Dünyanın ilk altın banka kartı basıldı: Fiyatı 140 bin TL

İngiltere Darphanesi tarafından üretilen 'Raris' altın kart.
İngiltere Darphanesi tarafından üretilen 'Raris' altın kart.

İngiltere Darphanesi dünyanın ilk altın banka kartını bastı. 18 ayar olarak basılan kart ilk etapta 50 adet üretildi. 'Raris' ismi verilen altın kart, 23 bin 700 dolar karşılığında satışa sunulacak.

İngiltere Darphanesi tarafından üretilen altın kart sayesinde bankacılık işlemleri daha kolay ve farklı bir boyuta taşınacak.

23 bin 700 dolar (yaklaşık 140 bin TL) karşılığında alıcı bulacak olan bu kartlardan sadece 50 adet var. Ancak Royal Mint Darphanesi bu sayının talebe göre artacağını söylüyor.

18 ayar altın kart!

İngiltere Darphanesi Royal Mint ürettiği bu kartın 'lüks ürünlere değer veren kişiler' için olduğunu belirtti. 18 ayar altın olan bu karta sahip olabilmek için 140 bin TL'lik bir miktarı gözden çıkarmanız gerekiyor.

İngiltere Darphanesinin 50 adet ürettiği karttan ne kadarı ellerinde kalır bilinmez ama şimdiden ilgi çektiği kesin!

Raris ismi verilen kart 18 ayar altından oluşuyor
Raris ismi verilen kart 18 ayar altından oluşuyor

Kartın amacı müşterilere fayda sağlamak

Altın kartın üreticisi Royal Mint'in amacı müşterilere fayda sağlamak. Üstelik bu kart sadece bankacılık işlemlerinde değil birçok alanda olanak sağlayacak..

  • İngiltere Darphanesi, geleceğin ödeme yöntemleriyle 1.100 yıllık geleneklerini birleştirdiklerini ve ortaya Raris'in çıktığını belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >