Boşananların sayısı Tunceli'nin nüfusunu geride bıraktı

Boşanma oranları her geçen gün daha çok artıyor.
Boşanma oranları her geçen gün daha çok artıyor.

Türkiye'de bir yılda boşananların sayısı Tunceli, Bayburt ve Ardahan'ın nüfusunu geride bıraktı. Geçen yıl 553 bin 202 çift evlendi ancak bu rakama yakın olarak 142 bin 448 çift ise boşandı. Boşanmada ise İstanbul ilk sırada gözüküyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, geçen yıl evlenen çiftlerin sayısı 553 bin 202, boşananların sayısı ise 142 bin 448 olarak kayıtlara geçti. Bu durum geçen yıl boşananların sayısı, nüfusu 100 binin altında olan Bayburt, Tunceli ve Ardahan gibi illeri geride bıraktı. Bu dönemde boşanmaların en fazla olduğu il İstanbul, en az gerçekleştiği il ise Hakkari olarak belirlendi.

İlk sıra İstanbul'un

Öte yandan, geçen yıl nüfus oranlarına paralel en çok boşanma 30 bin 336 ile İstanbul'da gerçekleşti. İstanbul'u 11 bin 994 boşanma ile İzmir, 11 bin 696 ile Ankara, 7 bin 612 ile Antalya, 7 bin 953 ile de Bursa takip etti.

Boşanan çift sayısı Adana'da 4 bin 394'ü, Mersin'de 4 bin 165'i, Konya'da da 3 bin 717'yi, Kocaeli'de 3 bin 447'yi buldu. Hakkari ise 45 boşanmayla son sırada yer aldı. Boşanma sayısı Bayburt'ta 46, Ardahan'da 64, Gümüşhane'de

87 olarak hesaplandı.

Belirli bir yıl içinde her bin nüfus başına düşen boşanma sayısını ifade eden kaba boşanma hızı 2018 yılında binde 1,75 olarak gerçekleşti. Kaba evlenme hızının en yüksek olduğu il, binde 8,55 ile Kilis oldu. Bu ili binde 8,29 ile Adıyaman, binde 8,05 ile Aksaray izledi. Kaba evlenme hızının en düşük olduğu il ise binde 4,43 ile Gümüşhane oldu.

Evlilik oranları düştükçe boşanma oranları artıyor.
Evlilik oranları düştükçe boşanma oranları artıyor.

Her konu boşanmaya yol açabiliyor

Hemen hemen her konu boşanmaya yol açabiliyor buna örnek olarak, Kuveyt’te 3 dakika önce evlenen kadın, mahkeme binasından çıktıktan hemen sonra eşine boşanma davası açtı. Gelinin bu talebi, ülkenin belki de dünyanın en hızlı boşanma davası olarak tarihe geçti.

The Sun'daki habere göre; yeni evlenen çift nikahlarının kıyıldığı mahkeme salonundan çıkarken, gelinin ayağı takıldı ve düştü. Bunun üzerine damadın yeni gelinle "salak" diyerek alay etmesi, genç kadını çıldırttı. Boşanmak için hemen mahkemeye başvuran kadın, damadın bu tavrının kabul edilemez olduğunu ve ayrılmak istediğini hakime belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >