Diyanet İşleri Başkanı: Sigara içen imamları sınava dahi almayacağız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş.

Sigaranın insan sağlığı açısından zararı yadsınamaz. Din alimleri arasında da ihtilaf çıkaran sigaranın haram olup olmadığı konusuna Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş son noktayı koydu. Erbaş, sigaranın birçok din alimi tarafından haram olarak nitelendirildiğini, bu yıldan başlayarak din görevlilerine sigara konusunda yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş, sigaranın haram olduğunu ve bu yıldan itibaren başlayan sigarayla ilgili yaptırımların gelecekte artarakdevam edeceğini dile getirdi.

Bu sene hac ve umre organizasyonlarında yer alacak din görevlilerinin sigara içmeyenlerden tercih edileceğini söyleyen Erbaş, ilerleyen yıllarda sigara içen imam adaylarının sınavlara dahi alınmayacağını, tercihen sigara içmeyen adayların seçileceğini dile getirdi.

Sigaranın zararları ve birçok alim tarafından haram olarak nitelendirilmesi, din adamları, bu konuda örnek teşkil etmesi açısından sigarayla ilk mücadeleyi başlatanlar olmak istiyorlar.
Sigaranın zararları ve birçok alim tarafından haram olarak nitelendirilmesi, din adamları, bu konuda örnek teşkil etmesi açısından sigarayla ilk mücadeleyi başlatanlar olmak istiyorlar.

Sigara içen din görevlisi kalmayacak

Diyanet İşleri Başkanlığı sigara içen personele yaptırım kararı aldı ve Başkan Ali Erbaş imzasıyla, 17 Ocak'ta tüm birimlere gönderdiği resmi yazıda sigara içen personele bu yıldan itibaren hac görevi verilmeyeceğini açıkladı. Kararı değerlendiren Ali Erbaş, Başkanlık tarafından bugüne kadar alınan en hayırlı kararlardan biri olduğunu ve sigaranın asrın felaketleri arasında yer aldığını söyledi.

Sigara haramdır

Din görevlilerinin sağlığa zararlı bir maddeyi kullanmasının çok yanlış olduğunu vurgulayan Erbaş, şöyle devam etti:

  • "Bu yıl hem hac hem de umre organizasyonlarında sigara kullanmayan din görevlilerimizi tercih edeceğiz. Daha sonraki yıllarda sigara kullananlar sınava dahi giremeyecek. Belki daha sonraki aşamalarda din görevliliği sınavlarında sigara kullananlar tercih edilmeyecek. Bunu çok önemsiyorum. Sigaranın pek çok ilim adamı ve alim tarafından haram olduğu söyleniyor. Şahsen benim de kanaatim bu yöndedir. Bizim bu noktada çok dikkatli olmamız, hassas davranmamız gerekiyor. Din görevliliği gibi mukaddes bir vazifede imamlarımızın, bütün görevlilerimizin bu tür alışkanlıklardan uzak durmaları gerekiyor."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >