Cuma akşamlarının 'en şık' buluşması: 40+1

40+1'in ilk konuğu Superpool'un kurucusu Selva Gürdoğan, projelerini ve mesleki tecrübelerini anlattı.
40+1'in ilk konuğu Superpool'un kurucusu Selva Gürdoğan, projelerini ve mesleki tecrübelerini anlattı.

Mimarlık konusundaki en özel detayları görünür kılmayı hedefleyen '40+1 konuşmaları' ile yepyeni bir oluşuma imza atan YDKSTUDIO, genç tasarımcıları bir araya getirerek eşsiz bir sinerji oluşturmayı amaçlıyor.

İki haftada bir düzenlenmesi planlanan, Türkiye’nin genç ve başarılı tasarımcılarının buluştuğu 40+1 seminerler dizisi hakkında detaylı bilgi için Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.

40+1 nereden geliyor?

Açılış konuşmasını yapan YDKSTUDIO kurucusu Yasemin Karaca, 40+1'in proje isminin 40 konuk ve 1 konuşmacıdan geldiğini belirterek şunları söyledi:

  • "Bu konuşmalar serisiyle genç tasarımcıları bir araya getirmek amaçlanıyor. Biz 40 konuk ve 1 konuşmacı olarak planlandığımız için bu ismi verdik; ancak fazlasına da tabii gönlümüz açık."

Projenin ilk toplantısında heyecanını tasarım meraklılarıyla paylaşan Karaca, konuşmasına şöyle devam etti:

  • "Amacımız yalnızca mimarları davet etmek de değil; peyzaj, takı, yemek, endüstri ve tasarımın her alanında çalışmak isteyen herkesi bekliyoruz. İlk davetlimiz Superpool mimarlık ofisi ve mekan olarak da onların bitmiş son projesi olan Zemin İstanbul’u tercih ettik."

7 Aralık Cuma akşamı saat 19.00’da Şişhane metrosunda bulunan Zemin İstanbul'da gerçekleştirilen oturumun ilk konuğu, Superpool mimarlık ofisi oldu.

Serinin ilk konuğu olan Superpool mimarlık ofisi kurucularından Selva Gürdoğan.

  • 'YDKSTUDIO' ofisinin, GZT medya sponsorluğunda başlattığı 40+1 konuşmalarına ücretsiz katılım için yapmanız gereken tek şey 40+1'i ziyaret etmek... :)

Türkiye'nin genç ve başarılı tasarımcılarının projelerini paylaşacağı ve hikayelerini anlatacağı bir konuşma dizisi olan 40+1 her ay iki kez yeni bir tasarımcıyı dinleyenleriyle buluşturmayı planlıyor.

Tasarım meraklılarıyla profesyonel isimleri buluşturan proje: 40+1
Tasarım meraklılarıyla profesyonel isimleri buluşturan proje: 40+1

Serinin ilk konuğu olan Superpool mimarlık ofisi, Selva Gürdoğan ve Gregers Tang Thomsen tarafından 2006'da İstanbul'da kuruldu. Projelerinin yanında araştırmalarıyla da öne çıkan ve İstanbul Tasarım Bienali'nin 2014 yılında ana mekanlarını ve grafiklerini tasarlayan Superpool, aynı zamanda 40+1 konuşmalarının gerçekleşeceği Şişhane Metrosu'ndaki Zemin İstanbul'un da tasarımcısı.

Özellikle profesyonel hayata yeni adım atan gençleri ve tasarım meraklılarını, başarılı isimlerle bir araya getirerek bir network oluşturmayı amaçlıyor. Bu etkinliğe ücretsiz katılmak için yapmanız gereken, www.40arti1.com adresinden online kayıt olmak.

40+1 konuşmalarına siz de davetlisiniz :)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    YDKSTUDIO'nun planladığı 40+1'in, iki haftada bir Şişhane metrosunda bulunan Zemin İstanbul'da gerçekleşmesi planlanıyor.
40+1 konuşmalarına siz de davetlisiniz :) YDKSTUDIO'nun planladığı 40+1'in, iki haftada bir Şişhane metrosunda bulunan Zemin İstanbul'da gerçekleşmesi planlanıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >