Evinize bahar getirecek 7 bitki

Kasımpatı çiçeği.
Kasımpatı çiçeği.

Çoğunlukla günümüzü evde, iş yerinde geçiriyoruz. Özellikle hava yağmurlu ve soğuksa camları dahi açmıyoruz. Bu da uzun süre pis havayı solumamıza neden oluyor. İşte tüm bu sorunları NASA düşünmüş ve bir süredir bu durumu iyileştirmenin yollarını arıyormuş. Uzun ve detaylı bir araştırmanın ardından yaşadığımız ortamlardaki kötü havayı temizleyecek bitkilerin neler olduğunu buldu. Gelin 7 tanesine beraber bakalım.

Artan hava kirliliği, artan hastalıkları da birlikte getiriyor. Soluduğumuz hava oldukça kirli ve yaşadığımız ortam kalabalık. Peki nasıl temiz havaya ulaşabiliriz?

NASA, uzun ve detaylı bir araştırmanın ardından, ev içerisinde temiz hava solumamızı sağlayan bitkilerin araştırma sürecini tamamladı. Bu bitkiler ortamdaki benzen, formaldehit, trikloretilen, ksilen, amonyak gibi kimyasalları temizleyerek göz tahrişi, baş ağrıları, astım, halsizlik gibi rahatsızlıkların oluşma riskini azaltıyor. Biz de o bitkilerin 7 tanesini sizin için haber haline geldik.

Aşk merdiveni 
Bolca gün ışığını seven bu bitki, büyümek için aydınlık yerlere ihtiyaç duyar. Sık ve minik yaprakları olan bu bitki, havadaki formaldehit ve ksileni ile savaşıyor.
Aşk merdiveni Bolca gün ışığını seven bu bitki, büyümek için aydınlık yerlere ihtiyaç duyar. Sık ve minik yaprakları olan bu bitki, havadaki formaldehit ve ksileni ile savaşıyor.
Kurdele çiçeği 
Kurdele çiçeği, kökünde bulunan yumrular da besin ve su depolayabilme özelliğine sahiptir. Bu nedenle sulamayı unutsanız bile ölmez ve taze kalarak her daim evinizdeki oksijeni yeniler.
Kurdele çiçeği Kurdele çiçeği, kökünde bulunan yumrular da besin ve su depolayabilme özelliğine sahiptir. Bu nedenle sulamayı unutsanız bile ölmez ve taze kalarak her daim evinizdeki oksijeni yeniler.
Paşa kılıcı
 Paşa kılıcını serin ve ışık alan bir yere tutarsanız tüm gece boyunca ortama oksijen salgılar. Hem şık görünümü hem de gerçek bir oksijen kaynağı olması sebebiyle tercih edebileceğiniz bir türdür.
Paşa kılıcı Paşa kılıcını serin ve ışık alan bir yere tutarsanız tüm gece boyunca ortama oksijen salgılar. Hem şık görünümü hem de gerçek bir oksijen kaynağı olması sebebiyle tercih edebileceğiniz bir türdür.
Çin herdemyeşili
Çin herdemyeşili, havadaki formaldehiti ve benzeni temizleme özelliğine sahip bir bitkidir. Dua çiçeği olarak da bilinir.
Çin herdemyeşili Çin herdemyeşili, havadaki formaldehiti ve benzeni temizleme özelliğine sahip bir bitkidir. Dua çiçeği olarak da bilinir.
Kasımpatı
Herkesin en sevdiği çiçeklerden biridir. Evinizdeki amonyak, benzen, formaldehit ve ksilen gibi kimyasalları yok etme özelliğine sahiptir.
Kasımpatı Herkesin en sevdiği çiçeklerden biridir. Evinizdeki amonyak, benzen, formaldehit ve ksilen gibi kimyasalları yok etme özelliğine sahiptir.
Dracaena – Marginata
Amonyak ve ksileni yok etme özelliğine sahiptir. Yavaş büyür. Gölgede yetiştirilmesi gerekiyor.
Dracaena – Marginata Amonyak ve ksileni yok etme özelliğine sahiptir. Yavaş büyür. Gölgede yetiştirilmesi gerekiyor.
Flamingo Çiçeği (Antoryum)
havadaki amonyağı, formaldehiti ve ksileni temizleme özelliğine sahiptir. Sulama vakitlerine dikkat etmek gerekiyor.
Flamingo Çiçeği (Antoryum) havadaki amonyağı, formaldehiti ve ksileni temizleme özelliğine sahiptir. Sulama vakitlerine dikkat etmek gerekiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >