Bu ülkede yaşamak cep yakıyor! İşte dünyanın en pahalı ülkesi

Bermuda
Bermuda

Yurt dışı seyahat planınız ya da dünyanın herhangi bir yerine yerleşme gibi bir hayaliniz varsa, öncesinde haberimizi okumanızda fayda var. İşte yaşamın en pahalı olduğu 19 ülke!

Dünya turuna çıkmayı ya da eşsiz güzellikleriyle çok sayıda ülke görmeyi kim istemez ki... Gezmek görmek güzel de, işin maddi kısmı bazen can sıkıcı olabiliyor. Sizin için dünyanın en pahalı ülkelerini derledik. Yurt dışı seyahat planınız ya da dünyada herhangi bir yere yerleşme gibi bir hayaliniz varsa, öncesinde haberimizi okumanızda fayda var.

İşte dünyada yaşamın en pahalı olduğu ülkeler!


Bermuda

                                    
                                    
                                    Tam adıyla Bermuda Adaları, Atlas Okyanusu'nda, ABD'nin doğu ve Karayipler'in kuzey açıklarında bir takım adadır. İngiltere'nin denizaşırı topraklarından biri olan bölgenin nüfus sayısı 65,331.
Bermuda Tam adıyla Bermuda Adaları, Atlas Okyanusu'nda, ABD'nin doğu ve Karayipler'in kuzey açıklarında bir takım adadır. İngiltere'nin denizaşırı topraklarından biri olan bölgenin nüfus sayısı 65,331.
İsviçre

                                    
                                    
                                    Resmi adıyla İsviçre Konfederasyonu, federal otoritelerin merkezi Bern ile birlikte 26 kantondan oluşan federal bir cumhuriyettir. Dünyanın en pahalı ülkelerinden olan İsviçre'nin nüfusu, 8,372 milyon.
İsviçre Resmi adıyla İsviçre Konfederasyonu, federal otoritelerin merkezi Bern ile birlikte 26 kantondan oluşan federal bir cumhuriyettir. Dünyanın en pahalı ülkelerinden olan İsviçre'nin nüfusu, 8,372 milyon.
Hong Kong

                                    
                                    
                                    Hong Kong Çin'in güney kıyısında bulunan, 1 Temmuz 1997 tarihine kadar Britanya Krallığına bağlı sömürge ve adalar grubuyken; bu tarihten itibaren Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özel yönetim bölgesi olmuştur.
Hong Kong Hong Kong Çin'in güney kıyısında bulunan, 1 Temmuz 1997 tarihine kadar Britanya Krallığına bağlı sömürge ve adalar grubuyken; bu tarihten itibaren Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özel yönetim bölgesi olmuştur.
İzlanda

                                    
                                    
                                    Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde Grönland'ın güneydoğusu ile İskandinavya ve Britanya Adası'nın kuzeybatısında yer alan bir ada ve Avrupa ülkesidir. İzlanda'nın nüfusu 334.252.
İzlanda Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde Grönland'ın güneydoğusu ile İskandinavya ve Britanya Adası'nın kuzeybatısında yer alan bir ada ve Avrupa ülkesidir. İzlanda'nın nüfusu 334.252.
Singapur

                                    
                                    
                                    Resmi adıyla Singapur Cumhuriyeti Malay Yarımadası'nın güney ucunda, ekvatorun 137 kilometre kuzeyinde yer alan bir ada ülkesidir. Dünyanın en pahalı ülkeleri arasında yer alan Singapur'un nüfusu 5,607 milyon.
Singapur Resmi adıyla Singapur Cumhuriyeti Malay Yarımadası'nın güney ucunda, ekvatorun 137 kilometre kuzeyinde yer alan bir ada ülkesidir. Dünyanın en pahalı ülkeleri arasında yer alan Singapur'un nüfusu 5,607 milyon.
Norveç

                                    
                                    
                                    Resmi adıyla Norveç Krallığı, Kuzey Avrupa'da bulunan İskandinav Yarımadası'nın batısında bir ülkedir. Finlandiya, İsveç ve Rusya Federasyonu ile komşu olan ülkenin batıda Atlas Okyanusu'nun bir kolu olan Norveç Denizi'ne kıyısı vardır. Nüfusu 5,233 milyon.
Norveç Resmi adıyla Norveç Krallığı, Kuzey Avrupa'da bulunan İskandinav Yarımadası'nın batısında bir ülkedir. Finlandiya, İsveç ve Rusya Federasyonu ile komşu olan ülkenin batıda Atlas Okyanusu'nun bir kolu olan Norveç Denizi'ne kıyısı vardır. Nüfusu 5,233 milyon.
Bahamalar

                                    
                                    
                                    Bahamalar ya da resmi adı ile Bahama Milletler Topluluğu, Karayipler'de yer alan ve coğrafi açıdan Orta Amerika'ya dahil edilen Batı Hint Adalarının kuzey-kuzeydoğu sınırını oluşturan Amerika ülkelerinden biridir. Dünyanın en pahalı ülkeler listesine giren Bahamalar'ın nüfusu 391.232.
Bahamalar Bahamalar ya da resmi adı ile Bahama Milletler Topluluğu, Karayipler'de yer alan ve coğrafi açıdan Orta Amerika'ya dahil edilen Batı Hint Adalarının kuzey-kuzeydoğu sınırını oluşturan Amerika ülkelerinden biridir. Dünyanın en pahalı ülkeler listesine giren Bahamalar'ın nüfusu 391.232.
Birleşik Arap Emirlikleri 

                                    
                                    
                                    Birleşik Arap Emirlikleri veya kısa kullanımıyla BAE, Orta Doğu'da Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda bulunan, Umman ve Suudi Arabistan'la komşu olan ülkedir. Ülke nüfusu 9,27 milyon.
Birleşik Arap Emirlikleri Birleşik Arap Emirlikleri veya kısa kullanımıyla BAE, Orta Doğu'da Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda bulunan, Umman ve Suudi Arabistan'la komşu olan ülkedir. Ülke nüfusu 9,27 milyon.
Katar

                                    
                                    
                                    Resmi adıyla Katar Devleti, Arap Yarımadası'nın doğusunda bulunan bir Basra Körfezi ülkesidir. Tek kara sınır komşusu Suudi Arabistan olup diğer tarafları Basra Körfezi ile çevrili olan ülke nüfusu 2,57 milyondur.
Katar Resmi adıyla Katar Devleti, Arap Yarımadası'nın doğusunda bulunan bir Basra Körfezi ülkesidir. Tek kara sınır komşusu Suudi Arabistan olup diğer tarafları Basra Körfezi ile çevrili olan ülke nüfusu 2,57 milyondur.
Lüksemburg

                                    
                                    
                                    Resmi adıyla Lüksemburg Büyük Dükalığı, Batı Avrupa'da denize kıyısı olmayan küçük bir devlettir. Toprakları Belçika, Fransa ve Almanya ile çevrelenmiştir. Başkenti, ülkeyle aynı adı taşıyan Lüksemburg'tur.
Lüksemburg Resmi adıyla Lüksemburg Büyük Dükalığı, Batı Avrupa'da denize kıyısı olmayan küçük bir devlettir. Toprakları Belçika, Fransa ve Almanya ile çevrelenmiştir. Başkenti, ülkeyle aynı adı taşıyan Lüksemburg'tur.
 Virjin Adaları

                                    
                                    
                                    ABD Virjin Adaları Karayip Denizi'nde bulunan ABD'ye bağlı adalar topluluğudur. Bölge nüfusu 102.951.
Virjin Adaları ABD Virjin Adaları Karayip Denizi'nde bulunan ABD'ye bağlı adalar topluluğudur. Bölge nüfusu 102.951.
Avustralya

                                    
                                    
                                    Avustralya ya da resmi adıyla Avustralya Milletler Topluluğu, Güney Yarım Kürede yer alan kıta ülkesidir. Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında uzanır. Okyanusya kıtasında bulunur ve kıtanın çok büyük bir bölümünü kaplar. Dünyanın en pahalı ülkerinden olan Avustralya'nın nüfusu 24,13 milyondur.
Avustralya Avustralya ya da resmi adıyla Avustralya Milletler Topluluğu, Güney Yarım Kürede yer alan kıta ülkesidir. Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında uzanır. Okyanusya kıtasında bulunur ve kıtanın çok büyük bir bölümünü kaplar. Dünyanın en pahalı ülkerinden olan Avustralya'nın nüfusu 24,13 milyondur.
Danimarka

                                    
                                    
                                    Danimarka Krallığı ya da kısaca Danimarka, Kuzey Avrupa'da İskandinavya'da başkenti Kopenhag'tır. Danimarka anayasal bir monarşi olup, devlet başkanı 2. Margrethe'dır. Ülke nüfusu 5,731 milyondur.
Danimarka Danimarka Krallığı ya da kısaca Danimarka, Kuzey Avrupa'da İskandinavya'da başkenti Kopenhag'tır. Danimarka anayasal bir monarşi olup, devlet başkanı 2. Margrethe'dır. Ülke nüfusu 5,731 milyondur.
İrlanda

                                    
                                    
                                    İrlanda Cumhuriyeti, kuzeybatı Avrupa'da bulunan ülke. Büyük Britanya Adası'nın batısındaki İrlanda Adası'nın yaklaşık altıda beşini kaplamaktadır. Ülke nüfusu  4,773 milyondur.
İrlanda İrlanda Cumhuriyeti, kuzeybatı Avrupa'da bulunan ülke. Büyük Britanya Adası'nın batısındaki İrlanda Adası'nın yaklaşık altıda beşini kaplamaktadır. Ülke nüfusu 4,773 milyondur.
Amerika Birleşik Devletleri

                                    
                                    
                                    Amerika Birleşik Devletleri, elli eyalet ve bir federal bölgeden oluşan bir federal anayasal cumhuriyettir. Ülkenin çoğu, Kuzey Amerika'nın ortasında, Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu'nun arasında bulunmaktadır. Nüfusu 323,1 milyondur.
Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri, elli eyalet ve bir federal bölgeden oluşan bir federal anayasal cumhuriyettir. Ülkenin çoğu, Kuzey Amerika'nın ortasında, Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu'nun arasında bulunmaktadır. Nüfusu 323,1 milyondur.
Yeni Zelanda

                                    
                                    
                                    Yeni Zelanda Milletler Topluluğu, Güney Büyük Okyanus'da bir ada ülkesidir. Güney Yarımkürede, Okyanusya'daki Güney Pasifik adaları arasında, Avustralya'nın yaklaşık 1.500 km güney doğusunda yer almaktadır.
Yeni Zelanda Yeni Zelanda Milletler Topluluğu, Güney Büyük Okyanus'da bir ada ülkesidir. Güney Yarımkürede, Okyanusya'daki Güney Pasifik adaları arasında, Avustralya'nın yaklaşık 1.500 km güney doğusunda yer almaktadır.
Japonya

                                    
                                    
                                    Japonya, Doğu Asya'da bir ada ülkesidir. Büyük Okyanus'ta bulunan Japonya Japon Denizi'nden Çin, Kuzey Kore, Güney Kore ve Rusya'nın doğusuna, kuzeyde Ohotsk Denizi'nden güneyde Doğu Çin Denizi'ne ve Tayvan'a kadar uzanır.
Japonya Japonya, Doğu Asya'da bir ada ülkesidir. Büyük Okyanus'ta bulunan Japonya Japon Denizi'nden Çin, Kuzey Kore, Güney Kore ve Rusya'nın doğusuna, kuzeyde Ohotsk Denizi'nden güneyde Doğu Çin Denizi'ne ve Tayvan'a kadar uzanır.
Kuveyt

                                    
                                    
                                    Kuveyt Devleti Arabistan Yarımadası'nın kuzeydoğusunda, Basra Körfezi kıyısında yer alan ülkedir. Kuzeyde Irak ve güneyde Suudi Arabistan ile komşudur.
Kuveyt Kuveyt Devleti Arabistan Yarımadası'nın kuzeydoğusunda, Basra Körfezi kıyısında yer alan ülkedir. Kuzeyde Irak ve güneyde Suudi Arabistan ile komşudur.
İtalya

                                    
                                    
                                    İtalya Cumhuriyeti, Güney Avrupa'da büyük ölçüde İtalya Yarımadası üzerinde yer alan bir ülkedir. Akdeniz'in en büyük iki adası Sicilya ve Sardinya da İtalyan topraklarıdır. Dünyanın en pahalı ülkelerinden olan İtalya'nın nüfusu, 60,6 milyondur.
İtalya İtalya Cumhuriyeti, Güney Avrupa'da büyük ölçüde İtalya Yarımadası üzerinde yer alan bir ülkedir. Akdeniz'in en büyük iki adası Sicilya ve Sardinya da İtalyan topraklarıdır. Dünyanın en pahalı ülkelerinden olan İtalya'nın nüfusu, 60,6 milyondur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >