Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diriliş dizisine övgü dolu sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diriliş Ertuğrul dizisine karşı olan beğenisini sık sık dile getiriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diriliş Ertuğrul dizisine karşı olan beğenisini sık sık dile getiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Arşivlerimizin Gelişimi, Vizyonu ve Tarih Araştırmalarına Katkısı Sempozyumu' kapsamında Ankara'da bir konuşma gerçekleştirdi. Türkçe hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Diriliş Ertuğrul dizisini örnek göstererek, ''Nereye gitsem bana onu soruyorlar. Benzer çalışmalara ağırlık vermeliyiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Arşivlerimizin Gelişimi, Vizyonu ve Tarih Araştırmalarına Katkısı Sempozyumu kapsamında Ankara'da konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmanlı Türkçe'si bilmenin de elzem olduğuna vurgu yaparak, "Osmanlı Türkçesine savaş açanların amacı bugünkü alfabemizi ve Türkçe'mizi savunmak asla değildir. Bilakis asıl gaye, milletimizin mazisiyle olan bağlarını tümden kesmektir" dedi.

'Her yerde Diriliş'i soruyorlar'

Diriliş Ertuğrul dizisinin Osmanlı tarihine olan ilgiyi arttırdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"TRT'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin Osmanlı tarihine olan ilgiyi nasıl arttırdığını herhalde siz de görüyorsunuz. Dünyanın neresine gidersem gittiğim yerlerde bana Diriliş Ertuğrul'u anlatıyorlar. Önümüzdeki dönemde tarihimiz ve arşivimizle ilgili benzer çalışmalara ağırlık vermemiz gerektiğine işaret ediyor" şeklinde konuştu.

Engin Altan'ın Diriliş Ertuğrul dizisinde son sezonu.

Veda zamanı

Diriliş Ertuğrul tüm bu başarılarının ardından bu sezon itibariyle ekranlara veda etmeye hazırlanıyor. Kadrosu ve konusuyla herkesi ekran başına kitleyen dizinin vedası oldukça üzücü bir etki bıraksa da başrolünde Burak Özçivit'in yer alacağı 'Osman Gazi' bizlerle olacak. Aynı ekip tarafından çıkarılacak olan işin Diriliş etkisi vermesi ise herkesin temennisi. Gelen bilgilere göre Özçivit bu rol için oldukça sıkı çalışıyor.

Burak Özçivit.
Burak Özçivit.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >