Çocuklu ailelerin aşina olduğu tatil sorunsalları

Çocuklu ailelerin tatil sorunları.
Çocuklu ailelerin tatil sorunları.

Yalnızca anne ve babaların okuyunca hak vereceği 8 durum.

Havalar ısınmaya başladı. Hal böyle olunca da tatil planları çoktan hazırlandı. Çocuklu aileler içinse tatil eşittir yorgunluk demektir. Ailelerin, tatil akışını tamamen çocuklar şekillendirir. İşte yalnızca anne ve babaların anlayabileceği 8 tatil sorunsalı;

Valiz problemi
Çocuklu aileler için valiz hazırlamak bir kabustur. Bebeğin tüm ihtiyaçları kesinlikle valizdeki yerini almalıdır. Ee, tabi bebeğin yaşıyla orantılı olarak bir de bebek arabası şart… En önemli sorun ise bunları taşıyabilmektedir. Ne diyelim Allah kolaylık versin.
Valiz problemi Çocuklu aileler için valiz hazırlamak bir kabustur. Bebeğin tüm ihtiyaçları kesinlikle valizdeki yerini almalıdır. Ee, tabi bebeğin yaşıyla orantılı olarak bir de bebek arabası şart… En önemli sorun ise bunları taşıyabilmektedir. Ne diyelim Allah kolaylık versin.
Tatil öncesi büyük sınav
Tatil öncesi en büyük sınav yolculuktur. İster uçakla isterseniz de otobüsle yolculuğa çıkın bebeğinizin ne zaman su koyuvereceğini kestiremezsiniz.
Tatil öncesi büyük sınav Tatil öncesi en büyük sınav yolculuktur. İster uçakla isterseniz de otobüsle yolculuğa çıkın bebeğinizin ne zaman su koyuvereceğini kestiremezsiniz.
Uyku, tuvalet vb. sorunlar
Çocuklu aileler seyahat sırasında bir hayli zorlanır. Çünkü uykusu gelen bir çocuğu sakinleştirmek gerçekten zor bir iştir. Çocuklar alışık oldukları düzenin dışına çıktıklarında tepki gösterirler. Bir diğer problem tuvalet. Bez kullanan bebeğinizin altını değiştirmek için tenha bir yer bulmak son derece zordur. İşin en zoruysa tuvalet eğitimini tamamlayan bir çocuğun yolculuk esnasında sıkışmasıdır. Tuvaleti gelen çocuğun ihtiyacını gidermesi için acilen bir yol bulunmalıdır. Tabi, diğer yolcuların anlayışlı olması aile için son derece önemlidir.
Uyku, tuvalet vb. sorunlar Çocuklu aileler seyahat sırasında bir hayli zorlanır. Çünkü uykusu gelen bir çocuğu sakinleştirmek gerçekten zor bir iştir. Çocuklar alışık oldukları düzenin dışına çıktıklarında tepki gösterirler. Bir diğer problem tuvalet. Bez kullanan bebeğinizin altını değiştirmek için tenha bir yer bulmak son derece zordur. İşin en zoruysa tuvalet eğitimini tamamlayan bir çocuğun yolculuk esnasında sıkışmasıdır. Tuvaleti gelen çocuğun ihtiyacını gidermesi için acilen bir yol bulunmalıdır. Tabi, diğer yolcuların anlayışlı olması aile için son derece önemlidir.
Dinlenmeyi hayal etmeyin
Tatil sırasında elinize kitabınızı alıp güneşlenmeyi kesinlikle hayal etmeyin. Çünkü tatiliniz çocuğunuzun arzularına göre şekillenecektir.
Dinlenmeyi hayal etmeyin Tatil sırasında elinize kitabınızı alıp güneşlenmeyi kesinlikle hayal etmeyin. Çünkü tatiliniz çocuğunuzun arzularına göre şekillenecektir.
Tüm günü o planlar
Tatil sırasında yaptığınız programı uygulamayı aklınızdan çıkarın. Evladınızın uyku saatleri doğrultusunda tatilinizi geçirebilirsiniz. Şayet bebeğiniz erkenden uyuduysa siz de gece geç saatlere kadar dolaşamazsınız. Beraber erkenden mışıl mışıl uyursunuz.
Tüm günü o planlar Tatil sırasında yaptığınız programı uygulamayı aklınızdan çıkarın. Evladınızın uyku saatleri doğrultusunda tatilinizi geçirebilirsiniz. Şayet bebeğiniz erkenden uyuduysa siz de gece geç saatlere kadar dolaşamazsınız. Beraber erkenden mışıl mışıl uyursunuz.
Aile fotoğrafı sorunu
Tatilinizi an be an fotoğraflamak istemeniz çok normal. Ancak evladınızın kadraja girmesi tamamen onun kontrolündedir.
Aile fotoğrafı sorunu Tatilinizi an be an fotoğraflamak istemeniz çok normal. Ancak evladınızın kadraja girmesi tamamen onun kontrolündedir.
Dönüş yolculuğu sorunsalı
Tatil bittikten sonra dönüş yolculuğu da bir hayli güçtür. Eve gittiğinizde derin bir nefes alma ihtimaliniz daha yüksektir.
Dönüş yolculuğu sorunsalı Tatil bittikten sonra dönüş yolculuğu da bir hayli güçtür. Eve gittiğinizde derin bir nefes alma ihtimaliniz daha yüksektir.
Tarifsiz mutluluk
Tüm yorgunluklara rağmen evlatlarınızla tatil yapmak harika bir duygudur. Onların yüzü her daim gülsün; siz yorulsanız da olur.
Tarifsiz mutluluk Tüm yorgunluklara rağmen evlatlarınızla tatil yapmak harika bir duygudur. Onların yüzü her daim gülsün; siz yorulsanız da olur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >