'El Camino: A Breaking Bad Movie: ''Olmasa da olur''

El Camino filmi 11 Ekim'de Netflix'te verildi.
El Camino filmi 11 Ekim'de Netflix'te verildi.

5 sezon süren efsane dizi Breaking Bad film haline getirildi. 11 Ekim'de Netflix'te yayınlanan El Camino: A Breaking Bad Movie filmi izleyicileri ikiye böldü. Bazıları filmi beğenirken bazıları da 'ekstra bir bölüm gibi, çok gereksiz olmuş' yorumlarında bulundu. Ancak, eleştirilere rağmen film 'merak uyandırmayı' başardı. Şüphesiz başrol oyuncusu Aaron Paul, bu merakı körükleyen etkenlerin başında geliyor.

Breaking Bad dizisi, 5 sezonun ardından sona erdi. AncakBreaking Bad ekibi, yeni bir filmle izleyicinin karşısına çıktı. El Camino filmi Jesse Pinkman’ın dizinin biten hikayesinden sonraki macerasını izleyiciyle buluşturuyor.

Ancak film, izleyenleri tatmin etmişe benzemiyor. Twitter üzerinden filme dair yorum yapan hayranlar ikilemde kalmış gibi görünüyor.

Breaking Bad ekibi El Camino filmiyle dizinin büyüsünü devam ettiremedi.

  • Görünüşe göre 5 sezon süren dizinin yerini filmi bile alamıyor!

'Ekstra bir bölüm'

Elde ettiği reyting başarısı nedeniyle Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Breaking Bad dizisinin film uyarlaması El Camino 11 Ekim'de Netflix'te yayınlandı.

Twitter üzerinden filmin başladığına dair müjdeyi veren Netflix Türkiye hesabının paylaştığı tanıtımın altına hayranlar tarafından 'beğenilmediğine' dair yorumlar geldi. Her ne kadar sabırsızlıkla filmi bekleyenler olsa da 'vasat' bulanların sayısı da oldukça fazla.

İşte Netflix Türkiye hesabına gelen o yorumlar:

Aaron Paul'dan: 'Çalıştığım en gizli proje'

Breaking Bad dizisinin film uyarlaması El Camino 11 Ekim'de Netflix izleyicisi ile buluştu. Filmin başrol oyuncusu Aaron Paul, filme dair ne hissettiğini 6 yıl aradan sonra yeniden anlattı.

  • Paul, ''Aslında senaryoyu okumadan önce endişeliydim. Hikayenin nasıl olacağını merak ediyordum. Jesse’yi bıraktığım yerden alıp yeniden başlamak kolay olacak mıydı? Senaryoyu ilk defa Vince’in ofisinde okudum. Koltuğa uzanmış sayfaları çevirirken Jesse’yi nasıl portreleyeceğimi gözümde canlandırmıştım. Beni en çok şaşırtan da üzerinden yıllar geçtiği halde Jesse’nin vücuduna hiç ayrılmamışım gibi yeniden girebilmem oldu.
  • Çalıştığım en gizli projeydi Basından soru gelince inkar ediyordum ya da bilmezden geliyordum. New Mexico’da çekimlerdeyken herkes ‘Yoksa ‘Breaking Bad’in filmi mi geliyor?’ diye soruyordu. Benim yanıtım hep ‘Yıllardır hayalini kurduğum küçük bir proje üzerinde çalışıyorum’ oluyordu. Hayranlara sürpriz yapmak istedik.''

Aaron Paul
Aaron Paul

'Her şey samimi ve özgün'

Dizinin efsane ismi Aaron Paul dizinin özgünlüğünü ifade ederek; ''Jesse’nin ekran hayatının her saniyesini yaşamış olmak, provaya fazla ihtiyaç duymadan çekimlere başlayabilmemi sağladı.

Senaryonun yazımı ve hikayenin kendine özgü olması daha önce görmediğimiz türden. Benzersiz ve farklı. Dizideki her şey samimi, özgün, orijinal. Hala insanlar gelip ‘Dizini yeni izlemeye başladım, daha önce nasıl izlememişim?’ diyor. Her gün yeni birileri dizimizi izlemeye başlıyor ya da eski izleyicilerimiz geri dönüp yeniden izliyor'' ifadelerini kullandı.

Dizinin konusu zamansız, o yüzden yeni hissini kaybetmiyor.

Filmin konusu

Breaking Bad El Camino filmini bir adamın özgürlüğüne kavuşmak için yaptıklarını anlatıyor. Hayranları tarafından dizinin devamı olmadığı aksine vasat olduğu değerlendirilen yapım 'merak' uyandırmayı başarmış gibi görünüyor.

Filmin izlenmesinin en büyük sebeplerinden biri de kuşkusuz ki başrol oyuncusu Aaron Paul.

Bu arada filmin başlamasının hemen ardından üzücü bir haber geldi. Efsane dizinin oyuncusu Robert Forster, 78 yaşında hayatını kaybetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >