Efsaneden tavsiyeler: 'Leonardo DiCaprio, oyunculuk reçetesi verdi'

Leonardo DiCaprio.

● Tarihin en başarılı aktörleri arasında değerlendirilen Leonardo DiCaprio, Once Upon a Time in Hollywood ile dünyanın birçok ülkesinde yeniden sinema salonlarına taşındı.

● Brad Pitt ve Margot Robbie gibi ünlü isimleri bünyesinde barındıran Tarantino filmi için çok sayıda farklı basın kuruluşuna açıklamalarda bulunan DiCaprio, The Mirror için de özel bir röportaj verdi.

● Son dönemde dönüşümünü iyiden iyiye tamamlayan film sektörü hakkında konuşan DiCaprio, oyuncu olmak isteyenler için de tavsiyelerde bulunmayı ihmal etmedi.

11 Kasım 1974'te Amerika Birleşik Devletleri'nde dünyaya gelen sarışın bir çocuğun, adını dünya sinema tarihine 'saçını andıran altın harflerle' yazdıracağını bekleyen insan sayısı azdır. İsmini aldığı ünlü ressam Leonardo Da Vinci'nin sanata katkılarını farklı bir alanda ve farklı yöntemlerle tekrar etmekten geri durmayan DiCaprio, dünyanın hemen her ülkesinde 'sinema' dendiğinde akıllarda canlanan en özel aktörler arasında değerlendiriliyor.

Genç Leonardo DiCaprio.
Genç Leonardo DiCaprio.

Küçük sayılabilecek reklam rolleri, pembe diziler ve sitcomlarla başlayan kariyerinin Titanic (1997), Catch Me If You Can (2002), Gangs of New York (2002), The Aviator (2004), Blood Diamond (2006), The Departed (2006), Revolutionary Road (2008), Django Unchained (2012) ve The Wolf of Wall Street (2013) gibi efsanevi projelerle devam etmesi, DiCaprio'yu dünya standartlarının çok üstünde bir üne ve 'Hollywood gücüne' kavuşturdu.

The Aviator, DiCaprio'ya ödül kazandırarak Hollywood yıldızının kariyerinde oldukça önemli bir yere sahip oldu.
The Aviator, DiCaprio'ya ödül kazandırarak Hollywood yıldızının kariyerinde oldukça önemli bir yere sahip oldu.

Beş defa Akademi Ödülleri'ne, on defa da Altın Küre Ödülleri'ne aday gösterilen sinemanın 'sarı efsanesi', 2004 yılında çekilen The Aviator ile Altın Küre drama dalında en iyi aktör ödülünü ve The Wolf of Wallstreet filmindeki performansı ile 2013 yılında, Altın Küre müzikal veya komedi dalında en iyi aktör ünvanını kazanmayı başardı. Kusursuz sayılabilecek kariyerine onlarca farklı proje ve örnek sayılabilecek iş bırakan DiCaprio, birkaç yıllık suskunluğunu Tarantino imzalı Once Upon a Time in Hollywood ile bozmuştu. DiCaprio dışında Brad Pitt ve Margot Robbie gibi efsaneleri de kadrosunda barındıran film, dünya genelinde çok sayıda farklı ülkede vizyona damga vurmayı başarmış durumda.

Brad Pitt ve Leonardo DiCaprio.
Brad Pitt ve Leonardo DiCaprio.

Film, Tarantino'ya rekor getirdi

Üst düzey oyuncu kadrosuyla duyurulduğu ilk günden itibaren heyecan uyandırmayı başaran film, vadettiği değerli hareketliliğin karşılığını ABD'de buldu.

Toplam 40.3 milyon dolar gişe hasılatına ulaşan film, bu istatistikle yönetmen Quentin Tarantino'nun imza attığı filmler arasında açılış gişesi en yüksek film olmayı da bildi.

Once Upon a Time in Hollywood, dev oyuncu kadrosuyla gişeye damga vurmayı başardı.
Once Upon a Time in Hollywood, dev oyuncu kadrosuyla gişeye damga vurmayı başardı.

Filmin 'duyuru' ve 'halkla ilişkiler' süreçlerinde basına demeçler vermeyi ihmal etmeyen oyuncular, ABD başta olmak üzere birçok farklı ülkenin yayınlarına konuk olmaktan geri durmuyor. Son olarak, filmin başrol oyuncusu Leonardo DiCaprio, The Mirror için açıklamalarda bulundu. Once Upon a Time in Hollywood ve sektör hakkında konuşan yıldız oyuncu, oyuncu olmak isteyenlere verdiği tavsiyeler ile de dikkati çekti. 44 yaşındaki dünya yıldızı, film çekmek isteyen gençler için 'Film çekmeye dair en güzel şey, filmlerde çalışmak ve bu sektöre girmek isteyenlere söylediğim ilk şey; yaptığınız işin sonsuza kadar pelikülden oluşan bir tarihe kazınmasıdır.' tanımıyla söze girdi. 'Benim gibi, onları izlemeye başlayın, gidin ve sizden önce neler yapıldığını görün' diyen DiCaprio, oyunculuğun büyük bir tutkudan ibaret olduğunu da ekledi.

Once Upon a Time in Hollywood ne anlatıyor?

1969 yılının Los Angeles'ında geçen film, ışığını kaybettiğini düşünen bir televizyon yıldızı ve onun dublörünün, Hollywood Altın Çağı'nın son yıllarında günden güne çetrefilleşen film endüstrisinde yeniden şöhret ve başarı elde etmek için verdikleri çabayı konu edinirken bu ikilinin hikâyesinin arka planında aynı yıl gerçekleşen ve bahsi geçen aktörün kapı komşusu olan Sharon Tate'in de aralarında bulunduğu beş kişinin öldürüldüğü Manson katliamını anlatıyor.

Once Upon a Time in Hollywood'ın başrol oyuncuları, her fırsatta film etkinliklerine katılmaya çalışıyor.
Once Upon a Time in Hollywood'ın başrol oyuncuları, her fırsatta film etkinliklerine katılmaya çalışıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >