Burcu Çetinkaya başörtüsünü neden çıkardığını açıkladı

Burcu Çetinkaya, başörtüsünü çıkardı.
Burcu Çetinkaya, başörtüsünü çıkardı.

Milli rallici Burcu Çetinkaya 6 yıl önce evlenerek Şanlıurfa'ya yerleşmiş ve tesettüre girmişti. Ancak Çetinkaya geçen gün sosyal medya hesabından açıklama yaparak, ''Bşörtümü çıkardım. Ancak bu kadar yapabildim'' dedi. Rallici katıldığı bir programda başörtüsünü neden çıkardığını açıkladı.

6 yıl önce ani bir kararla tesettüre giren Burcu Çetinkaya geçtiğimiz günlerde başörtüsünü açtığını duyurdu. Evlendikten sonra Şanlıurfa'ya yerleşen Çetinkaya, neden başörtüsünü açtığını açıkladı.

'Hayatım değişti'

Burcu Çetinkaya, ''Hayatım yarışmaya başladığım yıllarda değişti. Ben Şanlıurfa'ya bekarken taşındım. Eşimle orada tanıştım. Harran Üniversitesi'nde yüksek lisans yapıyordum. Eşim toprağına son derece bağlı. Hiçbir zaman doğduğu topraklardan ve ailesinden kopmamış. Eşim kolej de okumuş, Gazi Üniversitesi'nden mezun olmuş. Eşim ailesine ve aşiretine bağlı biri'' dedi.

Burcu Çetinkaya, 6 yıldır kapalıydı.
Burcu Çetinkaya, 6 yıldır kapalıydı.

'Yanlış yorumlar yapıldı'

Çetinkaya başörtüsünü neden açtığını ise, "Bu konu kişi ile Allah arasında olmalı. Altı sene de böyle düşünüyordum. Bir süre konuşmak istemedim. Kendilerince yorumlar yapıldı, yanlış yanlış yorumlar yaptılar. Eşimin annesi dışında ailesinde kapalı birisi yok. Eşim dolayısıyla kapanmadım. Bu benim yolculuğum. Başörtüsüyle devam edebilmeyi çok isterdim. Başörtüsüne saygısızlık yapmam istemem. Ben bu kararı bir sene düşündüm.En huzurlu özgürlük hakikat'' sözleri ile açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >