Canan Karatay'ın en ilginç 3 söylemi

Canan Karatay her yaptığı açıklamayla gündeme geliyor.
Canan Karatay her yaptığı açıklamayla gündeme geliyor.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay söylediği sözler ve ilginç tepkileriyle gündeme geliyor. Özellikle beslenme konusunda söyledikleri doktorlar tarafından eleştirilen Karatay en son gazeteci Fatih Altaylı tarafından suçlandı. Biz de bu olayların üstüne Kardiyoloji Uzmanı'nın topluma yaptığı açıklamalardan 3 tanesini mercek altına aldık.

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık hakkında söylediği sözlerle bazen eleştiriliyor bazen haklı bulunuyor. Her katıldığı programda birbirinden ilginç açıklamalar yapan Karatay bu sefer Fatih Altaylı'nın hastalığıyla ilgili gündeme geldi. Altaylı rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve anjiyo olmuştu. Gazeteci yaptığı açıklamada Karatay diyetine dikkat çekerek herkesi uyardı. 'Peki, Canan Karatay başka hangi ilginç açıklamalarla gündeme geldi?' 3 tanesini sizlerle paylaşıyoruz.

Kolestrolü yalanladı

  • Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı bir programda ilginç açıklamalar yapmıştı. Hastalıklara değinen Karatay, ''Kolesterol diye bir hastalık yok. Kolesterolü çıkaran hekimler değil ilaç firmalarıdır. İyi kolesterol, kötü kolesterol diye bir şey yok. Kolesterolden korkmayın. Kolesterolü olan hanımlar ve beyler daha uzun yaşıyorlar'' diyerek ilginç bir açıklamaya imza atmış ve herkes tarafından tepki çekmişti.

Doktorlar, Canan Karatay'la ilgili sürekli eleştiride bulunuyor.
Doktorlar, Canan Karatay'la ilgili sürekli eleştiride bulunuyor.

Tabipler Odasıyla başı belaya girdi

  • Canan Karatay ekmek unlarına potasyum bromür katıldığını söylemesinden dolayı İstanbul Tabip Odası Başkanlığı tarafından para cezası kesildi. Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası, İstanbul Tabip Odası Başkanlığı'na başvuruda bulunarak, ekmeklerdeki unlara potasyum bromür katıldığını iddia eden Karatay hakkında şikayette bulunmuştu.

Veganlara koyun gibiler dedi

Karatay, katıldığı bir televizyonda programında veganlığı hastalık olarak nitelendirdi.

  • Karatay ''Tahıl tüketirsek tahıl beyinli oluruz. Tahıl yersek koyun gibi oluruz.Tahıl hayvan yemidir. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlığın hastalık olduğunu düşünüyorum' ifadelerini kullanmış ve yine çok fazla tepki çeken bir açıklamaya imza atmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >