Erdal Özyağcılar'dan ilginç açıklama: Ben şamanım

Erdal Özyağcılar.
Erdal Özyağcılar.

Usta oyuncu Erdal Özyağcılar dini inancıyla ilgili açıklamada bulundu. Şaman olduğunu açıklayan oyuncu sebep olarak küçükken yaşadığı bir travmadan bahsetti. Oynadığı dizilerle ilgili de konuşan Özyağcılar, oynadığı rollerle ilgili herhangi bir pişmanlığı olmadığını söyledi.

Başarılı oyuncu Erdal Özyağcılar katıldığı bir televizyon programında kendisiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

1989 yılında oynadığı Bizimkiler dizisinden ve dini inancından bahseden oyuncu ''Ben şaman dinine mensubum'' diyerek herkesi şaşırttı.

'Bizimkiler dizisi benim için önemli'

1989 yılında yayınlanan rol aldığı "Bizimkiler" dizisinin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Erdal Özyağcılar, dizi oyunculuğunun başlangıcını şu sözlerle anlattı;

  • Müjde Ar, Şener Şen, Uğur Yücel'in rol aldığı 'Arabesk' filminde Uğur Yücel'in rolünü bana yazılmıştı, o rol benimdi. 'Ben oynayacağım' demiştim fakat o günlerde Güner Namlı, 'Erdal dizi yapıyoruz, 'Bizimkiler' dizisi. Üç kişi düşünüyoruz. Biri Macit Koper, biri sen, diğeri Şener Şen' dedi. 'Tamam' dedim. "Ama Şener 'Arabesk' filminde oynuyor. 'O zaman Macit ile konuşacağız' dediler. Sonra bana ısrar ettiler.Öyle bir hale geldim ki ya 'Bizimkiler'deki 'Şükrü' rolüne ya da 'Arabesk' filmine 'tamam' diyeceğim. Düşündüm, taşındım, eşim Güzin'le de konuştuk. Dizi daha yeni başlıyor, çok fazla dizi de yok, bu daha hayırlı olabilir diye düşündüm." dedi. Ayrıca oyuncu "Gelen rolleri iyice bir düşünürüm. Asla bir pişmanlığım olmaz" şeklinde konuştu.

71 yaşında olan Erdal Özyağcılar, Şehir Tiyatrolarından emeklidir.
71 yaşında olan Erdal Özyağcılar, Şehir Tiyatrolarından emeklidir.

'Şamanım'

Şaman olduğunu söyleyen Erdal Özyağcılar, bunun sebebini yaşadığı anıyla anlattı:

  • 9-10 yaşlarındayken bir bayram günü, ben hızla kendimi tırabzanlardan aşağı attım. Çenemin üstüne düştüm. Komaya girmişim. 2 gün hiç uyanmadım, ateşler içinde yandım. Her akşam yatağımdan balonla yükseliyordum, çatı açılıyordu, gökyüzüne çıkıyordum. Bir yerlere gittim. Hatta o şamanizm kitaplarını okuduğumda ‘Hepsini ben yaşadım bunların’ dedim. O şaman olayı ya böyle bir olaydan sonra ya da ölüme yakınken olurmuş.”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >