Erdoğan'dan kültür ve eğitim alanında samimi bir özeleştri

aktüel
aktüel

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, "Zaman zaman ifade ettiğim gibi, ülkemizin geçtiğimiz 14 yılda yaşadığı büyük dönüşümün en zayıf halkalarını ne yazık ki eğitim ve kültür oluşturuyor. Bu konularda hayâl ettiğim düzeylere ulaşamamış olmamızdan fevkalâde müteessirim. Bu bir özeleştiridir ama gerçektir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kültür ve sanatın önemini vurguladı. Türkiye'nin eğitim ve kültür alanında istedikleri seviyeye gelmediğini vurguladı:

"Teknolojiyi üreten, onun vasıtasıyla kültür ve sanata da hâkim olur. Güvenlik, ekonomi önemlidir ama sanatı, kültürü ihmâl ederseniz, hedefinize ulaşamazsınız. Yeni Türkiye'nin inşası çalışmalarında kültür ve sanata da özel önem veriyoruz. Sadece belli alanlarda ileriye giderek medeniyet inkişafı gerçekleştirilemez.

Erdoğan'dan sanata tam destek

Zaman zaman ifade ettiğim gibi, ülkemizin geçtiğimiz 14 yılda yaşadığı büyük dönüşümün en zayıf halkalarını ne yazık ki eğitim ve kültür oluşturuyor. Bu konularda hayâl ettiğim düzeylere ulaşamamış olmamızdan fevkalâde müteessirim. Bu bir özeleştiridir ama gerçektir. Önümüzdeki dönemlerde bu alanlara özel önem ve öncelik vererek hem eksiklerimizi tamamlayarak hem de çok daha büyük başarılara imza atarak bu eksiğimizi gidermeliyiz. Sorumluluk sahibi tüm kurumlara her türlü desteğimi vereceğimi huzurlarınızda ilân ediyorum."

Ödülü kazanan isimler






Nesrin SİPAHİ (Musiki)
Nesrin SİPAHİ (Musiki)
Cahit Koytak (Şiir ve Çeviri)
Cahit Koytak (Şiir ve Çeviri)
Kenan Işık (Tiyatro)
Kenan Işık (Tiyatro)
Mehmet Doğan (Edebiyat)
Mehmet Doğan (Edebiyat)
Prof. Dr. Fuat Sezgin (Kurum)
Prof. Dr. Fuat Sezgin (Kurum)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >