Dünyaca ünlü fotoğrafçı Feinstein’ın mirası İstanbul'da sergileniyor!

Feinstein
Feinstein

Dünyanın en önemli fotoğraf sanatçılarından biri olarak kabul edilen Harold Feinstein’ın eserleri, O'Art'ta sergileniyor.

ABD'deki günlük hayatın değişimini en doğal, en yalın ve hümanistik şekilde fotoğraflayan Harold Feinstein'ın eserleri dün akşam düzenlenen açılışla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Coşar Kulaksız'ın küratörlüğünde O'Art'ta düzenlenen sergiye çok sayıda ünlü isim de katıldı.

"Bir Fotoğrafçının Mirası"

                                    New York’lu sanatçı Harold Feinstein’ın eserleri "Harold Feinstein Bir Fotoğrafçının Mirası" sergisi adı altında 30 Haziran'a kadar gösterilecek.  48 eserin yer aldığı sergide Harold Feistein, Amerika’daki hayatı en doğal, yalın ve hümanistik şekilde ele alıyor.
"Bir Fotoğrafçının Mirası" New York’lu sanatçı Harold Feinstein’ın eserleri "Harold Feinstein Bir Fotoğrafçının Mirası" sergisi adı altında 30 Haziran'a kadar gösterilecek. 48 eserin yer aldığı sergide Harold Feistein, Amerika’daki hayatı en doğal, yalın ve hümanistik şekilde ele alıyor.
Harold Feinstein kimdir?

                                    1931’de New York’taki Coney Adası’nda dünyaya gelen Feinstein, 15 yaşında fotoğraf çekmeye başladı.
Harold Feinstein kimdir? 1931’de New York’taki Coney Adası’nda dünyaya gelen Feinstein, 15 yaşında fotoğraf çekmeye başladı.
Eserleri Edward Steichen tarafından alındı

                                    Henüz 19 yaşındayken çalışmalarının ABD'li fotoğraf sanatçısı Edward Steichen tarafından New York Modern Sanatlar Müzesi’nin kalıcı koleksiyonu için satın alınması, sanatçıyı bu onura erişen en genç fotoğrafçı yaptı.
Eserleri Edward Steichen tarafından alındı Henüz 19 yaşındayken çalışmalarının ABD'li fotoğraf sanatçısı Edward Steichen tarafından New York Modern Sanatlar Müzesi’nin kalıcı koleksiyonu için satın alınması, sanatçıyı bu onura erişen en genç fotoğrafçı yaptı.
"En genç üye"

                                    Daha 30 yaşına gelmeden "Photo League" topluluğunun en genç üyesi oldu.
"En genç üye" Daha 30 yaşına gelmeden "Photo League" topluluğunun en genç üyesi oldu.
Amerikan tarzını en iyi yorumlayan isim!

                                    New York Times, Haziran 2015’te vefat eden  Feinstein'ı “Amerikan tarzını en iyi fotoğraflayan isimlerden biri” olarak ilan etti.
Amerikan tarzını en iyi yorumlayan isim! New York Times, Haziran 2015’te vefat eden Feinstein'ı “Amerikan tarzını en iyi fotoğraflayan isimlerden biri” olarak ilan etti.
Siyah beyaz çalışmaları büyük ilgi gördü

                                    ABD, Moskova ve Paris’te açtığı siyah beyaz fotoğraf sergileri, medyanın yoğun ilgisi ve sanatseverlerin beğenisiyle karşılaştı.
Siyah beyaz çalışmaları büyük ilgi gördü ABD, Moskova ve Paris’te açtığı siyah beyaz fotoğraf sergileri, medyanın yoğun ilgisi ve sanatseverlerin beğenisiyle karşılaştı.
Son 10 yılını renklere ayırdı

                                    Ünlü sanatçı klasik siyah beyaz çalışmalarına ek olarak, yaşamının son 10 yılını dijital ve renkli fotoğraflara ayırdı.
Son 10 yılını renklere ayırdı Ünlü sanatçı klasik siyah beyaz çalışmalarına ek olarak, yaşamının son 10 yılını dijital ve renkli fotoğraflara ayırdı.
30 Haziran'a kadar İstanbul'da

                                    Eserleriyle efsaneleşerek çok sayıda ödül kazanan Feinstein’ın 48 eseri 30 Haziran’a kadar İstanbul  O'Art'ta hayranlarını bekliyor.
30 Haziran'a kadar İstanbul'da Eserleriyle efsaneleşerek çok sayıda ödül kazanan Feinstein’ın 48 eseri 30 Haziran’a kadar İstanbul O'Art'ta hayranlarını bekliyor.
Sanatçının fotoğraflarından bazıları...
Sanatçının fotoğraflarından bazıları...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >