Eyfel Kulesi'nin gece çekilmiş fotoğraflarını paylaşmak yasak!

Eyfel kulesi  / Paris.
Eyfel kulesi / Paris.

Dünyanın en popüler yerlerinden birisi olan Eyfel Kulesi ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Kulenin gece çekilmiş fotoğraflarını paylaşmanın resmi olarak yasak olduğu belirtildi. Bu yasağa uymayıp fotoğraf paylaşanlar ise çok ciddi cezalarla karşı karşıya kalabiliyor.

Yıllık 6 milyondan fazla turisti ağırlayan Eyfel Kulesi dünyanın en ilgi çeken yapılarından birisi olarak biliniyor. 300 metre uzunluğundaki yapı, 1889 yılından beri hem Fransızlara hem de diğer ülkelerden gelen turistlere kapılarını açıyor.

Gece fotoğraf paylaşımı yapmak yasak

Eyfel Kulesi ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Kuleyi ziyarete gittiğiniz zaman akşam karanlığına denk geldiyse çektiğiniz fotoğrafları paylaşmanız yasak. Kulenin çekilmiş bir sürü fotoğrafı olmasına rağmen durumun yasa dışı olduğu belirtildi.

Kulenin hak sahibi Fransız hükümeti değil. Sadece yapısı kamusal olan Eyfel'in ışıklandırması ise 1985 yılında Pierre Bideau isimli bir kişi tarafından yapıldığından dolayı hak sahibi olarak bilinir.

Eyfel Kulesi'nin gece çekilen fotoğraflarını paylaşmak yasak
Eyfel Kulesi'nin gece çekilen fotoğraflarını paylaşmak yasak

Işıklandırmanın hak sahibi var

Eyfel Kulesi'nin gece karşımıza çıkan görüntüsü Bideau'nun kendisine aittir ve telif hakkıyla korunmaktadır. Üstelik Eyfel Kulesi'nin işletmeci şirketi 'Societe d'exploitation De La Tour Eiffel' bu durumu doğrulamıştır. Eyfel Kulesi'nin gece çekimleri, şirket tarafından izne ve bedelinin ödenmesine tabidir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >