Love Story'nin bestecisi Francis Lai vefat etti

Aralarında Yves Montand, Edith Piaf, Patricia Kaas, Mireille Mathieu, Dalida, Nana Mouskouri'nin de bulunduğu çok sayıda isme beste yapmıştır.
Aralarında Yves Montand, Edith Piaf, Patricia Kaas, Mireille Mathieu, Dalida, Nana Mouskouri'nin de bulunduğu çok sayıda isme beste yapmıştır.

Oscar Ödülü'nü kazandığı Love Story 'Aşk Hikayesi' başta olmak üzere çok sayıda film müziğine imza atan ünlü Fransız besteci Francis Lai, 86 yaşında hayatını kaybetti.

86 yaşında yaşamını yitiren Francis Lai'nin ölümü, uzun yıllardır yaşadığı Fransa'nın güneyindeki Nice kentinin Belediye Başkanı Christian Estrosi tarafından sosyal medya aracılığıyla duyuruldu.

86 yaşında hayatını kaybetti

                                    Oscar Ödülü'nü kazandığı "Love Story" (Aşk Hikayesi) başta olmak üzere çok sayıda filmin müziklerine imza atan ünlü Fransız besteci Francis Lai, 86 yaşında hayatını kaybetti.
86 yaşında hayatını kaybetti Oscar Ödülü'nü kazandığı "Love Story" (Aşk Hikayesi) başta olmak üzere çok sayıda filmin müziklerine imza atan ünlü Fransız besteci Francis Lai, 86 yaşında hayatını kaybetti.
Ölüm haberi sosyal medyadan duyruldu

                                    La'nin ölümü, Belediye Başkanı Christian Estrosi tarafından sosyal medya aracılığıyla duyuruldu. Estrosi mesajında, 1970 yılında Oscar Ödülü aldığı "Love Story" ile "Bir Kadın ve Bir Erkek" filmlerinin müziklerini yapan Lai'nin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek bestecinin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.
Ölüm haberi sosyal medyadan duyruldu La'nin ölümü, Belediye Başkanı Christian Estrosi tarafından sosyal medya aracılığıyla duyuruldu. Estrosi mesajında, 1970 yılında Oscar Ödülü aldığı "Love Story" ile "Bir Kadın ve Bir Erkek" filmlerinin müziklerini yapan Lai'nin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek bestecinin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.
Gözde filmlerin ustası

                                    Francis Lai, aralarında Yves Montand, Edith Piaf, Patricia Kaas, Mireille Mathieu, Dalida, Nana Mouskouri ve Ella Fitzgerald başta olmak üzere; çok sayıda dünyaca ünlü sanatçıya beste yapmıştı.
Gözde filmlerin ustası Francis Lai, aralarında Yves Montand, Edith Piaf, Patricia Kaas, Mireille Mathieu, Dalida, Nana Mouskouri ve Ella Fitzgerald başta olmak üzere; çok sayıda dünyaca ünlü sanatçıya beste yapmıştı.
Francis Lai kimdir?

                                    26 Nisan, 1932'de  Fransa'da doğan usta isim, Love Story ve Un homme et une femme adlı unutulmaz filmlerin müziklerini bestelemiştir. Yves Montand, Edith Piaf, Patricia Kaas, Mireille Mathieu, Dalida, Nana Mouskouri ve Ella Fitzgerald gibi çok sayıda dünyaca ünlü sanatçıya beste yapan Lai, ünlü yönetmen Claude Lelouch'un da birçok filminin müziklerini emanet ettiği çok yakın arkadaşıydı.
Francis Lai kimdir? 26 Nisan, 1932'de Fransa'da doğan usta isim, Love Story ve Un homme et une femme adlı unutulmaz filmlerin müziklerini bestelemiştir. Yves Montand, Edith Piaf, Patricia Kaas, Mireille Mathieu, Dalida, Nana Mouskouri ve Ella Fitzgerald gibi çok sayıda dünyaca ünlü sanatçıya beste yapan Lai, ünlü yönetmen Claude Lelouch'un da birçok filminin müziklerini emanet ettiği çok yakın arkadaşıydı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >