Eğitim kurumları artık daha özgür daha teknolojik

Aktif Öğrenme Yaklaşımlarıyla Şekillenen Eğitim Mekânları
Aktif Öğrenme Yaklaşımlarıyla Şekillenen Eğitim Mekânları

Ofis mobilya sektörünün lider markası Bürotime, yeni eğitim çözümleriyle beraber yeniden şekillenen eğitim mekanlarıyla yakından ilgileniyor. Yenilikçi mekanları öğrencilerin üretkenliğini artırırken başarıyı da beraberinde getiriyor.

Türkiye ekonomisinde üretim ve ihracat performansıyla öne çıkan mobilya sektörü için yeni ihracat pazarlarına odaklanılan bir dönem oldu. Ulusal pazarda açık ara lider marka olmayı amaçlayan Bürotime, profesyonel eğitim süresince mekânların akademik başarılarımızı ve sosyal gelişimimizi etkilemesi konusunda yakından ilgileniyor.

Yapılan araştırmalara göre, eğitim kurumlarının iç mimari kurguları öğrenim kalitesini etkiliyor. Bürotime, sektörel çözümler odağında geliştirdiği ‘Eğitim Çözümleri’ tasarımlarıyla öğrenme mekânlarının sınırlarını ortadan kaldırarak, internet ve yeni teknolojilere erişimi olan, bireysel ve ekip çalışmalarına uyumlu, potansiyel bir öğrenme alanı oluşturulmasına katkı sağlıyor. Bürotime’ın Eğitim Çözümleri’ndeki zengin ürün gamı, ilkokuldan, üniversite amfilerine kadar farklı yaş gruplarına ve kurgularına çözüm sunuyor.

Geleceğin eğitim trendi öğrenci odaklı ve teknoloji destekli tasarımlar

Bürotime Pazarlama Direktörü Nuran Efendioğlu: ‘Öğrenci ve öğretmen profillerinin değiştiği günümüzde, çağdaş eğitim mekânlarının, değişen ihtiyaçlara cevap verebiliyor olması gerekiyor. Sınıflar artık belirli saatler içerisinde sadece öğrenme eyleminin yapıldığı mekânlar olarak görülmüyor. Öğrenme mekânlarının sınırları koridorlar, kafeler gibi ortak mekânları ve sosyal alanları da kapsıyor. İnternet ve yeni teknolojilere erişim olanağı olan her yer potansiyel bir öğrenme mekânı olarak kabul ediliyor. Bürotime olarak ‘Eğitim Çözümleri’ ürünleri ile öğrencilere hem bireysel hem de takım çalışmasına yatkın nitelikli öğrenim alanları kurgulamayı hedefliyoruz. Öğrencilerin başarılarının değerlendirildiği araştırmalarda alınan sonuçlara göre, analitik düşünme yeteneği gelişmiş ve sosyal iletişimi güçlü bireylerin öğrenci odaklı ve teknoloji destekli eğitim süreçlerinden geçmiş olduğu görülüyor. Yaşam boyu öğrenme, aktif öğrenme, e-öğrenme, mikro öğrenme, proje tabanlı öğrenme, oyun ile öğrenme gibi yeni öğrenme yöntemlerinin etkin halde kullanılmaya başlanması ile birlikte ortaya çıkan çoklu öğrenme metodolojileri, iç mimaride de etkisini göstererek, bugünün ve geleceğin eğitim trendleri olarak karşımıza çıkıyor.’’ dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >