Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YouTube kanalı yayına başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya üzerinden, Türkiye dışında özellikle Arap dünyası tarafından takip ediliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya üzerinden, Türkiye dışında özellikle Arap dünyası tarafından takip ediliyor.

Günümüzde sosyal medya ve YouTube gibi mecralar gittikçe yayılmaya başladı. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği bu platformlar, siyasiler tarafından da aktif bir şekilde kullanılıyor. Bu mecraları kullananlardan birisi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dijital Medya Twitter hesabından dün bir açıklama yaparak YouTube kanalının açıldığını ve yayın hayatına başlayacağını duyurdu.

Twitter, Instagram veYouTube gibi mecralar özellikle günümüzde aktif bir şekilde kullanılmaya başlandı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği, gündemi oluşturmaya başlayan bu platformlar siyasiler tarafından da ilgi görüyor.

Kendini anlatmak, tanıtmak veya ülkeye dair detayları paylaşmak isteyen devlet adamları sosyal medyaya yöneliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu mecraları aktif kullanan ve Türkiye'de en fazla takipçi sayısı olan lider olarak anılıyor.

Twitter ve Instagram hesabı bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunlar dışında da YouTube kanalının açıldığını duyurdu.

Twitter üzerinden duyuru yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dijital Medya Twitter hesabından dün yapılan bir açıklamayla YouTube kanalı açıldığını ve yayın hayatına başlayacağı söylendi.

Yapılan paylaşımda "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi YouTube kanalı yarından itibaren aktif yayın hayatına başlıyor. Kanalımızı takip etmeyi unutmayın" ifadeleri kullanıldı. Ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan bu duyuruyu kendi ana hesabından retweet etti.

İlk paylaşım bugün geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün, YouTube sitesine ilk videosunu yükledi. İlk paylaşım devlet başkanlarının katıldığı Osaka'da gerçekleştirilen G20 Zirvesi'nin basın toplantısını gösteren canlı yayın videosu oldu. Daha sonra G20 Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısını paylaşan Cumhurbaşkanının 29.589 abonesi var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YouTube kanalı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YouTube kanalı

Liderlerin sosyal medya hesaplarında kaç takipçisi var?

Sosyal medya kullanımı liderler arasında da çok yaygın bir hale geldi. Genellikle profesyoneller tarafından yönetilen bu hesaplar yoğun ilgi görüyor. Gündemi belirleyen, canlı yayınlarla katıldıkları programları paylaşan siyasilerin hesapları her kesim tarafından takip ediliyor. Peki hangi liderin kaç takipçisi var? İşte detaylar;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Instagram: 5,8 milyon takipçi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: 576 bin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: 373 bin

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: 769 bin

ABD Başkanı Donald Trump: 13,5 milyon

Almanya Başbakanı Angela Merkel: 920 bin

Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May: 155 bin

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >