Değişimden korkmayın: Hayatınızın iplerini elinize alın!

Mutluluk, her şeyin ilacı ve değişmenin ilk adımıdır.
Mutluluk, her şeyin ilacı ve değişmenin ilk adımıdır.

Hayatımıza dair bir şeyleri değiştirmek elimizde. Burada önemli olan unsur seçim yapabilmeyi bilmekte. Şansın yardım etmesiyle birlikte yaptığımız doğru seçimler bizi değişime götürür. Değişime direnmeden hayatımızın iplerini elimize almamız lazım. Kalbinizi ve zihninizi açık tutarsanız doğru olanı bulmanız kaçınılmaz olacaktır.

Uyku dışında hayatımızın her anında seçim yapmak zorundayız. Hayatın kuralı bu. Ancak çoğu insan değişime direnir. Oysa doğru seçimler bizi daha huzurlu bir hayat yönlendirir. Önemli olan değişimi sevgiyle kabul etmek. Her gün ortalama 35.000 seçim yapıyoruz. Bu seçimler içimize sindiği müddetçe hayatın ipleri tabi ki bizim elimizde olacaktır!

Beynimiz her şeyin farkında

Hayatımızın her anında seçi yapmak zorundayız. Farkında olarak ya da olmayarak. Ama unuttuğumuz bir detay var. Beynimiz yaptığımız tüm seçimlerin farkında. Her seçim önemli ancak hayatımızı değiştirmede çok büyük etkileri olan 5 tane madde var öne çıkan.

  1. Üniversite/bölüm seçmek
  2. Evleneceğiniz insanı seçmek
  3. İş bırakmak veya değiştirmek
  4. Yaşamak istediğiniz şehri seçmek
  5. Çocuk sahibi olmak

Bu seçimler ve daha birçok seçim konusunda yanıldığımız zamanlar olacaktır. Ama özgüvenimizi kaybetmeden devam etmek gerekiyor. Çünkü hayat boyu doğru şeyleri her zaman yapamayız. Her duruma karşı hazırlıklı olmamız lazım.

Değişim önce sizden sonra çevrenizden başlar
Değişim önce sizden sonra çevrenizden başlar
  • İlham versin: ''Bir yere ulaşmanın ilk adımı, olduğumuz yerde kalmayacağımıza karar vermektir." - John Morgan

Değişimi başlatmak için doğru karar vermek çok önemli
Değişimi başlatmak için doğru karar vermek çok önemli

Seçiminizi değişimden yana kullanın

Hayat boyu değişimden kaçarak yaşamak çok sıkıcı olmaz mıydı? O zaman seçiminizi değişimden yana kullanın. Bazen bu değişim durumu kafamızda 'olamaz, korkunç' gibi ifadelere neden olabiliyor. Ama en kötü değişim bile sabit kalmaktan daha iyidir bizce! Yazar Bruce Barton'ın dediği gibi: "Artık değişmeyecek hale geldiğin zaman, bitmiş sayılırsın."

Siz değişimi yeter ki isteyin, hayatınızın iplerini elinize almak değişime direnmemekle başlar.

  • İlham versin: ''Ne en güçlü olan tür hayatta kalır, ne de en zeki olan… Değişime en çok adapte olabilendir, hayatta kalan." - Charles R. Darwin

  • Hayatınızın iplerini eline alıp, değişip dönüşerek yeni bir sayfa açmanın şimdi tam zamanı!
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >