Doğuştan görme engelli Ramazan Şimşeker YKS'de ilk 3 bine girdi

 Ramazan Şimşeker.
Ramazan Şimşeker.

Şırnak'ta yaşayan ve doğuştan görme engelli olan Ramazan Şimşeker, öğretmenlerin okuduğu ders kitaplarını dinleyerek sınava hazırlandı. Şimşeker bu sayede YKS sözel puan türünde Türkiye 3 bin 352'ncisi oldu.

Halk arasında "tavuk karası" diye bilinen gece körlüğü nedeniyle etrafındaki her şeyi sadece silüet olarak görebilen Şimşeker, okuma azmiyle engellilere örnek oldu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde görme engelli Ramazan Şimşeker, öğretmenlerinin desteğiyle hayalindeki üniversiteyi kazandı. Liseden sonra öğretmen olma hayalini gerçekleştirmek için gittiği özel eğitim kurumunda öğretmenlerinin okuduğu ders kitaplarını ve test sorularını dinleyerek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan Şimşeker, YKS sözel puan türünde Türkiye 3 bin 352'ncisi oldu.

Şimşeker, elde etti başarının ardından yaptığı tercihle Ege Üniversitesi Türkçe öğretmenliği bölümüne yerleşti.

Şimşeker, özel eğitim kurumundaki öğretmen ve arkadaşlarının desteğiyle sınava hazırlandığını söyledi. Şimşeker, görme yetisi olmadığı için başlarda büyük endişe yaşadığını ancak öğretmenlerinin desteğiyle bunu aştığını dile getirdi.

Türkçe öğretmenliğini kazandı

Şimşeker, günde ortalama 4 saat ders çalıştığını belirterek, "Öğretmenlerim paragraf sorularını kolay çözmem için bana sürekli kitap okudu." ifadelerini kullandı.

Göremediği için matematik ve fizik sorularını çözemediğini, bu nedenle sözel bölüm okumayı tercih ettiğini aktaran Şimşeker, çabası ve öğretmenlerinin desteğiyle Ege Üniversitesi Türkçe öğretmenliğini kazanmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Ramazan Şimşeker öğretmenlerini sesini dinleyerek sınava hazırlandı ve Türkçe öğretmenliğini kazandı
Ramazan Şimşeker öğretmenlerini sesini dinleyerek sınava hazırlandı ve Türkçe öğretmenliğini kazandı

'Ramazan'ın başarısı bize örnek oldu'

Şimşeker, "Benim gibi görme engelli olanlar hayata küsmemeli. Görememek, okumaya ve hayallerimizi gerçekleştirmeye engel değil." dedi.

Öğrencilerden Özcan Gökalp da Şimşeker'in başarısından dolayı onunla gurur duyduklarını belirterek, "Ramazan'ın başarısı bizlere de örnek oldu. Özverili çalışmanın sonucunda hayalindeki okulu kazandı." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >