Çevre kirliliğine dikkat çekmek isteyen profesör atık malzemelerle oyun parkı kurdu

Prof. Dr. Mehmet Kavukçu.
Prof. Dr. Mehmet Kavukçu.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu çevre kirliliğine dikkati çekmek için ilginç bir çalışma yaptı. Kavukçu, Erzincan Belediyesi'ne ait çöp depolama alanına oyun parkı kurdu. Çocuklarımızın geleceği giderek yok oluyor diyen Prof. Dr. Kavukçu, ''Doğayı, dünyayı atıkla çöplüğe çeviren zihniyet değişmedikçe, dünyamızın ve çocuklarımızın geleceği giderek yok olmakta'' dedi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, çevre kirliliğine dikkati çekmek amacıyla şehir çöplüğünde atık malzemelerle oyun parkı kurdu. Kent merkezine 6 kilometre uzaktaki, Erzincan Belediyesine ait Katı Atık Çöp Depolama Alanı'na giden Kavukçu, burada atık malzemelerle salıncak ve kaydırak kurdu.

'Bu yok oluştan kurtulamayacağız'

Prof. Dr. Kavukçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehir çöplüğünde bir sanatçı sorumluluğunda ve duyarlılığında performans sergilediğini söyledi.

Prof. Dr. Kavukçu'nun çöplerin içinde kurduğu oyun parkı.
Prof. Dr. Kavukçu'nun çöplerin içinde kurduğu oyun parkı.

Atık çöpleri toplayarak oyun alanı oluşturduğunu belirten Kavukçu, şöyle konuştu:

  • "Doğayı, dünyayı atıkla çöplüğe çeviren zihniyet değişmedikçe, dünyamızın ve çocuklarımızın geleceği giderek yok olmakta. Ve bu yok oluştan kurtulamayacağız. Onun için kendi tüketimimize ilk başta birey olarak, sonra toplum ve tüm dünya olarak dikkat etmemiz, israfa ve savurganlığa kaçmadan ihtiyaçlarımız çerçevesinde tüketimi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Yoksa burada da görüldüğü gibi büyük atık alanları, büyük çöplükler oluşmakta."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >