Bir Zamanlar Hollywood'da: 'Kadro daha geniş olabilirdi!'

Quentin Tarantino.
Quentin Tarantino.

● Amerika Birleşik Devletleri sinemalarında gösterime girdiği andan itibaren çok sayıda izleyiciyi salonlara çekmeyi başaran Bir Zamanlar Hollywood'da, Tarantino'nun özel işlerinden biri konumuna ulaştı.

● Kalite noktasında çeşitli eleştirilerle karşılaşan film; Brad Pitt, Leonardo DiCaprio ve Margot Robbie gibi efsaneleri bir araya getirmesiyle fazlaca konuşuldu.

● Yönetmen Tarantino, yaptığı son açıklamada filmde Tim Roth başta olmak üzere çok sayıda ünlü aktörün daha yer alacağını ancak son anda verilen bir kararla filmden çıkarıldıklarını ifade etti.

Uzun süredir 60’ların sonundaki Charles Manson ailesinin cinayetlerini konu edindiğini bildiğimiz yeni Quentin Tarantino filmi Once Upon a Time inHollywood’u beklemek için elbette bir konu ya da sebebe ihtiyaç duymuyorduk. Geçen yılın sonlarında sinopsisine kavuşmamızla beraber, aslen Manson cinayetlerinin ikliminde geçen bir Hollywood hicvi olduğu ortaya çıktığında da heyecanlanmak için gerekli her şeyimiz vardı kuşkusuz. Ancak şöyle bir problemimiz var ki, bildiğimiz ve beklediğimiz filmle izlediğimiz aynı olmadı.

Bir Zamanlar Hollywood'da, dev oyuncu kadrosuyla dikkati çekiyor.
Bir Zamanlar Hollywood'da, dev oyuncu kadrosuyla dikkati çekiyor.

Filmin oyuncu kadrosuna yer alan Brad Pitt, Leonardo DiCaprio ve Margot Robbie gibi dünyaca ünlü yıldız isimler, film daha gösterime girmeden tüm ilgiyi üzerinde toplamayı başarmıştı. Bu ilgi ABD'de karşılık buldu ve ilk hafta gişe rakamlarına göre toplam 40.3 milyon dolar gişe hasılatına ulaştı. Ayrıca bu rakam yönetmen Quentin Tarantino'nun yaptığı filmler arasında açılış gişesi rakamı en yüksek film olmayı başardı.

Brad Pitt, Bir Zamanlar Hollywood'da filminin başrol oyuncuları arasında yer alıyor.
Brad Pitt, Bir Zamanlar Hollywood'da filminin başrol oyuncuları arasında yer alıyor.

Bir Zamanlar Hollywood'da filminin konusu neydi?

1969 yılının Los Angeles'ında geçen Once Upon a Time in Hollywood, artık ışığını kaybetmiş bir televizyon yıldızı ve kendisinin dublörünün, Hollywood Altın Çağı'nın son yıllarında günden güne çetrefilleşen film endüstrisinde yeniden şöhret ve başarı elde etmek için verdikleri çabayı konu edinirken bu ikilinin hikâyesinin arka planında aynı yıl gerçekleşen ve bahsi geçen aktörün kapı komşusu olan Sharon Tate'in de aralarında bulunduğu beş kişinin öldürüldüğü Manson katliamını anlatıyor.

Tarantino açıklama yaptı: 'Kadro daha geniş olabilirdi!'

Quentin Tarantino, Bir Zamanlar… Hollywood’da (Once Upon a Time… in Hollywood) filminden Tim Roth’un canlandırdığı karakterin çıkarıldığını açıkladı. Yıldız yönetmenin açıklamalarına göre İngiliz aktörün, başrollerinde Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve Margot Robbie’nin oynadığı filmdeki sahneleri, komedi-drama türündeki filmin son kurgusundan çıkarıldı. Empire podcast’ine konuşan Tarantino, Roth’un aslında Jay Sebring’in İngiliz uşağını canlandırdığını söyledi. Tarantino "Sahneleri kesildi ama yine de ‘çete’nin bir parçası. Titiz çalışması için onu takdir ediyorum” dedi ve Roth’un performansı için 'Minik, eğlenceli bir sekanstı ama çıkarıldı' diye ekledi.

Tim Roth.
Tim Roth.

Roth, daha önce Tarantino’nun Rezervuar Köpekleri (Reservoir Dogs), Ucuz Roman (Pulp Fiction), Dört Oda (Four Rooms) ve Nefret Sekizlisi (The Hateful Eight) filmlerinde yer almıştı. 1969’da Manson Ailesi cinayetlerinde öldürülen Sharon Tate’nin eski erkek arkadaşı olan ünlü kuaför Jay Sebring’i Bir Zamanlar… Hollywood’da filminde Emile Hirsch canlandırdı. James Marsden de başlangıçta genç Burt Reynolds rolünde filmde yer alıyordu ancak filmin son halinde o da çıkarıldı. Dean Martin’i canlandıracağı bildirilen Danny Strong da Roth ve Marsden ile aynı kaderi paylaştı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >