Erkek modasının öncüsü dünyaca ünlü 5 tasarımcının milyon dolarlık evleri

Evi dişi kuş yapar algısını değiştirecek erkek modacıların harika ev dizaynları.
Evi dişi kuş yapar algısını değiştirecek erkek modacıların harika ev dizaynları.

Güçlü tasarımcı kimlikleriyle erkek modasının rotasını belirleyen 5 tasarım efsanesinin milyon dolarlık evlerini inceledik.

Tasarımlarıyla dünyayı peşinden koşturan erkek modasının efsane isimleri, yetenekli yanlarını evlerine de yansıtır diye düşündük. İç mimarideki özgün çizgilerini, koleksiyon beğenilerini ve trend oluşturacak evdeki tasarım tavırlarını inceledik. İşte erkek moda endüstrisinin dahilerinin tasarım özelliklerini yansıttıkları milyon dolarlık evleri.

5. Alexander Wang
Alexander Wang'ın 2,550 metrekarelik Tribeca'daki evi, eski bir mağaza ve çatı katı alanından 1970'lerde dönüştürüldüğü biliniyor. Günümüzde iç mimaride sıkça tercih edilen yaşam alanlarındaki endüstriyel çizgileri evin yaklaşık 4metre yüksekliğindeki tavanı ve tasarımı destekleyen malzemelerde görüyoruz. Wang'ın arkadaşı Ryan Korban ile birlikte yenilediği bu muhteşem evde endüstriyel tasarımı başka boyuta taşıyan Karl Springer ve Serge Mouille'in de eserleri var.


4.Giorgio Armani
İtalyan tasarım devi Armani, 1982'den bu yana Milano'nun merkezindeki evinde yaşıyor. Klasik çizgilerde özgünlüğü bulan moda efsanesinin evi, aralarında marka ofisleri de bulunan birkaç bina içeriyor. Bej ve siyahın hakim olduğu evde Armani'nin antika koleksiyonundan parçalar da bulunuyor.


3. Thom Browne
Thom Browne tasarımlarındaki 'rahatsız edici' düzen timsali duruşu evinde retro New York çizgileri ile birleştirmiş. Geçmişten fazlaca izler taşıyan ev, postmodern bir iç mimari sergisi havası da taşıyor. Dünyanın farklı noktalarından eşyalarla mesafeli ve asil bir tasarım çizgisinin oluşturulduğu evde, yatak odası katı kuralların geçerli olduğu İngiliz yatılı okulu yurdu izlenimi veriyor. Her durumda ev, Browne'ın tasarımlarının zamansızlığına hakimiyetiyle göz dolduruyor.


2. Tom Ford
Tom Ford'un evi tasarımı western havasıyla buluşturuyor. Aslında Ford'un çiftliği demeliyiz. Cerro Pelon Çiftliği... 1970'lerin çizilmiş, buğulu, parlak Hollywood fotoğraflarına ve western filmlerine göz kırpan evde Ford'un kendi film seti de var. Santa Fe'nın hemen dışında, New Mexico çölünde yer alan 20.000 dönüm arazi üzerinde kurulu çifliğin açıklanan son değerinin 75 milyon dolar olduğu biliniyor. Tom Ford'un çiftliğinde ayrıca misafirler için iki ev (oda değil ev!), sekiz at için ahır, yüzmek için devasa alan (havuz demek olmaz) ve bir tenis kortu bulunuyor. Tasarımı ceket ilikleten evin mimarı ise Japon Tadao Ando.


1. Frank Muytjens
Frank Muytjens'in hafta sonlarını geçirdiği evi New York'tan 100 mil uzaktaki Hillsdale' de bulunuyor. Yaklaşık iki dönüm arazide kurulu olan ev, düzenli stili, İskandinav çizgileri ve geniş bahçesiyle zarif duruşunu bütünleştiriyor. Muytjens evinde yer alan tüm parçaları zamanla bir araya getirmiş. Stephen Kenn kanepe, büyük çiftlik evi masası, tablolar ve diğer detaylarla Muytjens' in sade ve moderni huzur veren bir noktada buluşturduğu evi favorimiz oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / FASHİONBEANS.COM