Doğuştan görme engelli Bager Çalışcı: Muşlu Beethoven olarak anılıyor

Bager Çalışcı'ya köydeki arkadaşları da destek oluyor.
Bager Çalışcı'ya köydeki arkadaşları da destek oluyor.

Muş'ta doğuştan görme engelli olan Bager Çalışcı babasının yeteneklerini fark emesiyle müzik kursuna başladı.

Yaygın beldesindeki Kardeşler İlkokuluna giden Çalışcı, kendisi gibi görme engelli olan öğretmeni Caner Keser'in yardımıyla piyano çalmayı öğrendi.

Öğrencisinin kusursuz bir kulağa sahip olduğunu fark eden öğretmen Keser, Bager'e yardım ederek köyde konser verme hayalini gerçekleştirdi.

Köyünün okulunda konser veren Bager Çalışcı, ünlü piyanist Fazıl Say ile buluşarak en büyük hayalini de gerçekleştirmiş oldu.

7 yaşında olan Bager Çalışcı doğuştan görme engelli. Absolut (kusursuz) bir kulağa sahip olan Bager, babasının yeteneklerini fark etmesi üzerine bir müzik kursuna başladı. Çalışcı'nın hayatı gittiği okulda tanıştığı öğretmeni Caner Keser'in yardımlarıyla değişmeye başladı.

Öğretmeninin yardımıyla piyanoyu öğrendi

Yaygın beldesindeki Kardeşler İlkokulu 2. sınıf öğrencisi olan görme engelli Bager Çalışcı'yı, müziğe olan ilgisini ve yeteneklerini fark eden babası Mehmet Çalışcı, müzik kursuna başlattı.

Çalışcı, burada kendisi gibi görme engelli Yarpuzlu Köyü İlkokulunda müzik öğretmeni olan Caner Keser ile tanıştı. Bager, Keser'in de yardımıyla piyano çalmayı öğrendi.

Bager Çalışcı piyano çalmayı çok seviyor
Bager Çalışcı piyano çalmayı çok seviyor

İlk hayalini gerçekleştirdi

Bager Çalışcı'nın ilk hayali olan köy okulunda konser vermekti. Öğretmeni Caner Keser'in desteğiyle Bager, bu hayalini gerçekleştirdi. Kent merkezine 55 kilometre uzaklıkta bulunan Ağartı Köyü İlkokulundaki öğretmenler, Çalışcı'nın ailesiyle birlikte köydeki öğrencilere piyano konseri vermesi için ortam hazırladı.

Bager Çalışcı, köy okulunda arkadaşlarına konser verdi
Bager Çalışcı, köy okulunda arkadaşlarına konser verdi

Köy okulunda okuyan ve hayatında daha önce piyano görmemiş öğrenciler ile köy meydanında bir araya gelen Bager, Beethoven'ın Yalnızlık Senfonisi ile Ay Işığı Sonatı'nı, Yann Tiersen'nin eserini ve güncel şarkıları çaldı.

Bager Çalışcı ve köy okulundaki arkadaşları
Bager Çalışcı ve köy okulundaki arkadaşları

Fazıl Say ile piyano çaldı

Köy okulunda konser vererek hayalini gerçekleştiren Bager Çalışcı'nın diğer hayali de gerçekleşti. Ünlü piyanist Fazıl Say ile piyano çalmak isteyen Çalışcı, Fazıl Say ile buluşmak için İstanbul'a geldi. Öğretmeni ve babasıyla İstanbul'a gelen Bager'i, Say evinde ağırladı.

''Bager 7 yaşında, hatırlarsanız ilk konserini geçen ay Muş’un bir dağ köyünde çocuklara vermişti, Görme engelli bir güzel yetenek Bager, bugün öğlen yaşadığı Muş’tan bizi ziyarete geldiler, babası sevgili Mehmet bey, piyano hocası sevgili Caner bey, Bager’e eğitiminde ileride destek olacak olan Çev Sanat ve sevgili @berrinyoleri . Dostlar; Piyano eğitimi uzun bir yoldur, 10-15 yıl, merdivenlerden çıka çıka... Bager bu yolu katedecektir, yeteneğine inancımız sonsuz, çok emek ve çok çalışma ile. En iyi hocalar ile ilerlemesi için ben de yol göstericisi olacağım. video’da Katibim çalıyoruz ama Bager “biraz ellerimiz birbirine karıştı” dedi))) Fotoğraflarda günün anısı. #fazılsay 29.06.2019


Fazıl Say ile konser verecek

Öğretmen Caner Keser hayalini gerçekleştiren Bager Çalışcı ile ilgili konuştu. Keser, ''Fazıl Say'la birlikte 1.5 yıl sonra 20-25 dakikalık bir solo konser vermek için sözleştik" ifadesini kullandı.

Baba Mehmet Çalışcı da, "Geceleri beni, annesini kaldırıyor. Piyano çalmak istediğini söylüyor. Zaman zaman besteler yapıp onları notaya döküyor. Ben oğlumun hayallerinden koşuyorum. Bager hem ailemize hem de ülkemize bize büyük gururlar yaşatacak." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >