Emine Bulut'un kızına ulaşan ilk isim Haluk Levent oldu

Haluk LeventEmine Bulut 'un kızı Bilge'yle görüntülü olarak görüştü.
Haluk LeventEmine Bulut 'un kızı Bilge'yle görüntülü olarak görüştü.

● Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin vicdanını sarsan Emine Bulut cinayetinin yankıları hala etkisini sürdürüyor.

● En çok da ''Anne lütfen ölme'' çığlıklarıyla feryat eden Bilge'nin yaşadıkları düşünülünce toplumun ortak kanısı bu kızımıza sahip çıkılması yönündeydi.

● Sosyal yardım denilince bir süper kahraman gibi yardıma yetişen Haluk Levent, bu duruma da müdahil olarak kimsenin ulaşamadığı Bilge Duman'a ulaşarak görüntülü konuşma gerçekleştirdi.

● Levent konuşma sonrasında, Bilge'nin yüzünün güldüğü o fotoğrafı paylaştı, sosyal medya bir nebze olsun rahat nefes aldı.

Eski eşi tarafından 10 yaşındaki kızının gözü önünde öldürülen Emine Bulut cinayetine tepkiler sürerken, ünlü şarkıcı ve sosyal yardım platformu AHBAP'ın kurucu başkanı Haluk Levent, dün Emine Bulut'un kızı Bilge'yle telefonda görüntülü olarak bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası Bilge'nin yüzünün güldüğü o anları sosyal medya hesabından paylaşan Levent, Bilge'nin davasının takipçisi olacağını belirterek, ''İlk günden itibaren Aile Politikalar Bakanlığı,Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte ailenin yanında olduk. Az önce Emine Bulut ‘un babası ve kardeşleri Ahbap avukatlarına vekaletname verdiler! Davanın sıkı takipçisi olacağız. Ayrıca Bilge’nin artık yüzü gülüyor. O bizim kızımız'' notuyla takipçileriyle paylaştı.

Bir destek de Milli Eğitim Bakanlığı'ndan

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Kırıkkale'de eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut'un 10 yaşındaki kızına öğrenim hayatı boyunca eğitim yardımı ile sosyal ve psikolojik destek verilecek.

MEB, Kırıkkale'de 18 Ağustos'ta, annesi Emine Bulut'un babası tarafından öldürülmesine tanık olan 10 yaşındaki kıza destek için harekete geçti. Bakanlıkça alınan karar çerçevesinde tanık olduğu olayın küçük kızın hayatını olumsuz etkilemesini önlemek amacıyla Kırıkkale'de MEB rehberlik uzmanlarının da yer aldığı ekip oluşturulacak. Küçük kızın öğrenim hayatı boyunca ihtiyacı olan eğitim yardımı ile sosyal ve psikolojik destekler bu ekip tarafından sağlanacak. Ayrıca, akademik, sosyal ve duygusal süreçleri yakından takip edilecek ve buna uygun şekilde destekler sunulacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >