Black Mirror 5. Sezonuyla hayal kırıklığına uğrattı

Black Mirror 5. sezonunda sadece 3 bölüm olarak ekrana gelecek.
Black Mirror 5. sezonunda sadece 3 bölüm olarak ekrana gelecek.

Dijital yayın platformu Netflix'te yayınlanan Black Mirror 5. sezonuyla izleyicisini hayal kırıklığına uğrattı. Dizinin yayınlandıktan sonra aldığı puanların geçtiğimiz sezonlarla kıyaslandığında oldukça düşük olduğu görüldü. Miley Cyrus gibi oyuncuların kadroya dahil olmasıyla merak edilen ve heyecanla beklenen dizi en kötü oy alan sezonunu geçiriyor.

Black Mirror: Bandersnatch'in dünyanın ilk etkileşimli video içeriği olması büyük etki yarattı. Yayınlanmaya başladığı günden bu yana her sezon izleyici kitlesini korumayı başaran dizi, 5. sezonunda aynı ilgiyi yakalayamadı. Hayal kırıklığına uğratan dizinin sezon içi puanı oldukça düşük.

Dizi yoğun eleştirilere maruz kaldı

Rotten Tomatoes’dan 100 üzerinden 63 puan alan 5. sezon, Black Mirror markasının en kötü oy alan sezonu oldu. Eleştirmenler ve hayranlar tarafından da yoğun eleştirilere maruz kalan 5. sezon, her şeye rağmen Haziran ayının en çok beklenilen dizilerinden biri olmuştu.

İlk iki sezonundan sonra Netflix bünyesine giren Black Mirror, aynı zamanda platformun 3 sezon barajını aşabilen nadir orijinal serilerinden.

Black Mirror dizisinden bir kare
Black Mirror dizisinden bir kare

Dizi, Ramazan Bayramına özel yaptığı reklam filmiyle gündeme geldi

Netflix Türkiye Ramazan Bayramının ikinci gününde seyircisine sürpriz yaparak bir reklam filmi yayınlandı. Black Mirror dizisinin 5. sezonunun yayına girmesiyle de ilgili olan reklam nerede o eski bayramlar etiketiyle, herkesin özlediği o eski zamanları hatırlatarak izleyenlerde hafif bir tebessüm oluşturdu. Babaanne, anneanne evi dediğimiz zaman herkesin aklında beliren simgelerin ön plana çıkarıldığı videoda, kalabalık bir aile ortamının bayram günü ettiği sıcacık sohbet gösterildi. İşte o reklam;


Miley Cyrus dizinin kadrosuna dahil oldu

Black Mirror’ın 5. sezonu 5 Haziran’da yayınlandı ve yalnızca üç bölümden oluşacak. Netflix, bölüm sayısının azlığını güçlü bir kadro ile kapatmayı planlıyor. Black Mirror’ın 5. sezonunda Anthony Mackie, Andrew Scott, Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace, Nicole Beharie, Angourie Rice dışında, Miley Cyrus gibi güçlü isimleri karşımızda göreceğiz.

Miley Cyrus.
Miley Cyrus.

Özellikle dizinin kadrosuna katılan Cyrus, izleyici tarafından merakla beklenmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >