Esra Erol'da şaşırtan olay: Öz kızlarını, evlatlık aldılar

İdris - Hicran Özer çifti
İdris - Hicran Özer çifti

Hafta içi her gün Atv'de yayınlanan Esra Erol'da programında şaşırtan bir olay yaşandı. Programa katılan İdris - Hicran Özer çifti, öz kızları olarak bildikleri Kader Özer'i evlatlık almış olabileceklerini söyledi. Genç kızın, ailenin öz kızı mı olduğu yoksa evlatlık mı alındığı canlı yayında ortaya çıkacak.

Esra Erol'un sunumuyla Atv'de ekrana gelen gündüz kuşağı programı Esra Erol'da da görenleri hayrete düşüren bir olay gerçekleşti.

Kimliğini kaybeden Kader Özer adlı genç kız, yeni kimlik çıkarmak için Nüfus Müdürlüğü'ne gitti. Fakat burada kendisine, evlatlık olduğu söylendi. Ne yapacağını bilemeyen genç kız, sorunu çözmek için ailesiyle birlikte Esra Erol’da programına başvuruda bulundu.

Özer ailesi, Esra Erol'da programında gerçeği öğrenmek istiyor
Özer ailesi, Esra Erol'da programında gerçeği öğrenmek istiyor

Konu hakkında konuşan anne Hicran Özer, 21 Mayıs 1993 tarihinde Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nde kızı Kader’i kucağına aldığını, kızını emzirdikten sonra uyuya kaldığını ve uyandıktan sonra çocuğunun kaçırıldığını öğrendiğini söyledi.

Aynı odada kaldığı bir hastanın avukat refakatçisi sayesinde kaçıran kişinin robot resminin çizildiğini belirten Hicran Özer, sürecin hızlandığını ifade etti.

Hastaneden ayrıldıktan sonra kaçırılan çocuğunu her yerde arayan aile, robot resmi tüm ülkeye yayıyor. Kaçıran kişi korktuğu için bebeği Konya’da otobüste bırakıyor ve acılı aile bebeklerini, Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan teslim alıyor.

Söz konusu haber
Söz konusu haber

İzmir Cumhuriyet Savcılığının başlattığı soruşturma sonrasında aileden DNA testi isteniyor. Sonuçlar geldiğinde ise annenin biyolojik anne olduğu babanın ise olmadığı söyleniyor.

Bu testin ardından Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından açılan 'nüfus kaydının iptali davası'nda Kader, İdris-Hicran Özer çiftinin nüfusundan siliniyor.

Gerçekle 25 yaşında yüzleşen Kader Özer, “Ben evlatlık alınmış bir çocuk muyum? Yoksa İdris-Hicran Özer çifti benim biyolojik ailem mi?” sorusunun cevabını Esra Erol’da arıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >