Evde yapabileceğiniz 3 farklı pizza tarifi

Sizi ele güne mahcup etmeyecek birbirinden harika pizza tarifleri.

Pizza sevmeyen keşke pizza olsa da yesek demeyen yoktur kuşkusuz. Hem biraz daha sağlıklı hem de daha ekonomik istediğiniz malzemelerden hazırlayabileceğiniz sıcacık mis gibi kokusuyla sizi kendine çekecek 5 farklı nefis pizza tarifi..

Gece geç saatte karnınız açıktıysa, hiç hesapta yokken çat kapı bir misafiriniz geldiyse, işten eve geldiğinizde ne yapacağınıza bir türlü karar veremediyseniz. Çok zaman harcamadan "bu gün ne yemek yapsam "diye düşünmeye başladıysanız içeriğimizin bu kısmında sizlere evde kolaylıkla yapabileceğiniz ev pizza tarifleri haberimize davet ediyoruz.

  • Restoranlarda yediğiniz pahalı makarnaların en büyük sırrı soslarıdır: İşte sizin de evde yapabileceğiniz harika 7 makarna sosu tarifi

Birbirinden lezzetli ev pizza tarifleri için sizi böyle alalım.

Bonus #2 Diyet pizza

                                    
                                    
                                    Diyet yapanlar için hem doyurucu hem lezzetli hem de yedikten kendinizi kötü hissettirmeyecek bir pizza tarifiyle karşınızdayız.Gerekli malzemeler1) 200 gram kepekli pizza2) Domates sos ya da ketçap3) 100 gram mozzarella peyniri4) Yarım soğan5) 50 gram mantar6) 100 gram ıspanak7) 1 çorba kaşığı zeytinyağı- Hazırlanışı -Tezgaha un serpin ve pizza hamurunu üzerine alın. Yaklaşık 30 santimetre çapında bir hamur açın.
  
Ayrı bir tavaya zeytinyağını koyun. Soğan, mantar ve ıspanağı kavurun. Pizza hamurunu fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine domates sosu ya da ketçabı yayın.Mozzarella peynirini de ilave edin. Kavurduğunuz sebzeleri hamurun üzerine koyun.

  
180 derecedeki fırında 30 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Bonus #2 Diyet pizza Diyet yapanlar için hem doyurucu hem lezzetli hem de yedikten kendinizi kötü hissettirmeyecek bir pizza tarifiyle karşınızdayız.Gerekli malzemeler1) 200 gram kepekli pizza2) Domates sos ya da ketçap3) 100 gram mozzarella peyniri4) Yarım soğan5) 50 gram mantar6) 100 gram ıspanak7) 1 çorba kaşığı zeytinyağı- Hazırlanışı -Tezgaha un serpin ve pizza hamurunu üzerine alın. Yaklaşık 30 santimetre çapında bir hamur açın. Ayrı bir tavaya zeytinyağını koyun. Soğan, mantar ve ıspanağı kavurun. Pizza hamurunu fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine domates sosu ya da ketçabı yayın.Mozzarella peynirini de ilave edin. Kavurduğunuz sebzeleri hamurun üzerine koyun. 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Bonus #1 Ekmek pizza

                                    
                                    Bu pizza tarifi hem midenize hem vicdanınıza iyi gelecek. Bayatlamış ekmekleri çöpe atmak yerine harika bir lezzete dönüştürmek artık sizin elinizde. Pizza restoranlarına taş çıkaracak kalitede bir pizza tarifi adı da hazır 'pizzamek'.

  
- Gerekli malzemeler:

  
1) 1 adet bayat ekmek(yatay olarak iki eşit parçaya bölünmüş)

  
Ekmek sosu için:

  
1) 4 adet orta boy domates

  
2) 2 yemek kaşığı domates salçası

  
3) 1 çay kaşığı kekik

  
4) 2 çay kaşığı tuz

  
5) 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) 
  
Pizza üstü için gerekli malzemeler:

  
1) 100 gram mozzarella peyniri

  
2) 100 gram sucuk

  
3) 100 gram salam4) 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 
  
5) 100 gram beyaz peynir 
  
6) 2 yemek kaşığı doğranmış siyah zeytin 
  
*Püf noktası

  
Pizzamız sarı buğday ekmeğiyle çok daha lezzetli oluyor.Pizzayı dilediğiniz malzemeleri ekleyerek daha de zenginleştirebilir, malzeme listesinde yer alan ürünleri arzu ettiğiniz miktarlarda kullanabilirsiniz. 
  
- Ekmekli pizzanın yapılışı - 
  
1. Pizza sosunu hazırlamak için; kabuklarını soyduğunuz domatesleri iri küpler halinde doğrayın. 

  
2. Domates salçası, kekik, fesleğen ve tuz ilave ettiğiniz domates küplerini mutfak robotunda püre haline getirin.

  
3. Hazırladığınız sosu, yatay olarak kestiğimiz ekmeklerin üzerine sürün. Kenarlarına da biraz oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı dokundurmayı unutmayın. 
  
4. Sırayı bozmayacak şekilde; mozzarella peyniri, sucuk, salam, jambon dilimleri, rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış siyah zeytini ekmek dilimleri üzerine serpiştirin. 
  
5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürün ve üstündeki kaşar peyniri kızarmaya başlayana kadar (hafif renk değiştirecek) pişirin. 

  
6. Daha sonra dışarı çekip üzerine ufaladığınız beyaz peyniri serpiştirin ve tekrar fırına sürün. Beyaz peynir eridiğinde pizzanız olmuş demektir.

  
7. Bayat ekmek dilimlerini değerlendirerek hazırladığınız ekmek pizzaları, sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.
Bonus #1 Ekmek pizza Bu pizza tarifi hem midenize hem vicdanınıza iyi gelecek. Bayatlamış ekmekleri çöpe atmak yerine harika bir lezzete dönüştürmek artık sizin elinizde. Pizza restoranlarına taş çıkaracak kalitede bir pizza tarifi adı da hazır 'pizzamek'. - Gerekli malzemeler: 1) 1 adet bayat ekmek(yatay olarak iki eşit parçaya bölünmüş) Ekmek sosu için: 1) 4 adet orta boy domates 2) 2 yemek kaşığı domates salçası 3) 1 çay kaşığı kekik 4) 2 çay kaşığı tuz 5) 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) Pizza üstü için gerekli malzemeler: 1) 100 gram mozzarella peyniri 2) 100 gram sucuk 3) 100 gram salam4) 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 5) 100 gram beyaz peynir 6) 2 yemek kaşığı doğranmış siyah zeytin *Püf noktası Pizzamız sarı buğday ekmeğiyle çok daha lezzetli oluyor.Pizzayı dilediğiniz malzemeleri ekleyerek daha de zenginleştirebilir, malzeme listesinde yer alan ürünleri arzu ettiğiniz miktarlarda kullanabilirsiniz. - Ekmekli pizzanın yapılışı - 1. Pizza sosunu hazırlamak için; kabuklarını soyduğunuz domatesleri iri küpler halinde doğrayın. 2. Domates salçası, kekik, fesleğen ve tuz ilave ettiğiniz domates küplerini mutfak robotunda püre haline getirin. 3. Hazırladığınız sosu, yatay olarak kestiğimiz ekmeklerin üzerine sürün. Kenarlarına da biraz oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı dokundurmayı unutmayın. 4. Sırayı bozmayacak şekilde; mozzarella peyniri, sucuk, salam, jambon dilimleri, rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış siyah zeytini ekmek dilimleri üzerine serpiştirin. 5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürün ve üstündeki kaşar peyniri kızarmaya başlayana kadar (hafif renk değiştirecek) pişirin. 6. Daha sonra dışarı çekip üzerine ufaladığınız beyaz peyniri serpiştirin ve tekrar fırına sürün. Beyaz peynir eridiğinde pizzanız olmuş demektir. 7. Bayat ekmek dilimlerini değerlendirerek hazırladığınız ekmek pizzaları, sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.
Ev yapımı pizza 

                                    
                                    
                                    
                                    Aslında istediğiniz malzemelerde hazırlayabileceğiniz ev pizzası tadıyla sizi kendine hayran bırakacak cinsten. Ölçeklerde isteğe bağlı azalma ve arttırmalar yapabilirsiniz.

 Ev yapımı pizza için malzemeler: 4 Su bardağı un,1 Çay bardağı sıvıyağ ,1 paket yaş maya, Bir miktar tuz , 1 su bardağı ılık su ekliyoruz.Evde yaş mayanız yoksa kuru mayayla da yapabilirsiniz.Hamurunuzu yoğurduktan sonra mayalanması için sıcak bir ortamda 30 dk. bekletiyoruz . Aceleniz varsa yaptıktan sonra fırın sıcaklığında mayalayabilirsiniz. 

Mayaladığınız hamuru tepsiniz boyutunca oklava yardımıyla açıyoruz. Hamurunuz hazır şimdi sosu için malzemeler: 2 yemek kaşığı domates salçası ,2 yemek kaşığı sıvı yağ ,1 çorba kaşığı kekik ,pul biber ve karabiber,1 çay bardağı su ekleyerek sosumuzu hazırlıyoruz. Mayaladığınız hamurun üzerine bir fırça yada kaşık yardımıyla sürüyoruz.

 Pizzanın üzerini süslemek için siz evde bulunan istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.Domates,biber, siyah zeytin ,yeşil zeytin, mısır, mantar, sucuk ,sosis ve kaşar peyniri üzerine arzu ettiğiniz miktarda koyabilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz pizzayı daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk. pişiriyoruz. Fırından çıkardığınız pizzanın üzerine biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına atıyoruz kaşarların eridiği gördüğünüzde pizzanızı fırından çıkarabilirsiniz. Ellerinize sağlık mis gibi kokan ev pizzanız hazır
Ev yapımı pizza Aslında istediğiniz malzemelerde hazırlayabileceğiniz ev pizzası tadıyla sizi kendine hayran bırakacak cinsten. Ölçeklerde isteğe bağlı azalma ve arttırmalar yapabilirsiniz. Ev yapımı pizza için malzemeler: 4 Su bardağı un,1 Çay bardağı sıvıyağ ,1 paket yaş maya, Bir miktar tuz , 1 su bardağı ılık su ekliyoruz.Evde yaş mayanız yoksa kuru mayayla da yapabilirsiniz.Hamurunuzu yoğurduktan sonra mayalanması için sıcak bir ortamda 30 dk. bekletiyoruz . Aceleniz varsa yaptıktan sonra fırın sıcaklığında mayalayabilirsiniz. Mayaladığınız hamuru tepsiniz boyutunca oklava yardımıyla açıyoruz. Hamurunuz hazır şimdi sosu için malzemeler: 2 yemek kaşığı domates salçası ,2 yemek kaşığı sıvı yağ ,1 çorba kaşığı kekik ,pul biber ve karabiber,1 çay bardağı su ekleyerek sosumuzu hazırlıyoruz. Mayaladığınız hamurun üzerine bir fırça yada kaşık yardımıyla sürüyoruz. Pizzanın üzerini süslemek için siz evde bulunan istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.Domates,biber, siyah zeytin ,yeşil zeytin, mısır, mantar, sucuk ,sosis ve kaşar peyniri üzerine arzu ettiğiniz miktarda koyabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz pizzayı daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk. pişiriyoruz. Fırından çıkardığınız pizzanın üzerine biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına atıyoruz kaşarların eridiği gördüğünüzde pizzanızı fırından çıkarabilirsiniz. Ellerinize sağlık mis gibi kokan ev pizzanız hazır
Lavaş pizza 

                                    
                                    
                                    
                                    Çok pratik hemen hazırlayabileceğiniz. Acil durumlarda imdadınıza koşan lavaş pizza..

 Lavaş pizza için gerekli malzemeler:1 adet lavaş,1 yemek kaşığı ketçap, 4 adet zeytin, 5-6 adet dilim sucuk,2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi,2 yemek kaşığı haşlanmış mısır, kekik, kırmızı pul biber, karabiber.

Öncelikle tavayı ocağın üzerine koyuyoruz.Biraz ısındıktan sonra lavaşı tavada arkalı önlü ısıtıyoruz. Ardından ketçabı sürüyoruz evde ketçap yoksa domates salçasına biraz su ekleyerek hazırlıyoruz ve lavaşın üzerine sürüyoruz. Üstünü süslemek için malzemelerinizi koyuyoruz.Lavaş pizzanız 5 dk. sonra hazır.
Lavaş pizza Çok pratik hemen hazırlayabileceğiniz. Acil durumlarda imdadınıza koşan lavaş pizza.. Lavaş pizza için gerekli malzemeler:1 adet lavaş,1 yemek kaşığı ketçap, 4 adet zeytin, 5-6 adet dilim sucuk,2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi,2 yemek kaşığı haşlanmış mısır, kekik, kırmızı pul biber, karabiber. Öncelikle tavayı ocağın üzerine koyuyoruz.Biraz ısındıktan sonra lavaşı tavada arkalı önlü ısıtıyoruz. Ardından ketçabı sürüyoruz evde ketçap yoksa domates salçasına biraz su ekleyerek hazırlıyoruz ve lavaşın üzerine sürüyoruz. Üstünü süslemek için malzemelerinizi koyuyoruz.Lavaş pizzanız 5 dk. sonra hazır.
Tavada pizza 

                                    
                                    
                                    
                                    Hamuru yoğurmakla uğraşmak istemiyorsanız bu tarif tam size göre ;tavada pizza için gerekli malzemeler :1 adet yumurta,3 yemek kaşığı yoğurt,1.5 yemek kaşığı zeytinyağı,3 kahve fincanı un, yarım paket kabartma tozu, tuz 

 Kabın içerisine bütün malzemeleri ekliyoruz ve kek kıvamında bir hamur elde edeceğiz. Teflon tavanın içerisine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz ve ısındıktan sonra hamuru tavanın içerisine döküyoruz. Sosu için 1 kaşık domates salçası ve su ekleyip hamurun üzerine sürüyoruz. Üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Tavanızı bir kapak ile kapatın yada kapaklı tavada pişirirseniz daha iyi pişecektir. Kısık ateşte 15 dk. pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tavada pizza Hamuru yoğurmakla uğraşmak istemiyorsanız bu tarif tam size göre ;tavada pizza için gerekli malzemeler :1 adet yumurta,3 yemek kaşığı yoğurt,1.5 yemek kaşığı zeytinyağı,3 kahve fincanı un, yarım paket kabartma tozu, tuz Kabın içerisine bütün malzemeleri ekliyoruz ve kek kıvamında bir hamur elde edeceğiz. Teflon tavanın içerisine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz ve ısındıktan sonra hamuru tavanın içerisine döküyoruz. Sosu için 1 kaşık domates salçası ve su ekleyip hamurun üzerine sürüyoruz. Üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Tavanızı bir kapak ile kapatın yada kapaklı tavada pişirirseniz daha iyi pişecektir. Kısık ateşte 15 dk. pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >