Enes Şahin GZT'ye konuştu: Yüz nakli olmak isteyen Leyla Demirci'nin durumu nasıl?

Leyla Demirci.
Leyla Demirci.

Kahramanmaraş'ta yaşayan Leyla Demirci'nin 1,5 yaşındayken geçirdiği bir kaza sonucu yüzü ve kafa derisi yandı.

Demirci, aylar önce bir çağrıda bulunarak 'yüz nakli olmak istediğini' söyledi.

'Ağaç Dikme Bayramı' ilan edilsin diyerek Twitter üzerinden gündem oluşturmayı başaran YouTuber Enes Şahin, 17 yaşındaki Leyla'nın sesini duyurmak için harekete geçti. Genç kız, Şahin'in çağrısının karşılık bulmasının ardından ilk ameliyatını oldu.

YouTuber Şahin bu ameliyat hakkında bilgi vererek, ''Leyla omuzundan ameliyat oldu. Bunun nedeni ise oradaki derinin yüz nakli sırasında kullanılacak olması. 4 ay sonra yüz nakli işlemi gerçekleşecek. Ancak bu süre boyunca hastanede tedavi altında olacak'' dedi.

Kahramanmaraş'ta 1.5 yaşındayken yüzüne örtülen eşarbın odada bulunan çocuklar tarafından yakılması sonucu yüzünde ve kafa derisinde yanıklar oluşan Leyla Demirci'nin sağlığına kavuşma umutları, sosyal medya da başlatılan yardım kampanyası sayesinde yeniden yeşerdi.17 yaşındaki Leyla, aylar önce bir çağrıda bulunarak 'yüz nakli olmak istediğini' belirtti.

Genç kızın bu çağrısı YouTuber Enes Şahin'in çabalarıyla karşılık buldu. İlk ameliyatını olan genç kızın durumu hakkında GZT'ye konuşan Şahin, ''Leyla çok mutlu ve umutlu'' dedi.

'Yüz nakli olması için 4 ay geçmesi gerekiyor'

Leyla Demirci aylar önce yüz nakli olmak istediğini söyleyerek, ''Bir mucize olsun istiyorum. Normal insanlar gibi sohbet etmek, gülmek, konuşmak istiyorum'' demişti. O dönem 'Ağaç Dikme Bayramı' için Twitter üzerinden gündem oluşturmayı başaran Enes Şahin, Leyla için de bir kampanyaya başlattı. Genç kızın çağrısının karşılık bulmasını sağlayan Şahin, durumu hakkında GZT'ye özel açıklamalar yaptı.

YouTuber Şahin Leyla Demirci'nin durumu hakkında şu ifadeleri kullandı: ''Leyla şu anda hastanede ve çok mutlu. Aylardır hastanede olmasına rağmen yüz nakli olacağının heyecanı ona umut veriyor. Ben durumunu takip ediyorum. Şu anda omuzundan bir ameliyat oldu. Oradan alınan deriyle yüz nakli yapılacak. Ancak bu işlemin üzerinden 4 ay gibi bir süre geçmesi gerekiyor. Bu süre boyunca da hastanede kalmaya devam edecek.''

'Yüz naklinden sonra yeniden ameliyat olacak'

Leyla Demirci ile sık sık konuştuğunu ve onu yalnız bırakmayacağını belirten Şahin,'' Leyla'nın yüz naklinden sonra yine ameliyatları olacak. Ancak bunlar estetik ameliyatlar. Bu ameliyatlar için son dokunuşlar diyebiliriz. Ben Leyla'nın bu süre boyunca hep yanında olacağım. Bunu kendisine de hep söylüyorum. 4 ay sonra yüz nakli ameliyatı olacağı zaman ben de hastanede Leyla'nın yanında olacağım'' dedi.

Enes Şahin süreci yine GZT'ye anlatmıştı

YouTuber Enes Şahin 1,5 yaşında yüzü yanan ve yüz nakli için yardım bekleyen Leyla Demirci ile aylar önce başlattığı kampanya hakkında da ilk kez GZT'ye konuşmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

''Ekip arkadaşım Abdi Baktur ile birlikte Leyla'nın haberini okuduktan sonra ona yardım etmek istedik. Haberi yapan siteyi arayarak Leyla'nın bilgilerine ulaştım. Ancak kendisini aramadım. Çünkü önce sosyal medya üzerinden yardım için çağrıda bulunmak istedik. Leyla'yı ilk etapta umutlandırmak istemedik. Arkadaşım Baktur ile birlikte saat 9 gibi tweet attık. Bu tweetimiz de karşılık buldu.

Tek isteğimiz onun mutlu olduğunu görmek. Yardım çağrımıza inanılmaz bir destek geldi. Bu destek sayesinde Leyla'da yaşıtları gibi yaşayabilecek.''

Yanındayız Leyla!

Enes Şahin dahil olmak üzere sosyal medya üzerinden Leyla Demirci için başlatılan yardım çağrıları karşılık buldu. 17 yaşındaki Leyla, Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim ÜyesiProf. Dr. Ömer Özkan önderliğinde yüz nakli ameliyatı olacak.

Bu kapsamda genç kızın umut yolculuğu omuzundan olduğu ameliyat ile başladı. Oradaki deri sayesinde Leyla, yeni bir yüze kavuşacak.

  • Biz de GZT ekibi olarak Leyla Demirci'nin durumunun takipçisi olmaya ve gelişmeleri gündeme getirmeye devam edeceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >