Çat kapı gelen misafire yapabileceğiniz 9 kurtarıcı ikramlık

Çat kapı gelen misafire yapabileceğiniz 9 kurtarıcı ikramlık

Misafiriniz aniden geldiğinde elinizin ayağınızın birbirine dolaşmasını önleyecek 9 kurtarıcı ikramlık...

Hepiniz evinize gelen bir misafiri güzel bir şekilde ağırlamak istersiniz. Misafirin memnun bir şekilde evine gitmesi toplumumuz için çok önemlidir. İşte çat kapı gelen misafiri evine memnun gönderecek nitelikte 9 kurtarıcı pratik tarifler ve atıştırmalık tarifler;

Lokum eşliğinde Türk kahvesi

                                    
                                    
                                    Misafiriniz hemen kalkacaksa ya da evde hiçbir şey yoksa olmayabilir. Bir kahvenin kırk yıl hatırı olduğunu unutmayarak misafirinize bol köpüklü bir Türk kahvesi hazırlayın.
Lokum eşliğinde Türk kahvesi Misafiriniz hemen kalkacaksa ya da evde hiçbir şey yoksa olmayabilir. Bir kahvenin kırk yıl hatırı olduğunu unutmayarak misafirinize bol köpüklü bir Türk kahvesi hazırlayın.
Mantı

                                    
                                    
                                    Bin bir zahmet gerektiren mantıyı boş bir zamanınızda yaparak akşam yemeğine aniden gelmeye karar veren misafirinize ikram edebilirsiniz. Dondurucuya kuruttuğunuz mantıları bir kapta atın. Misafiriniz geldiğinde sıcak bir suda haşlayıp üzerine nefis sarımsaklı yoğurdu dökerek servis yapabilirsiniz.
Mantı Bin bir zahmet gerektiren mantıyı boş bir zamanınızda yaparak akşam yemeğine aniden gelmeye karar veren misafirinize ikram edebilirsiniz. Dondurucuya kuruttuğunuz mantıları bir kapta atın. Misafiriniz geldiğinde sıcak bir suda haşlayıp üzerine nefis sarımsaklı yoğurdu dökerek servis yapabilirsiniz.
Tatlı ve tuzlu kurabiyeler

                                    
                                    Bu atıştırmalık kurabiyeler hayat kurtarır nitelikte. Çayın yanında misafire ikram edeceğiniz tatlı, tuzlu kurabiyeleri daha önce hazırlayıp kavanozlarda günlerce hatta aylarca saklayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman çayın eşliğinde misafirinize sunulmak üzere mutfağın tezgâhında sizi bekliyor olacak.
Tatlı ve tuzlu kurabiyeler Bu atıştırmalık kurabiyeler hayat kurtarır nitelikte. Çayın yanında misafire ikram edeceğiniz tatlı, tuzlu kurabiyeleri daha önce hazırlayıp kavanozlarda günlerce hatta aylarca saklayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman çayın eşliğinde misafirinize sunulmak üzere mutfağın tezgâhında sizi bekliyor olacak.
Bisküvi pastası

                                    
                                    
                                    Bisküvi ve pudingden kolayca yapabileceğiniz bisküvi pastası dolapta 5 gün taze kalabilir. Pastanın kurumaması için üzerini streç film ya da bir tepsi ile kapatın.
Bisküvi pastası Bisküvi ve pudingden kolayca yapabileceğiniz bisküvi pastası dolapta 5 gün taze kalabilir. Pastanın kurumaması için üzerini streç film ya da bir tepsi ile kapatın.
Köfte

                                    
                                    
                                    Hazırlamış olduğunuz köfteleri çiğ bir şekilde hava almayacak bir kabın içine diziyoruz. Ardından buzdolabına atıyoruz. Dilediğiniz zaman buzluktan çıkarıp pişirebilirsiniz.
Köfte Hazırlamış olduğunuz köfteleri çiğ bir şekilde hava almayacak bir kabın içine diziyoruz. Ardından buzdolabına atıyoruz. Dilediğiniz zaman buzluktan çıkarıp pişirebilirsiniz.
Zeytinyağlı dolma

                                    
                                    
                                    Sarmış olduğunuz zeytinyağlı dolmaları buzdolabı poşetine dizin. Pişireceğiniz zaman dolmaları dondurucudan çıkarın. Normalde zeytinyağlı dolmayı nasıl pişiriyorsanız, öyle pişirin. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı dolma Sarmış olduğunuz zeytinyağlı dolmaları buzdolabı poşetine dizin. Pişireceğiniz zaman dolmaları dondurucudan çıkarın. Normalde zeytinyağlı dolmayı nasıl pişiriyorsanız, öyle pişirin. Afiyet olsun.
Amerikan salatası

                                    
                                    
                                    Amerikan salatası çok kolay hazırlanan bir salatadır. Dondurucudan çıkarttığınız garnitüre salatalık turşusu ve mayonez ekleyerek 5 dakikanızı almayacak bir tarif öneriyoruz. Bezelye ve havuçları ayrı bir yerde, patatesi de ayrı bir yerde haşlıyoruz. Haşlanan garnitürü soğuyunca buzdolabı poşetine koyup dondurucuya atıyoruz. Dilediğiniz zaman çıkarıp yapabileceğiz Amerikan salatanız hazır...
Amerikan salatası Amerikan salatası çok kolay hazırlanan bir salatadır. Dondurucudan çıkarttığınız garnitüre salatalık turşusu ve mayonez ekleyerek 5 dakikanızı almayacak bir tarif öneriyoruz. Bezelye ve havuçları ayrı bir yerde, patatesi de ayrı bir yerde haşlıyoruz. Haşlanan garnitürü soğuyunca buzdolabı poşetine koyup dondurucuya atıyoruz. Dilediğiniz zaman çıkarıp yapabileceğiz Amerikan salatanız hazır...
Milföy

                                    
                                    
                                    Dolaptan çıkardığınız milföyden tatlı ya da tuzlu istediğiniz ikramlığı hazır hala getirebilirsiniz. Milföyün içine harç hazırlayarak ya da sadece kaşar koyarak bile kabarık puf gibi börekler yapabileceğiniz gibi tatlılar da yapabilirsiniz. Milföyün içine çikolata koyup pişirdikten sonra üzerine pudra şekeri ilave edebilirsiniz.
Milföy Dolaptan çıkardığınız milföyden tatlı ya da tuzlu istediğiniz ikramlığı hazır hala getirebilirsiniz. Milföyün içine harç hazırlayarak ya da sadece kaşar koyarak bile kabarık puf gibi börekler yapabileceğiniz gibi tatlılar da yapabilirsiniz. Milföyün içine çikolata koyup pişirdikten sonra üzerine pudra şekeri ilave edebilirsiniz.
Börek

                                    
                                    
                                    Dondurucuya daha önce atmış olduğunuz börekleri misafiriniz geldiğinde çıkarıp, fırına sürerek misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Hazır yufkadan istediğiniz harç ile yapacağınız, üst üste konmuş iki adet yufkanın üzerine zeytinyağı ve suyla hazırlanmış karışımı sürüyoruz. Sigara böreği yapar gibi kesiyoruz. Ardından istediğiniz iç harcını koyup şekil veriyorsunuz. Hazırlamış olduğunuz börekleri buzdolabı poşetine koyarak istediğiniz zaman çıkarmak üzere dondurucuya atıyoruz. Çok lezzetli çıtır çıtır börekleri misafiriniz geldiğinde dolaptan çıkarak fırına atabilirsiniz. Hızlı bir şekilde hazır olacaktır.
Börek Dondurucuya daha önce atmış olduğunuz börekleri misafiriniz geldiğinde çıkarıp, fırına sürerek misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Hazır yufkadan istediğiniz harç ile yapacağınız, üst üste konmuş iki adet yufkanın üzerine zeytinyağı ve suyla hazırlanmış karışımı sürüyoruz. Sigara böreği yapar gibi kesiyoruz. Ardından istediğiniz iç harcını koyup şekil veriyorsunuz. Hazırlamış olduğunuz börekleri buzdolabı poşetine koyarak istediğiniz zaman çıkarmak üzere dondurucuya atıyoruz. Çok lezzetli çıtır çıtır börekleri misafiriniz geldiğinde dolaptan çıkarak fırına atabilirsiniz. Hızlı bir şekilde hazır olacaktır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >