaz güneşinin sıcaklığına hazırlamak gerekir.

Koruyucu ürünler, bakım kremleri, saç maskeleri, hatta evde yapabileceğiniz karışımlarla dahi saçlarınızı sağlıklı bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Bunun dışında, elbette güneşe çıkma esnasında almanız gereken önlemler de var tabii. Saçlarınızın sıcak yaz aylarında sağlıkla ışıldaması için 9 farklı önerimiz var.

Yaz boyunca bakım yapın

                                    
                                    
                                    Yıpranmış, kırık ve mat saçların önüne geçebilmek için yaz boyunca haftalık saç bakımınızı ihmal etmeyin. Güvendiğiniz ya da doktorunuzun tavsiye ettiği bakım ürünleriyle her hafta düzenli olarak mutlaka bakım yapın.
Yaz boyunca bakım yapın Yıpranmış, kırık ve mat saçların önüne geçebilmek için yaz boyunca haftalık saç bakımınızı ihmal etmeyin. Güvendiğiniz ya da doktorunuzun tavsiye ettiği bakım ürünleriyle her hafta düzenli olarak mutlaka bakım yapın.
Argan yağı mucizesi

                                    
                                    
                                    Argan yağı, içeriğindeki vitaminler ve antioksidan etkisi ile saçı güneşten koruyan ürünlerin en başında yer alır. Saçlarınızı güçlendirip nemlendiren yağ, aynı zamanda güneşin zararlı etkilerinden korumak için yardımcı olur. Badem yağı da içeriğindeki A ve E vitaminleri ile saçı güneşten korumak için etkili yağlar arasındadır.
Argan yağı mucizesi Argan yağı, içeriğindeki vitaminler ve antioksidan etkisi ile saçı güneşten koruyan ürünlerin en başında yer alır. Saçlarınızı güçlendirip nemlendiren yağ, aynı zamanda güneşin zararlı etkilerinden korumak için yardımcı olur. Badem yağı da içeriğindeki A ve E vitaminleri ile saçı güneşten korumak için etkili yağlar arasındadır.
Düzenli kullanım

                                    
                                    
                                    
                                    Saç bakım yağlarında en önemli unsur düzenli kullanımdır; düzensiz ve zamansız kullanılan bakım serumları hiçbir işe yaramaz. Kendinize belli zamanlar belirleyin ve bu zamanlarda saç bakımı yapın.
Düzenli kullanım Saç bakım yağlarında en önemli unsur düzenli kullanımdır; düzensiz ve zamansız kullanılan bakım serumları hiçbir işe yaramaz. Kendinize belli zamanlar belirleyin ve bu zamanlarda saç bakımı yapın.
Kıştan hazırlığa başlayın

                                    
                                    
                                    
                                    Yaz gelince bir anda bakıma başlarsanız, bu bakımdan yine bir fayda alamazsınız. Bu yüzden yaza girmeden, kış aylarında bakım yapmaya ve saçlarınızı yaza hazırlamaya başlayın. Kış bakımına saç kırıklarınızı düzenli olarak kestirerek başlayabilirsiniz.
Kıştan hazırlığa başlayın Yaz gelince bir anda bakıma başlarsanız, bu bakımdan yine bir fayda alamazsınız. Bu yüzden yaza girmeden, kış aylarında bakım yapmaya ve saçlarınızı yaza hazırlamaya başlayın. Kış bakımına saç kırıklarınızı düzenli olarak kestirerek başlayabilirsiniz.
Güneşe çıkmadan önce nemlendirin

                                    
                                    
                                    
                                    Özellikle güneşe maruz kalacaksanız, deniz ya da havuz suyuna temas edecekseniz; saçlarınızı mutlaka önceden nemlendirin. Kuru saç, maruz kaldığı dış etkenler sayesinde var olan nemini de kaybedebilir. Nemini kaybeden saç, kuruyup kopmalara sebep olur.
Güneşe çıkmadan önce nemlendirin Özellikle güneşe maruz kalacaksanız, deniz ya da havuz suyuna temas edecekseniz; saçlarınızı mutlaka önceden nemlendirin. Kuru saç, maruz kaldığı dış etkenler sayesinde var olan nemini de kaybedebilir. Nemini kaybeden saç, kuruyup kopmalara sebep olur.
Saç şekillendirici ürünlere dikkat

                                    
                                    
                                    
                                    Saçlarınızın belki de, en büyük düşmanlarından biri saç şekillendiriciler… Özellikle yaz ayları boyunca güneşten yeterince zarar gören saçlarınıza saç şekillendirici, fön ya da saç kurutma makinası gibi ürünler uygulamayın.
Saç şekillendirici ürünlere dikkat Saçlarınızın belki de, en büyük düşmanlarından biri saç şekillendiriciler… Özellikle yaz ayları boyunca güneşten yeterince zarar gören saçlarınıza saç şekillendirici, fön ya da saç kurutma makinası gibi ürünler uygulamayın.
Sadece cildinizi değil saçlarınıza da koruyun

                                    
                                    
                                    
                                    Koruyucu güneş kremlerine alışık olduğunuz gibi, güneş koruyucu saç maskelerine de alışmalısınız. Özellikle güneşe direkt maruz kaldığınız zamanlarda, saçlarınızı güneşten korumak için mutlaka koruyucu kremler kullanın.
Sadece cildinizi değil saçlarınıza da koruyun Koruyucu güneş kremlerine alışık olduğunuz gibi, güneş koruyucu saç maskelerine de alışmalısınız. Özellikle güneşe direkt maruz kaldığınız zamanlarda, saçlarınızı güneşten korumak için mutlaka koruyucu kremler kullanın.
Şapka ya da başörtüsü kullanın

                                    
                                    
                                    
                                    Saçlarınızın yıpranmasını önlemek ve onları güneşten korumanın en etkili yollarından biri de, onları kapatmak. Bu yüzden güneşe çıkmadan önce bir eşarp, başörtüsü ya da şapka yardımıyla saçlarınızı kapatıp güneş ışınlarınıza maruz kalmasını önleyebilirsiniz.
Şapka ya da başörtüsü kullanın Saçlarınızın yıpranmasını önlemek ve onları güneşten korumanın en etkili yollarından biri de, onları kapatmak. Bu yüzden güneşe çıkmadan önce bir eşarp, başörtüsü ya da şapka yardımıyla saçlarınızı kapatıp güneş ışınlarınıza maruz kalmasını önleyebilirsiniz.
Evde bakım yapabilirsiniz

                                    
                                    
                                    Evde uygulanabilecek saç bakım maskeleri ile her seferinde kuaföre gitmenize de gerek yok. Aldığınız bakım ürünlerini evde uygulayabileceğiniz gibi, doğal ürünlerle kendi bakım kürünüzü de oluşturabilirsiniz.
Evde bakım yapabilirsiniz Evde uygulanabilecek saç bakım maskeleri ile her seferinde kuaföre gitmenize de gerek yok. Aldığınız bakım ürünlerini evde uygulayabileceğiniz gibi, doğal ürünlerle kendi bakım kürünüzü de oluşturabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >