Bayramda yediklerinize dikkat edin, diş sağlığınızı ihmal etmeyin

Diş sağlığı
Diş sağlığı

Beslenme alışkanlıkları, diş sağlığını da tehdit ediyor.

Birçok hastalığın habercisi beslenme şekilleri, ağız sağlığını da etkiliyor. Ağız sağlığı açısından, beslenme ve sonrasında dikkat edilmesi gereken kurallar var.

Özellikle Kurban Bayramı'nda artan et tüketiminin üzerine, tatlı ve şekerlemeler de eklenince; diş sağlığına dikkat etmemek kaçınılmaz. Mutlaka önleminizi alın deriz.

Kürdan kullanmayın

                                    Dikkat ederseniz et tüketiminden sonra, dişler kürdanla temizlenmeye çalışılır. Ancak bu durum, diş sağlığı açısından oldukça tehlikelidir. Diş aralarının temizlenmesi gerekli durumlarda diş ipi kullanılmalıdır.
Kürdan kullanmayın Dikkat ederseniz et tüketiminden sonra, dişler kürdanla temizlenmeye çalışılır. Ancak bu durum, diş sağlığı açısından oldukça tehlikelidir. Diş aralarının temizlenmesi gerekli durumlarda diş ipi kullanılmalıdır.
Yemekten sonra diş ve diş aralarındaki artıkları temizleyin

                                    Yemekten sonra ve özellikle et tüketiminden sonra, dişlerinizi fırçalayıp diş ipi yardımıyla diş aralarını da temizleyin.
Yemekten sonra diş ve diş aralarındaki artıkları temizleyin Yemekten sonra ve özellikle et tüketiminden sonra, dişlerinizi fırçalayıp diş ipi yardımıyla diş aralarını da temizleyin.
Artıklar büyük problemlere yol açabilir

                                    Özellikle bayramda sık sık et tüketilmesi, etlerin diş aralarında kalmasına neden olabilir; ancak diş aralarında kalan etleri temizlemediğiniz durumda, bu kalıntılar çürüğe ve ağızda kokuya neden olabilir.
Artıklar büyük problemlere yol açabilir Özellikle bayramda sık sık et tüketilmesi, etlerin diş aralarında kalmasına neden olabilir; ancak diş aralarında kalan etleri temizlemediğiniz durumda, bu kalıntılar çürüğe ve ağızda kokuya neden olabilir.
Düzenli ağız bakımı için yapılması gerekenler

                                    İlk olarak ağız ve diş sağlığının korunması için, 6 ayda 1 düzenli olarak diş hekimine gidin. Dişlerin düzenli fırçalanması gerekir; aksi halde dişlerde çürük oluşumunu engellemeniz imkansız. Mutlaka diş ipi kullanın; diş ipi kullanmadığınız durumlarda dişlerin asla tamamen temizlenmez.
Düzenli ağız bakımı için yapılması gerekenler İlk olarak ağız ve diş sağlığının korunması için, 6 ayda 1 düzenli olarak diş hekimine gidin. Dişlerin düzenli fırçalanması gerekir; aksi halde dişlerde çürük oluşumunu engellemeniz imkansız. Mutlaka diş ipi kullanın; diş ipi kullanmadığınız durumlarda dişlerin asla tamamen temizlenmez.
Aşırı şekerli yiyeceklere dikkat!

                                    Aşırı şekerli yiyecekler tüketmemeye özen gösterin; yiyecekseniz de ardından mutlaka dişlerinizi fırçalayın.
Aşırı şekerli yiyeceklere dikkat! Aşırı şekerli yiyecekler tüketmemeye özen gösterin; yiyecekseniz de ardından mutlaka dişlerinizi fırçalayın.
Tatlı yanında asitli meşrubat ikramına hayır!

                                    Asitli ve şekerli içecekler de dişlerinize oldukça zararlı. Bayram ziyaretlerinde tatlı yanında ikram edilen meşrubatlara hayır diyemediğinizi tahmin edebiliyoruz; ancak dikkatli olmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.
Tatlı yanında asitli meşrubat ikramına hayır! Asitli ve şekerli içecekler de dişlerinize oldukça zararlı. Bayram ziyaretlerinde tatlı yanında ikram edilen meşrubatlara hayır diyemediğinizi tahmin edebiliyoruz; ancak dikkatli olmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.
Dişlerinizi doğru fırçalıyor musunuz?

                                    Ağız ve dış sağlığında en önemli şeylerden biri dişleri fırçalama evresi. Ancak bu işlemin de doğru yapılması gerekiyor; aksi halde diş etinize de zarar verebilirsiniz. Öncelikle diş fırçanızı ıslatmadan üzerine mercimek büyüklüğünde macun sıkın. Dairesel hareketlerle dişlerinizi fırçalamaya başlayın; ağzınızın her yerinin temizlendiğine emin olana kadar, yaklaşık 5 dakika fırçalamaya devam edin.
Dişlerinizi doğru fırçalıyor musunuz? Ağız ve dış sağlığında en önemli şeylerden biri dişleri fırçalama evresi. Ancak bu işlemin de doğru yapılması gerekiyor; aksi halde diş etinize de zarar verebilirsiniz. Öncelikle diş fırçanızı ıslatmadan üzerine mercimek büyüklüğünde macun sıkın. Dairesel hareketlerle dişlerinizi fırçalamaya başlayın; ağzınızın her yerinin temizlendiğine emin olana kadar, yaklaşık 5 dakika fırçalamaya devam edin.
Diş ipi kullanmayı ihmal etmeyin!

                                    Ağız temizliğinden sonra, mutlaka diş ipi kullanın.
Diş ipi kullanmayı ihmal etmeyin! Ağız temizliğinden sonra, mutlaka diş ipi kullanın.
Nasıl kullanılır? 

                                    Diş aralarını temizlemek için kullanılan diş ipi, diş etlerine zarar vermeden nazikçe aşağı yukarı itilerek uygulanmalıdır. <o:p></o:p>
Nasıl kullanılır? Diş aralarını temizlemek için kullanılan diş ipi, diş etlerine zarar vermeden nazikçe aşağı yukarı itilerek uygulanmalıdır. <o:p></o:p>
Fırçalarınız yumuşak ya da orta sertlikte olsun

                                    Sert fırçalar, diş ve diş etlerinizi tahriş ederek onlara zarar verebilir. Bu yüzden fırçalarınızın yumuşak olmasına özen gösterin.
Fırçalarınız yumuşak ya da orta sertlikte olsun Sert fırçalar, diş ve diş etlerinizi tahriş ederek onlara zarar verebilir. Bu yüzden fırçalarınızın yumuşak olmasına özen gösterin.
Diş fırçasını ıslatmayın!

                                    Uzmanlar, ıslatıldığında, fırçanın temizleme özelliğinin azaldığını söylüyor.
Diş fırçasını ıslatmayın! Uzmanlar, ıslatıldığında, fırçanın temizleme özelliğinin azaldığını söylüyor.
Düzenli gargara kullanın

                                    Dişlerinizi fırçaladıktan sonra, gün içinde düzenli olarak gargara yapın.
Düzenli gargara kullanın Dişlerinizi fırçaladıktan sonra, gün içinde düzenli olarak gargara yapın.
Bayramda da ağız sağlığınıza dikkat edin!

                                    Sağlıklı dişlerle geçireceğiniz bir bayram dileriz...
Bayramda da ağız sağlığınıza dikkat edin! Sağlıklı dişlerle geçireceğiniz bir bayram dileriz...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >