Farklılıkları sevimliliğe dönüştüren minik Narwhal'ı gören bir daha bakıyor

Narwhal isimli iki kuyruğu bulunan yavru köpek.
Narwhal isimli iki kuyruğu bulunan yavru köpek.

ABD'de sokakta bulunan bir yavru köpeğin sevimli olduğu kadar farklı da bir hikayesi var. Yavru köpek Narwhal iki kuyruğa sahip. Üstelik bu kuyruklarından birisi de kafasında. O farklı olduğu kadar sevimli olan bu özelliği sayesinde tüm sosyal medyanın ilgisini çekmiş durumda. 10 haftalık Narwhal'a şu anda bir barınakta özenle bakılıyor ve bütün ihtiyaçları hassasiyetle karşılanıyor.

Sokakta gördüğümüz hayvanlara karşı hep daha hassas ve özenli oluruz. Onların terk edilmiş oldukları fikri ya da sokakta aç kalma ihtimalleri her zaman çok üzücü gelir. Ancak bu köpeklerin sevimli oldukları kadar da ilginç bir tarafları olabiliyor. 'Sokak hayvanı' diyerek geçmemek ve etrafımıza daha dikkatli bakmamız gerekiyor.

Bu ilginç örneklerden birisi de ABD'de yaşandı. Sokakta bulunan 10 haftalık yavru köpeğin iki kuyruğu olduğu fark edildi. Narwhal ismi verilen yavru köpeğin kuyruklarında biriyse kafasında. Yavru köpek bu özelliği sayesinde sosyal medyada da gündem oldu.

'Herkes onu görmek istiyor'

Sokakta bulunduktan sonra kafasındaki kuyrukla ilgi odağı olan ve Narwhal ismi verilen yavru köpek özel bir barınağa yerleştirildi. Narwhal'ın bu barınakta bütün ihtiyaçları karşılanıyor ve özenle bakılıyor.

Barınak yetkilisi Rochelle Steffen Narwhal'a olan sevgiyi, "Hayatınızda görebileceğiniz en büyülü şeylerden biri. Herkes onu görmeye gelmek ve onunla oynamak istiyor" ifadeleri ile anlattı. Ayrıca Narwhal'ın herhangi bir sağlık sorunu olmadığı ve büyüyene kadar sahiplenilmesine de izin verilmeyeceği belirtti.

Kafasındaki kuyruğu oynatamayacak

Narwhal'ın veteriner kontrolü yapıldı.
Narwhal'ın veteriner kontrolü yapıldı.

Narwhal'ın bu durumu herhangi bir hastalığın belirtisi değil. Ancak köpeklerle ilgili bilinmesi gereken ciddi hastalıklar var. Bunlardan en önemlileri ise şu şekilde:

  • 1. Kulak iltihabı
  • 2. Köpek gençlik hastalığı
  • 3. Uyuz
  • 4. İç parazitler
  • 5. Eklem iltihabı
  • 6. Kanlı ishal
  • 7. Mide iltihabı
  • 8. Leyişmanyaz

Bu arada, bilim insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre kediler de en az köpekler kadar sadık

Oregon Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre kedilerin de en az köpekler kadar sadık olduğu ortaya çıktı.

Araştırmayı yapan bilim insanlarından Dr. Kristyn Vitale, ''Kendini güvende hissetmeyen kedilerin kaçması, saklanması veya soğuk davranması gayet normal. Tüm kedilerin bu şekilde davrandığına dair bir ön yargı var, ancak kedilerin çoğu sahibini bir güven kaynağı olarak görüyor'' dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >