Beren Saat'in Netflix dizisinden ilk ipucu: Göbeklitepe'de geçen fantastik bir dizi

Beren Saat'in başrolünde yer aldığı Netflix yapımı dizinin detayları belli oldu.
Beren Saat'in başrolünde yer aldığı Netflix yapımı dizinin detayları belli oldu.

Son zamanların en popüler dijital dizi film yayın platformu Netflix, Hakan: Muhafız'ın gözle görülen başarısı sonrası yeni projeleri de peşi sıra hayata geçirmeyi planlıyor. Daha öncesinde ünlü oyuncu Beren Saat'le anlaştıklarını duyuran Netflix, dizinin Göbeklitepe tarihi üzerine fantastik bir hikayesi olacağını belirtti.

Netflix, Türk dizi sektörüne Çağatay Ulusoy'un başrolünde oynadığı The Protector: Hakan Muhafız ile iddialı bir giriş yapmıştı. Yine bir Türk dizi projesi yapacağını duyuran Netflix, Instagram hesabından yaptığı ''Netflix'in güçlü kadınları arasına hoş geldin Beren Saat'' paylaşımı yaparak ünlü oyuncuyla anlaştığını duyurmuştu.

Beren Saat'in başrolünü oynayacağı Netflix dizisinin detayları belli olmaya başladı. İlk gelen bilgilere göre dizinin Göbeklitepe'nin tarihsel önemini anlatacak fantastik bir hikayeyi konu alacağı söyleniyor. Dünya tarihinin yeniden şekillenmesine sebep olacak, dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe'nin de tanıtımı olarak düşünüldüğünde güzel bir proje olacağını kestirmek mümkün.

Netflix dram türündeki dizi projelerine oldukça önem veriyor. Daha öncesinde yönetmenlerin ve senaristlerin es geçtiği dünyanın tarihsel miraslarını gün yüzüne çıkartan bir politika izleyen Netflix, Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alan 'Ottoman Rising' dizisiyle Avrupa'nın Osmanlı tarihi hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >