Bu göle dokunursanız ölürsünüz! İşte dünyanın en tehlikeli gölü

göller
göller

Tatilinizi nasıl alırdınız; sakin mi yoksa tehlikeli mi?

Bazı insanlar tüm yılın yorgunluğunu atmak için daha dingin bir tatili tercih eder kimileri ise adrenalin dolu.

Eğer sizler de adrenalin tercih edenlerdenseniz bu göller tam size göre.

Natron Gölü/ Tanzanya
Tanzanya'da bulunan bu gölün üzerinde bulunan alkali tuza temas etmeniz demek, hayatınızı kaybetmeniz anlamına gelecektir.
Natron Gölü/ Tanzanya Tanzanya'da bulunan bu gölün üzerinde bulunan alkali tuza temas etmeniz demek, hayatınızı kaybetmeniz anlamına gelecektir.
Erta Ale volkanı/ Etiyopya
Oldukça tehlikeli olan bu yanardağ, oluşturduğu küçük depremler ile küçük yarıkların açılmasına sebep olur. İçindeki lav oranı ise değişiklik gösterir.
Erta Ale volkanı/ Etiyopya Oldukça tehlikeli olan bu yanardağ, oluşturduğu küçük depremler ile küçük yarıkların açılmasına sebep olur. İçindeki lav oranı ise değişiklik gösterir.
Elephant Kingdom/ Tayland
Timsahları yakından görüp, elleriniz ile besleyebileceğiniz bir ortam mı arıyorsunuz? Öyleyse burası tam da size göre.
Elephant Kingdom/ Tayland Timsahları yakından görüp, elleriniz ile besleyebileceğiniz bir ortam mı arıyorsunuz? Öyleyse burası tam da size göre.
Bikini Atoll/ Marshall Adaları
Tam bir tatil alanı gibi görülebilir fakat burayı insanlar için tehlikeli yapan bir durum var; radyoaktif çoraklığa çeviren sayısız nükleer test programı
Bikini Atoll/ Marshall Adaları Tam bir tatil alanı gibi görülebilir fakat burayı insanlar için tehlikeli yapan bir durum var; radyoaktif çoraklığa çeviren sayısız nükleer test programı
Madidi Ulusal Parkı/ Bolivya
Görüntüsü her ne kadar tablo gibi olsa da, içerisinde barındırdığı ölümcül bitkiler ve tehlikeli hayvanlar tatil kavramına engel oluyor.
Madidi Ulusal Parkı/ Bolivya Görüntüsü her ne kadar tablo gibi olsa da, içerisinde barındırdığı ölümcül bitkiler ve tehlikeli hayvanlar tatil kavramına engel oluyor.
lha da Queimada Grande (Yılan Adası)/ Brezilya
Ada gezegenin en zehirli yılanlarına ev sahibi yapmaktadır. Araştırmacılara göre metrekare başına yaklaşık 5 yılan yaşamakta ve dünyanın en zehirli yılanı da burada bulunmakta.
lha da Queimada Grande (Yılan Adası)/ Brezilya Ada gezegenin en zehirli yılanlarına ev sahibi yapmaktadır. Araştırmacılara göre metrekare başına yaklaşık 5 yılan yaşamakta ve dünyanın en zehirli yılanı da burada bulunmakta.
Sinabung Volkanı/ Endonezya
Bu aktif yanardağın bulunduğu çevrede çeşitli patlamalar meydana gelir. Her bir patlama çevresindeki köyleri de lav ve kül ile tamamen kaplar.
Sinabung Volkanı/ Endonezya Bu aktif yanardağın bulunduğu çevrede çeşitli patlamalar meydana gelir. Her bir patlama çevresindeki köyleri de lav ve kül ile tamamen kaplar.
Washington Dağı/ ABD
Burada tehlikeli olan hem -40 dereceye kadar düşen sıcaklık değerleri hem de sert esen rüzgarlarıdır. Hasta olmak ya da donarak ölmek istemiyorsanız buraya uğramayın diyoruz.
Washington Dağı/ ABD Burada tehlikeli olan hem -40 dereceye kadar düşen sıcaklık değerleri hem de sert esen rüzgarlarıdır. Hasta olmak ya da donarak ölmek istemiyorsanız buraya uğramayın diyoruz.
Danakil Çölü/ Eritre
50 derece sıcaklık, sayısız aktif volkan, toksik gazları tükenen sıcak su kaynakları ve inanılmaz güzel bir manzara... Yine de yeterli gelmedi mi?
Danakil Çölü/ Eritre 50 derece sıcaklık, sayısız aktif volkan, toksik gazları tükenen sıcak su kaynakları ve inanılmaz güzel bir manzara... Yine de yeterli gelmedi mi?
Death Valley/ ABD
Dünyanın en sıcak bölgesiyle final yapıyoruz. Zira bu çölde su olmadan sadece 14 saat yaşayabilirsiniz.
Death Valley/ ABD Dünyanın en sıcak bölgesiyle final yapıyoruz. Zira bu çölde su olmadan sadece 14 saat yaşayabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >